>> >> Ford Investors står inför en större korsning

Ford Investors står inför en större korsning

Anonim

I maj sålde Ford 84.639 pickupar, vilket är den bästa försäljningsprestandan för F-serien i den månaden på nästan två decennier. (Getty Images)

Från Volkswagen gamingU.S. utsläppstester till Tesla (ticker: TSLA) kämpar för att hålla sig flytande har världens biltillverkare gjort tillräckligt många problem för sig själva de senaste åren att de inte behöver hjälp från fettaparna i regeringen.

Det är därför som många i Detroit tittar på i misstro, eftersom den amerikanska bilindustrin - inte exakt känd för prestanda sedan den stora lågkonjunkturen - kommer att ta tag i att Trump-administrationens senaste fall av handelstullar faller ut.

På fredag ​​genomförde Kina 25 procent avgift på amerikanska bilar i förtal för 34 miljarder dollar i amerikanska tullar på kinesiska varor. Och eftersom dessa avgifter tar tag, Ford Motor Company (F) är bracing för att slå en ganska oförskämd pothole. Det sände cirka 80 000 fordon till Kina förra året och kan finna sig absorbera de nya kinesiska taxorna för att hålla sin marknadsposition säker.

Hur allt detta kommer att påverka Fords utdelning är svårt att säga i bästa fall. Vid kvartalsvis 15 cent per aktie hålls den stadigt sedan 2015. Men om du går tillbaka bara några år innan fanns det inte någon dividend alls.

RELATERAT INNEHÅLL

När man ska dumpa utdelningsbetalare

"Om en investerare letar efter tillförlitlig utdelning, kan de säkert hitta bättre källor än Ford, " säger Bob Johnson, chef för Fed Policy Investment Research Group i Charlottesville, Virginia.

Ford betalade inga utdelningar från mitten av 2006 till 2011.

"Det återupptog betalande utdelningar under 2012 och medan utdelningen stadigt steg från 2012 till 2015 har den varit kvar på samma nivå sedan 2015, säger Johnson. "Medan det framtida årliga utdelningsavkastningen står på 5, 15 procent, borde inkomstinvestorer inte räkna med att den utdelningen fortsätter oförändrad i framtiden."

Förlitar sig på stadiga utdelningar från bilfabrikanter, avslutar Johnson, "är dumt guld".

Annars ser det bra ut för Ford i USA, trots vad som händer en halv värld bort. Efter stark försäljning för amerikanska automakers i maj, "Ford Motor's F-Series krossar fortfarande den med 11, 3 procent tillväxt i omsättningen jämfört med förra året", säger Christopher Ma, chef för George Investments Institute på Stetson University i DeLand, Florida .

I maj sålde Ford 84.639 pickupar, "den bästa försäljningsprestationen för May F-serien på 18 år, " säger Ma. "Sedan 2015 satsade Ford aggressivt på den nya F-150-lastbilen, som har levererat flera nya försäljningsrekord 2017 och 2018 i sin lastbil, nyttofordon och kommersiella fordonslinjer. Ford flyttar också bort från lågmarginerade passagerarbilar."

XNYS: F | 9: 51: 30 AM

11, 20

pris (usd)

-0, 01 (-0, 09%)

daglig förändring

52 veckor låg

10, 14

52 veckor hög

13, 33

Se fullständig interaktiv diagram

Uppgifter per 9:51:30 den 7/10/2018

När det gäller biluppställningar är F-150 till Ford vad smöret är att bröda - och själva utförandet den amerikanska muskulösa pickupbilen. Det är ingen sträcka att förutse att vad som än skadas Ford lider av Kina-tariffer, det kommer att vinna med "made in America" ​​PR för att vinna över fler hjärtan och plånböcker i landsbygden.

I Wall Street urbana gränser håller analytiker i allmänhet positiva åsikter om Ford - även om handelskrig från Washington verkligen inte har hjälpt till.

