>> >> Facebook: Oculus Rift gör FB Stock ännu bättre

Facebook: Oculus Rift gör FB Stock ännu bättre

Anonim

Mark Zuckerberg hascleared hinder efter hinder i att bygga Facebook (ticker: FB) från ett litet socialmedia nätverk till ett globalt imperium. Från att tjäna pengar på sin plattform för att bestämma mobil tillväxt för att omvandla till guld, har Zuckerberg avmarkerat alla rutor och gjort Facebook-aktieägare mycket rikare i utvecklingen.

Nu får vi se vad han kan göra med en gigantisk uppsättning skyddsglasögon.

När Oculus grundare Palmer Luckey levererade den första Rift virtuella verkligheten till Alaska i helgen, var det ett ceremoniellt steg framåt för Facebook. Företaget - som har ökat till 330 miljarder dollar på kraften i sociala medier - försöker expandera sin verksamhet i maskinvaruindustrin - via det nästan otestade vattnet i den virtuella verkligheten, inte mindre.

Vissa investerare skummar vid munnen över möjligheterna till det här helt nya fältet, men kan Oculus Rift verkligen driva FB-aktier högre framåt?

Och om inte, har Facebook fortfarande en lukrativ framtid utan det?

Vad är Oculus Rift? Oculus Rift är världens första sanna hem virtual reality kit. Medan alfabetet (GOOG, GOOGL) och Samsung Electronics erbjuder redskap som möjliggör virtuella verkligheten via din smartphone, är Rift den verkliga, dedikerade affären, och har bara ett syfte: en uppslukande virtuell verklighetserfarenhet.

Allt du behöver är $ 599, en avancerad dator och en kärlek till videospel.

Ja, vid lanseringen är Oculus Rift i huvudsak en videospelkonsol. "Vid lanseringen finns över 75 matcher tillgängliga för Oculus Rift tillsammans med otaliga simulatorer och virtual reality exploration apps, med hundratals titlar bekräftas och under utveckling", säger Forbes Technology Contributor Brad Moon.

Men många andra ser bara spel som början.

"För tillfället kan Oculus Rift bli skickad ut till aggressiva, bordsbundna spelare rikstäckande, men investerare ser sin potential i sportvärlden för extra praktikanter, eller medicinska fält för träning eller på sjukhus för att behandla neurologiska störningar", säger Nicolas Martell, medgrundare av det dagliga finansiella nyhetsbrevet MarketSnacks.

Zuckerberg ser sig själv som "en ny kommunikationsplattform" som betonar att användarna en dag kommer att kunna dela "inte bara stunder med dina vänner online, men hela upplevelser och äventyr".

Ett tidigt inträde i spel sätter bara Oculus på kartan.

"Facebooks stöd kommer sannolikt att vara det som så småningom sparkar VR och Oculus Rift i mainstream adoption, " säger Moon. "Facebook har de djupa fickorna för att marknadsföra Oculus Rift, ytterligare cementerar ledningen, men ännu viktigare är det epicentret för vad som kan vara killerappen för VR: sociala medier."

Vad ska Oculus Rift göra för Facebook-lager? Analytiker projekterar en $ 30 miljarder marknad för virtuell verklighet år 2020. Vad det här betyder för Facebook är mycket uppe i debatten, men en sak är säker - vi kommer inte få reda på det här året.

Facebook själv erkände så mycket med CFO Dave Wehner säger tidigare i år: "Det är tidigt att prata om stor volym, så jag tror inte att vi ger mycket färg runt försörjningskedjan och den typen av saker . Det kommer inte att vara väsentligt för våra finanser i år. "

Fortfarande tror det att massor av trosor kommer att hitta framgång på vägen, även om det inte är rätt runt hörnet.

"Oculus Rift kommer sannolikt att vara mer av en 2017-18 händelse när det gäller att ha en stor inverkan på Facebook: s intäkter eftersom den inte är helt kokad ännu", säger Rob Enderle, teknologisk analytiker för Enderle Group. "Det skickas med en kamera och en Xbox-controller, men behöver två kameror och VR-kontroller som inte kommer att dyka upp förrän senare i år för en fullständig upplevelse. Sedan kommer det att bli flera månader att arbeta igenom och förädla innehållet och tillbehören som behövs.

