>> >> Frugal Confessions: När du sparar pengar Backfires

Frugal Confessions: När du sparar pengar Backfires

Anonim

Varje år beslutar otaliga amerikaner att spara pengar. I själva verket fann Nielsens Global Health & Wellness Survey att amerikanernas tredje populäraste upplösning både 2015 och 2016 (efter att ha hållit sig i form och förlorade vikt) spenderade mindre och sparar mer. Det kan vara ett värdefullt mål, men om vi tar sparsamhet till ytterligheter eller inte uppmärksammar vad som händer, kan vi ångra det valet - eller sluta spendera ännu mer pengar än vi hade planerat.

Fråga bara Tiffany Aliche, grundare av The Budgetnista och en tidigare amerikanska nyhetsbidragare. Aliche freelances hemifrån och i tre år motsatt sig att köpa en skrivare. Istället körde hon till Staples och betalade 10 cent per sida varje gång hon behövde skriva ut och skanna ett kontrakt eller annat dokument. "När jag gick till Staples och de kände mig, [och] när jag fann mig själv hjälpa patronsna med maskinerna, insåg jag att jag var där för mycket, " säger Aliche. "Det var en möjlighetskostnad. Det kostade mig pengar i tid som inte fungerade", tillägger hon. Nu när hon spenderade pengar på en allt-i-ett-skrivare, skanner och kopiator för sitt hemkontor, säger hon att det har sparat henne mycket tid och onödigt huvudvärk.

"Det borde finnas ett syfte bakom besparingarna", säger Aliche. "Du sparar för att du lägger pengarna mot pensionering eller sparar med ett mål i åtanke för att du inte bara sparar för besparingar", förklarar hon. Annars, "du kan bli vana att inte njuta av livet", tillägger hon.

Läs vidare för berättelser från kunniga konsumenter vars beslut att leva snyggt och minska kostnaderna kan ha gått för långt.

Internet Abstainers. För ungefär två år sedan när Mike Shubbuck och hans fru, Tara, författarna bakom Travel Blog TwoTravelaholics.com, som återvände från en världsomspännande resa, fick de en lägenhet i District of Columbia och bestämde sig för att se hur länge de kunde gå utan att betala för internet. "Vi trodde att arbetsåtkomst och bibliotek eller tillgång till café skulle räcka, " säger Shubbuck. Visas, det var det inte. Shubbuck var freelancing vid tiden, så efter att ha gjort en video eller fotografering skulle han behöva ladda upp bilder för att få det till en klient och behövde tillgång till internet. Dessutom på eftermiddagen, efter skolan släppte ut, skulle barnen fylla biblioteket, vilket gör det svårt för Shubbuck att fokusera på arbete. Efter några månader fick paret internet installerat i hemmet och önskade att de hade gjort omkopplaren förr i stället för att försöka penny nypa.

The Great Coupon Mix-Up. När Crystal Stemberger, som bor utanför Houston-området och bloggar på Budgeting in the Fun Stuff, försökte använda en kupong för kattskräp förra året, sprang hon i en olycklig snag. "[Kassören] ringde upp kupongerna felaktigt, men jag märkte inte att de också ringde upp fel storlek på kattskräp, " säger hon. Det felet innebar att Stemberger betalade en extra $ 8 totalt. "Det var en" Doh! " ögonblick ", tillägger hon. Oavsett om du använder en kupong eller inte, gör det aldrig ont för att inspektera ditt kvitto på fel innan du lämnar butiken.

Kakaoormens hämnd: Bargain shoppare älskar att lagra mat och pantryklammer när de går till salu. Men den strategin har inte betalat för Chelsea Lowe, en professionell författare och redaktör som bor utanför Boston. "Varje gång jag har försökt strumpa upp när en favoritartiklar har gått till försäljning, har jag slutat slänga bort större delen av köpet, " säger hon. I sommar köpte hon ca 20 stevia-smak chokladstänger, de flesta av dem till halva priset. Men kakaomaskar kom in i skåpet där hon lagrade chokladstängerna, och hon uppskattar att hon måste kasta ungefär hälften av staplarna. Naturligtvis är kakaomaskar inte det enda potentiella problemet med lagring; begränsat lagringsutrymme, överdriven värme eller utgående livsmedel kan också folie en välvillig fyndhandel. Plus, om ditt förrådsområde översvämmer eller du bestämmer dig för att flytta innan du använder objekten, kan du sluta slösa bort pengar.

The Newlywed Bed Debacle: Förra året, när Bailey Cummins och hennes nya make låter familjemedlemmar veta att de letade efter begagnade möbler, erbjöd en släkting en madrass och boxfjäder. "Tyvärr upptäckte vi några månader senare att vi hade sängbuggar", säger Cummins. Hon är inte säker på om de kom från madrassen och boxfjädern eller den tillfälliga lägenheten där de stannade innan de flyttades in i militärhemmet, men de slutade att kasta madrassen och boxfjädern och köpa nya. Lyckligtvis, eftersom de nu befinner sig i militärhemmet, var skadedjursbekämpning fri, men händelsen orsakade fortfarande en stor huvudvärk för nygifta, som bor i Midwest. Cummins tog det i strid. "Det gör roliga berättelser att vi kommer att se tillbaka när vi har varit gifta i åldrar, " säger hon. Men om de skulle ha betalat för skadedjursbekämpning själva kunde det ha varit billigare och lättare att köpa en ny madrass från början.

Innan du kör ut ur din väg för att spara några pengar eller på annat sätt sparar, föreslår Aliche att du frågar: "Minskar det en annan del av mitt liv?" Om offret är för stort eller innebär hälso- eller säkerhetshänsyn, kanske du vill hosta extra pengar och skära i andra områden istället.


12 pengar misstag gör nästan alla

12 pengar misstag gör nästan alla