>> >> Finansiella samtal att få när dina barn växer upp

Finansiella samtal att få när dina barn växer upp

Anonim

Det är aldrig för tidigt att börja lära dina barn om vikten av att spara pengar. Grzegorz Oleksa / iStockphoto

Oavsett din egen ekonomi och tillgångar eller förtroende för din personliga ekonomiska kunskap kan du förbereda dem för en sund ekonomisk framtid genom att överföra pengar och investeringsprinciper till dina barn som börjar i ung ålder och fortsätter under sin tidiga vuxen ålder.

Denna utbildning blir allt viktigare med tanke på pågående ekonomisk volatilitet och osäkerhet kring förmåner som länge har tagits för givet, såsom social trygghet.

Men samtidigt fann en ny studie från FINRA Investor Education Foundation att nästan två tredjedelar av amerikanerna inte kan klara ett grundläggande test på finansiella begrepp som uppträder i vardagen. Nu är det mer än någonsin viktigt att hjälpa nästa generation att bli ekonomiskt kunniga så att de kan navigera i framtida ekonomisk osäkerhet och säkra sitt eget ekonomiska välbefinnande.

Här är några överväganden för att dela ekonomisk kunskap med dina barn i flera olika stadier.

Tidig utbildning om pengarbesparande principer. Det är aldrig för tidigt att börja lära dina barn om vikten av att spara pengar. Att diskutera koncept som att spara mot utgifter och risker mot premie tidigt kommer hjälpa dem att gradvis förstå alltmer nyanserade ekonomiska situationer och slutligen hjälpa till att skapa en miljö med ekonomisk kompetens som kommer att utrusta dem med kunskaperna för att vara kunniga och bemyndigade investerare.

Överväg att ge dina barn en ersättning för att börja lära dem principer kring pengar, budgetering och sparande.

Om du inte vet var du ska börja finns det många gratis och betalade resurser tillgängliga för att öka ditt barns ekonomiska kunskaper. Kolla in MyMoney.gov, National Financial Educator's Council eller din lokala kreditförening.

Inkomstutveckling och långsiktigt ekonomiskt välbefinnande. Ett stolt ögonblick för föräldrar är när deras vuxna barn får sin första stora lönecheck. När de är ute i den "riktiga världen" och tjänar, kan du överväga att sätta dig ner med dem för att diskutera deras framtida finansiella mål och viktiga ämnen som sparkonto, studielån och pension. Unga yrkesverksamma är ofta frestad att blåsa sin löneskatt genom att handla online eller äta ute varje kväll, så det är viktigt att förstärka fördelarna med att spara från början.

Först föreslår att de börjar bygga en akutfond om de inte redan har. Detta kommer att ge lite extra vaddering när deras första oväntade utgift, såsom en bilreparation eller resa till akutrummet, kommer med. Det kommer också till sist att hjälpa dem att känna sig mer ekonomiskt säkra.

I en ideal värld kommer ditt vuxna barn ha utexaminerat college utan någon skuld. Men i de flesta fall har de senaste graderna studielån efter dem utanför campus. Granska hans eller hennes lån tillsammans och gör en plan för att betala de högsta räntorna först. När du betalar ut ett lån kanske inte ser ut som högsta prioritet för en ung vuxen, förklarar hur skulden snabbt kommer att förena - vilket kan leda till oförmåga att göra andra stora inköp som ett bröllop eller ett hem på vägen - kan bidra till att förstärka sin betydelse.

Dessutom uppmuntra din son eller dotter att fråga sin arbetsgivare om sin 401 (k) plan och börja lägga en procentandel av varje lönecheck direkt (och utnyttja arbetsgivarens match, om man erbjuds). Eftersom levnadskostnaderna fortsätter att öka och osäkerhet kring framtiden för socialförsäkringsfrågorna är det viktigt att betona att det aldrig är för tidigt att börja spara för pensionering. Den tid som investeras på marknaderna slår alltid på marknaden, och att investera i pensionsplan som en ung professionell förstärker bara kraften i sammansatt intresse.

Slutligen, om du har en betrodd finansiell rådgivare redan på plats, fråga dem om de är villiga att prata med dina barn för att hjälpa dem att strukturera sina besparingar och börja tänka strategiskt om sin ekonomiska framtid. Detta kommer att bidra till att dessa viktiga pengar konversationer skräddarsys på ett sätt som är produktivt och effektivt.

Fastighetsplanering och överföring av rikedom. När du åldras och dina barn blir alltmer ansvarsfulla och kräsna vuxna kommer tiden att ha det som kan vara svårare eller obehagligt konversationer. Ämnena med fastighetsplanering och överföring av rikedom får ofta inte den uppmärksamhet de borde, men de är förmodligen två av de viktigaste diskussionspunkterna kring pengar för dig och din familj. Att prata med dina barn om vad som kommer att hända när du inte längre är runt, hjälper dem att få dem med verktyg och kunskaper för att plocka upp bitarna på ett mer fredligt och ordnat sätt.

Granska din vilja och andra planeringsdokument med jämna mellanrum med dina barn och andra relevanta familjemedlemmar för att säkerställa att de känner till dina önskemål, vad dina tillgångar och konton är och var de finns. De borde också vara medvetna om vem dina nyckelfinansierare ingår, inklusive din finansiell rådgivare, revisor och fastighetsplanerare.

Medan det kan vara påtryckningar eller motvilja under vägen, hjälper din vägledning - idealiskt med stöd av din familjs ekonomiska rådgivare - dina barn att bana väg till en lyckad ekonomisk framtid som alla kan vara tacksamma för.