För några veckor sedan kunde du inte hitta några bearish prognoser genom Nasdaqs analytikerns lagerrekommendationer. Men nu har två analytiker kallat Ford en "underpresterande" och "sälja" respektive. Fortfarande tre märker det en "stark köp" och en "buy" - med en majoritet av sju analytiker som kallar Ford ett "grepp".

På lång sikt, och bort från bländningen av de senaste rubrikerna, har köp av Ford-aktier utgjort att gå ingenstans snabbt för vissa investerare. Förutsatt att du köpte aktier i augusti 2003 och höll dem, precis som din farbror Warren i Omaha säger att du borde, skulle du inte bli bättre idag. Ford över den perioden har drivit i en humongous cirkel, från $ 10, 71 till cirka $ 11 per aktie.

Då måste du känna dig ganska nyskapad om du köpte Ford under den stora lågkonjunkturen när den amerikanska bilindustrin såg ganska skakig ut. Till sitt nuvarande pris handlar Ford mer än fyra gånger vad det gjorde i januari 2009.

När det gäller utdelningsbilden är det vad det betyder: Om du investerade 10 000 dollar i Ford i juli 2008 skulle pengarna med alla utdelningar återinvesteras värda cirka 32 600 USD idag. Beviljas, detta krävde nerver av stål, i en autoanläggning eller på annat sätt, för att ringa då.

När han talade om stöldlösning, förklarade Ford på lågkonjunkturen att det inte skulle ta en statlig räddningsaktion genom programmet Troubled Asset Relief - och gjorde det med brio och körde reklamfilmer i den riktningen. Ändå från Ford-maskinen accepterade Ford Credit tyst pengar från den relaterade lånefaciliteten för lånefordringar med säkerhetstillgångar och 5, 9 miljarder dollar i statliga lån för att retoola sina produktionsanläggningar.

För vad som helst uppdaterade Ford gjorde sedan, har åren sedan avslöjat fler överraskningar än en reparationsräkning från din vänliga, segelmekaniker. Mycket av branschpraten idag koncentrerar sig på självkörande bilar och elbilar, inte exakt de saker som F-150 drömmar.

"Bilindustrin står inför en hård period eftersom framtiden för personlig transport är svår att förutsäga", säger Karl Brauer, verkställande utgivare av Autotrader och Kelley Blue Book och med säte i Irvine, Kalifornien.

Dagens Ford kommer inte att vara imorgon - vad med branschen som helhet förändras runt omkring det.

"De första 100 åren av denna bransch var baserade på familjer som köper eller hyr flera bensindrivna fordon och håller dem under en årtion innan de ersätts med en ny modell, säger Brauer. "Nu väntar yngre köpare längre att köpa bilar eller undvika en bilköp helt och hållet genom bildelningstjänster som Uber."

Om du föredrar, kommer Fords öde delvis att koka ner till en historia om pickup kontra rida aktier.

"Varje företag kollar för att fortsätta, " säger Brauer, "men ingen vet exakt hur transporten kommer att se ut om fem till tio år - och det håller tillbaka många traditionella fordonsvärden."

Top Motor Vehicle Lager

Fiat Chrysler Automobiles NV

Lagernamn

80, 63%

1 års återkomst

Ferrari NV

Lagernamn

54, 89%

1 års återkomst

Toyota Motor ADR

Lagernamn

24, 46%

1 års återkomst

General Motors Co.

Lagernamn

17, 28%

1 års återkomst

HONDA MOTOR ADR

Lagernamn

11, 63%

1 års återkomst

Ford Motor Co

Lagernamn

5, 20%

1 års återkomst

Tesla Inc

Lagernamn

0, 78%

1 års återkomst

Tata Motors ADR

Lagernamn

41, 70%

1 års återkomst

Fiat Chrysler Automobiles NV

80, 63%

Ferrari NV

54, 89%

Toyota Motor ADR

24, 46%

General Motors Co.

17, 28%

HONDA MOTOR ADR

11, 63%

Ford Motor Co

5, 20%

Tesla Inc

0, 78%

Tata Motors ADR

41, 70%

Lagernamn

1 års återkomst

Aktieinformation per 9 juli 2018