>> >> GAMR: En Video Game ETF För All-Pro Investors

GAMR: En Video Game ETF För All-Pro Investors

Anonim

En ny studie tyder på att arbetstiden för unga män har fallit de senaste åren medan deras tid spenderade spel har stigit. (Getty Images)

Du behöver inte hålla en kontroller, vända på en konsol eller få din Kinect att följa dig skönt över rummet för att uppskatta videospel.

Allt du behöver göra är att älska pengar.

Videospel är en snabbväxande teknikindustri som ser sina förmögenheter enkelt explodera, tack vare många faktorer, bland annat expansion av Internet-spel, mobilspel och breakneck-tillväxt i Asien. Allt sagt, den här marknaden förväntas hoppa in i hundratals miljarder dollar senast 2017.

Det är ingen överraskning då en fondförare har kommit in i spelet.

PureFunds lanserade nyligen en börshandlad fond - PureFunds Video Game Tech ETF (GAMR) - medförde att piggyback rip-roaring potentialen i detta utrymme. Det är en vem av de företag som är mest sannolikt att se deras förmögenheter växa om videospel lager boom som branschbooms.

Men vissa tror att industrins tillväxt är långt ifrån en säker sak - och det går för GAMR-investerare att vara hårdare än att försöka spela "Battletoads".

Videospel är värt många krediter. Videospelindustrin, nisch som det kan tyckas vara utomstående, är en global marknad som stirrar på 8 procent årlig tillväxt - tillväxt som borde bära den till 107 miljarder dollar år 2017, enligt Newzoo. Det beror delvis på att tillväxten i Asien ökar, och Kinas bidrag från marknaden förväntas ungefär dubbla från 12 miljarder dollar 2013 till 23, 4 miljarder dollar 2018.

Varje stor hund vill ha. Microsoft Corp. (ticker: MSFT) och Sony Corp. (SNE) har varit i spelet i flera år via sina Xbox- och PlayStation-konsoler. Men nyligen köpte Amazon.com (AMZN) videospelets strömmande företag Twitch i 2014 för nästan $ 1 miljard. Och över i Kina, Alibaba Group Holding (BABA) meddelade nyligen att det skulle vara värd för en multi-game eSports turnering.

Dessutom, Andrew Chanin, VD för PureFunds, berättade US News & World Report som ser möjligheter i spel som sträcker sig förbi spel.

"Med utvecklingen och skapandet av saker som virtuell verklighet och förstärkt verklighet märker vi att det är något som inte bara är underhållning - det kommer för närvarande alltmer att användas i utbildning, simulering och träning", säger han. "Det här är saker som kommer att tillåta spel att tjäna pengar på så många olika sätt bortom bara underhållningssidan."

Så medan Facebook (FB), som nyligen satt sin hatt i spelringen med mars lanseringen av Oculus Rift, inte är ett innehav, kan det mycket väl vara - om Rift används för att göra poäng, titta på instruktionsfilmer eller utforma ett rum

"Den virtuella verkligheten är ännu inte ett viktigt fokus för fonden, men det innebär att", säger Chanin. "Eftersom det blir en större aspekt av spelbranschen är det något som kan bli en större exponering för fonden."

Problemet är om juicen är värt att klämma.

En hög svårighetsnivå. GAMR är en samling av 36 aktier relaterade till spel på ett eller annat sätt, oavsett om det är ren spel-spelutgivare som Activision Blizzard (ATVI), samt "icke-rena spel" och "konglomerat". Apple (AAPL) är ett utmärkt exempel på det senare, eftersom det inte är ett spelbolag och spel spelar en liten del av sina intäkter, men det har väldigt mycket betydelse för spelbranschen (och tjänar lite pengar från industrin).

Fortfarande spelar spelkammar med rent spel cirka 80 procent av fonden, inklusive stora innehav i tillverkare som Activision (9 procent), Square Enix Holdings Co. (5, 5 procent) och Konami Holdings Co. (5, 3 procent). Det är också starkt koncentrerat på topp, med de 10 största innehaven som utgör över 55 procent av fonden.

Och där ligger potentialen för en ojämn väg.

"Om du letar efter teknikföretag med höga vinstmarginaler, ibland höga tillväxttal och som säljer produkter som" Grand Theft Auto "- känd för alla dina vänner, så investerar i videospelslag har en viss överklagande, säger Barry Randall, teknikportföljförvaltare på Covestor, en registrerad investeringsrådgivare med säte i Boston. "Mindre tilltalande är hit-eller-miss-aspekten av spel i sig, där försäljningen och vinsten är starkt beroende av den oförutsägbara smaken hos mestadels unga män."

"Min enkla råd är att enskilda videospelbestånd är handelstransporter, inte långsiktiga investeringar. Till exempel, även om Electronic Arts (EA) har varit ett offentligt företag i cirka 25 år, har det varit vildflyktigt och handlas i låga tonåren så sent som i mitten av 2012. "

Duncan Rolph, VD för Miracle Mile Advisors, säger att det finns fara på fältet.

"Spelindustrin upplever en betydande tillväxt, men många av dessa företag är fortfarande unga företag och är ännu inte lönsamma", säger han.

När man frågade om GAMR var de flesta negativa åsikterna bara en förlängning av denna idé - inte att själva fonden är dålig, men att videospel kan vara en flyktig resa.

"GAMR kommer att ge handlare ett enkelt sätt att få exponering för multibillion-dollarens videospelutrymme", säger Randall. "Men investerare med längre tidshorisont hoppas på liknande exponering för videospelindustrin bör erkänna branschens cykliska och säsongsbetonade karaktär."

Men Randall tror att utgifterna är höga.

"Med ett utgiftsförhållande på 0, 75 procent och med 50 procent av GAMR ETFs nettotillgångar i bara nio aktier kan du enkelt skapa din egen videospelsportfölj och kanske göra det billigare, beroende på hur mycket du betalar för att handla" säger.

Rolph säger att videospelindustrin kan vara en berg-och dalbana för investerare som är villiga att gå in.

"En investerare intresserad av spelbranschen, men inte bekant med enskilda namn borde överväga GAMR", säger han. "Investeringen ska dock vara ett satellitinnehav och investeraren ska vara villig att acceptera betydande prisvolatilitet."