>> >> Avfyrade och vänliga: Vad nu?

Avfyrade och vänliga: Vad nu?

Anonim

En våg av känslor översvämmer dig efter att ha blivit konserverad, men du bör försöka minska stressen och reflektera över varför du blev avfyrade. (Getty Images)

Varje anställds snickare: En konversation med "F" -ordet som slutar med dig som förpackar dina bärbara datorer och värdighet i en kartong, vilket otrevligt säger medarbetare och din svärmor att du inte kommer att arbeta längre och lägga till det fult prefix "un" till din tidigare bekväma anställning.

Arbetslös. Det är ett ord som sparkar dig i tarmen, men det betyder verkligen inte "obehagligt", även om du har blivit avfyrade. "De flesta tycker att när de blir avfyrade är det världens ände. Det är inte", säger Andrea Kay, karriärkonsulent och författare till "Work's a Bitch and then you make it work: 6 steg att gå från förbannad till kraftfull". "Det är en händelse. Det hände i din karriär, och det har hänt för de flesta i sin karriär."

Kay och Alan L. Sklover, karriärstrateg, anställningsadvokat och författare till "Fired, Downsized, eller Laid Off: Vad din arbetsgivare vill inte veta om hur man kämpar bakåt" erbjuder denna överlevnadsguide för personer som har varit sparken:

Fas 1: Binda lossa ändar

Ploga igenom det nödvändiga pappersarbetet. Du skulle tro att den bittersweeta (mestadels bittera) förmågan att bli avfyrade är att du inte behöver jobba. Men det gör du. Det finns flera administrativa uppgifter som du behöver hantera ASAP, såsom inlämning av arbetslöshet (ja, du kan kvalificera dig om du har blivit avfyrade), granska avgångsvederlag och organisera din ekonomi.

Prata med din tidigare chef - Ja, den som bara sparkade dig. Få båda dina berättelser raka när en framtida arbetsgivare ringer för att fråga om dig och varför du avslutades. "Du och din chef måste komma med språk och formuleringar som är likartade och korrekta samtidigt", säger Kay.

Medan det här e-post- eller telefonsamtalet kan rangordnas med dina svåraste interaktioner, påpekar Kay att höra vad din tidigare chef planerar att säga kommer sannolikt att ge någon lättnad att han eller hon inte kommer att göra ont med dig. Plus, chansen är att den här chefen vill hjälpa. "De flesta är anständiga, och de flesta tycker inte om att skjuta, " säger Kay. "Om du inte blev avskedad för en brottslig handling, varför skulle de inte vilja att du ska återanvändas så snart som möjligt?"

Fas 2: Avgör ditt sinne

Obliterate stress. För att du förmodligen kommer ha mycket av det. "Så länge det inte är alkohol, cigaretter eller droger, oavsett vad du gör för stress och ångest - gör mycket av det", säger Sklover, som hänvisar till aktiviteter som yoga, meditation, bön, rådgivning eller helt enkelt gå. "Stress är en mördare", säger han. "Om du tillåter dig att stressas och bli sjuk kan du inte fortsätta i livet."

Ventilera. Medan du kanske är angelägen om att intervjua och nätverk till ett nytt jobb, föreslår Kay att du först avlastar din negativitet, delvis så att du inte låter bitter när du möter professionella kontakter. Människor behöver säga: Jag är ont, jag är arg, det var inte rättvist, säger Kay. "Hämta det ur ditt system så det finns plats för att kunna säga, " OK, jag förstod det. Nu måste jag gå vidare. "

Men prata inte smack. En viktig skillnad: Vänta till din make eller föräldrar om hur din chef var en ryck. Spilla till din hund om hur det hela dumma företaget är korrumperat. Se bara till vem du väntar på är någon du litar på och inte-du vet-en branschpartner du dricker chardonnay med vid en nätverkshändelse.

Säg det högt: Inget trash pratar ditt tidigare företag, chef eller medarbetare. "Världen är liten, och ordet kommer tillbaka till människor", säger Kay. "Du vet aldrig vem du pratar med och vem de kan prata med." Dessutom är det bara inte en bra titt. "Du visar din hand på vilken typ av person du är, vilken är någon som har sura druvor", säger hon.

Tänk på varför du blev avfyrade. "Det är dags att komma rent med dig själv", säger Kay. "Var det någon sanning i vad de sa när de släppte dig?" Hon tillägger att du frågar dig om dessa svåra frågor kommer att bli enklare efter att du har ventilerat om dina första frustrationer och besvikelser.

Denna självreflektion är inte tänkt att få dig att känna sig värre under en redan utmanande övergång. Det ska hjälpa dig att gå vidare. Kay påpekar att om du inte identifierar beteendet som du fick konserverade, "går du direkt tillbaka till det gamla beteendet på nästa ställe." Plus, vilken insikt du får om varför du var en otillbörlig matchning (eller åtminstone uppfattad som) i din gamla roll kommer att bidra till att skapa ett meningsfullt svar när du oundvikligen frågas om din uppsägning i kommande intervjuer. Talar om vilka ...

Fas 3: Fortsätt

Förbered dig för att förklara varför du blev avfyrade i intervjuer. Eftersom du vet att du kommer att bli frågad. "Alla gör misstag, men hur hanterade du situationen, och hur hanterar du det nu?" Kay frågar. "Om du hanterar det diplomatiskt, med mognad och insikt, det säger mig mycket om dig som person."

Att dra av ett imponerande svar tar massor av övning och "icke-känslomässigt, icke-dömande språk", säger Kay. Hon föreslår en formel så här:

  • Ställ in tonen och ge fakta. "Jag arbetade på XYZ Company i fem år och tyckte verkligen om de positioner jag hade där."
  • Ge några sammanhang - inte ursäkter - för vad som gick fel. "Min chef arbetade i San Francisco när jag arbetade på New York-kontoret, och vi hade kommunikationsfrågor."
  • Beskriv varför du blev avfyrade. "Min chef var inte medveten om att jag arbetade helger, varför jag ändrade mitt veckodag schema genom att ibland komma in på kontoret klockan 9:30 istället för 8 am jag blev avfyrade på grund av denna upprepade tardiness."
  • Avsluta förklaringen på en hög notering genom att beskriva vad du lärde dig. "Jag blev verkligen besviken över vad som hände, men jag lärde mig mycket. Jag kommer att vara en mer engagerad kommunicator i framtiden."

Och om intervjuare fortsätter, efter din första förklaring? "Var beredd på det, " säger Kay. "Tänk på språket och håll det ordentligt och kort och sött, och i slutändan rör det sig om vad som står till hands."
Hitta dina cheerleaders. När det gäller att hitta referenser, rabatt inte folk från ditt tidigare jobb - även om du lämnade på obekväma villkor. Kay påpekar att även din chef kan fortfarande tycka om dig och gå ihåg för dig och bara kände att du inte var en bra passform för rollen

Nu när du har gjort din avluftning, avbelastning och reflektering, ta en titt tillbaka, säger Kay. "Du kan fortfarande få några cheerleaders."