"Men när den är fullt kokad, ska den här enheten omvandla både spel och social interaktion över ett avstånd och förmodligen förändra hur vi gör ett antal saker, som distansutbildning och telemedicin, säger Enderle.

Martell ser det långa spelet också.

"Förvänta dig inte den virtuella verkligheten för att göra en verklig inverkan på Facebook: s nästa resultatrapport", säger han. "Zuckerberg satsar inte på Oculus-märket eller Rift-headsetet - han är inriktad på VR som en plattform med en mängd olika applikationer så olika som de slumpmässiga kommentarerna i ditt Facebook-nyhetsflöde."

Hype betyder emellertid inte alltid resultat. Det tekniska landskapet fylls med så många misslyckanden som framgångar. Även den virtuella verkligheten själv har haft några chanser, men aldrig fångat på.

Charles Sizemore, portföljförvaltare på Covestor och Chief Investment Officer i Sizemore Capital Management, en registrerad investeringsrådgivare i Dallas, är bland dem som tror att den virtuella verkligheten kommer att stanna igen.

"Spelare kan omfamna det, men jag ser inte många människor som tittar på filmer på soffan som bär en ansiktsmask", säger han. "Många av konsumenternas innovationer de senaste åren - 3D-tv, krökta skärmar etc. - har misslyckats med att göra mycket av ett stänk. Jag förväntar mig att det här mest kommer att vara en nischprodukt."

Men även om Oculus sjunker, räkna inte Facebook ut som döda pengar.

Facebook är bra, skyddsglasögon eller inte. Facebook sitter nära sin all-time high efter en 40 procent löper under det gångna året, och har utökat sin räckvidd till mer än 1 miljard människor på en rockrock som bara har 3, 3 miljarder Internetanvändare. Hur mycket mer kan vi förvänta oss att Facebook växer?

Mycket mer, tydligen.

"Facebook: s lager har skyrocket, eftersom mobilplattformen har visat sig vara mycket mer lukrativ än väntat (80 procent av annonsintäkterna kommer nu från mobilen)", säger JJ Feldman, portföljchef på Miracle Mile Advisors. "Även om Oculus misslyckas med att fånga spelpopulationen, borde Facebook: s lager inte lida, eftersom den mobila expansionen av Facebook: s plattform kommer att uppväga det misslyckade headsetet. Dessutom är Oculus inköpspris på 2 miljarder dollar bara cirka 0, 6 procent av FB: s marknad keps.

"Ser fram emot, Facebook har en rosig outlook, säger Feldman. Analytikerna förväntar sig att bolagets intäkter kommer att fördubblas de närmaste två åren som bättre anpassningsfunktioner och ett stigande bidrag från Instagram kommer att öka företagets topplinje. "

Yale Bock, portföljförvaltare på Covestor och VD för YH & C, en registrerad investeringsrådgivare i Las Vegas, säger att Facebook har "attraktiva mobila tillgångar i Instagram, WhatsApp och Oculus" men noterar några utmaningar, bland annat genom att tjäna pengar på dessa tillgångar i framtida. Värdering är också ett problem.

"Just nu verkar priset vara ganska orimligt", säger han. "Aktien är fullt priset, minst sagt, så en köpare måste verkligen tro på exponentiell tillväxt av dessa nya plattformar."

Även en sann Oculus björn tycker att Facebook är tjockt full av uppåtsidan.

"Facebook är den ensamstående framgångsberättelsen i sociala medier, säger Sizemore. "Ingen av de andra sociala medierna har lyckats tjäna pengar på deras användarbas som Facebook har. Och det närmaste som Facebook har till en riktig rival - Twitter (TWTR) - är fortfarande något av en nischspelare. Med tanke på att Facebook bara börjar hitta sätt att tjäna pengar på Instagram, företaget borde ha mycket god tillväxt framför sig. "