>> >> Förlora inte ditt tålamod medan jobbsökande

Förlora inte ditt tålamod medan jobbsökande

Anonim

Fira små segrar under jobbsökningen och kom ihåg att att hitta ett bra jobb tar tid. (Getty Images)

Det finns ingen förnekande att vi bor i en värld full av omedelbar tillfredsställelse. Texting din älskade om middagsplaner? Du får noga ett svar inom några minuter. Kontakta en vän för att planera att träffas till middag nästa vecka? Du kommer att höra tillbaka inom en dag eller så. Emailar din chef om en kommande deadline? Du kommer nog att höra tillbaka om ett par timmar.

Vad gäller att maila en arbetsgivare att följa upp en ny jobbintervju? Förutse att du hörs tillbaka om flera dagar, om inte längre.

Det här kan vara varför jobbsökningen känns som att den inte rör sig fort tillräckligt snabbt eller på din tidtabell. Enligt den omedelbara tillfredsställningsklockan, den som vi använt för praktiskt taget allting i våra dagliga liv, borde du ha blivit anställd för det nya jobbet för en månad sedan.

Vi lever i en omedelbar uppdateringsvärld, medan din arbetssökning kan känna sig mer som den fastnar i snigelposten. Med en liten anpassning till din syn och tidsram kan du fortfarande sväva genom din jobbsökning med tålamod och positivitet. Så här hanterar du dina förväntningar på processen.

1. Fokusera på mini-milstolpar. Även om jobbet erbjuder sig slutar vara det viktigaste resultatet av jobbsökningen, är det bra att bryta ner det ännu längre för att hålla kursen. Även meningsfulla nätverkssamtal förtjänar en fest, oavsett om det är en speciell kopp java, en manikyr eller en skoskugga. Detta är framsteg.

Och ju mer kvalitetskol som du har i elden - intressanta jobb du ansöker om, meningsfulla nätverkssamtal, positiv feedback från en telefonsamtal - desto mer kommer du att kunna dansa längs resan istället för att besvikna tidtabellen på ett specifikt jobb.

2. Dokumentera dina arbetssökningsaktiviteter. Håll reda på företag som du ansöker om, datum och resultat av telefon- och kontorsintervjuer, nästa steg och, viktigast av allt, när och med vilka du följer upp.

En klockad koka kokar aldrig. Så om du stirrar på telefonen undrar varför din drömgivare inte har ringt dig efter att ha skickat ditt CV, fokusera på de olika aktiviteterna du börjar genom att hålla reda på specifika aktiviteter på ett ställe och när du ska följa upp. Stanna inte på tanken att det tar för lång tid.

Newsflash: Det kommer nästan alltid att känna att det tar för lång tid. Fokusera på handlingsorienterade beteenden i din kontroll för att hålla saker framåt.

Tänk på att hyrescheferna är från kontoret från tid till annan, jobbar med stora projekt eller reser i affärer, så besluten blir försenade. Men när du landar ett underbart nytt jobb och du är nedsänkt i nya utmaningar kommer det faktum att det tog ytterligare fyra veckor att få erbjudandet inte ens korsa dig.

3. Skapa ett belöningssystem. Med andra ord, om du hade 100 pund att förlora, istället för att tänka hur långt av slutmålet verkar skapar du flera mållinjer närmare ditt nuvarande tillstånd.

Inte i motsats till viktminskning, byt din tankegång för att acceptera försenad tillfredsställelse - ett ljus i slutet av tunneln väntar på din ankomst. På samma sätt som att skapa fester skapar du markörer på vägen, till exempel tre framgångsrika senaste intervjuer eller två utmärkta kontakter från en branschnätverkshändelse.

4. Tänk realistiskt om tidsramar. Du är inte den enda personen som är angelägen att landa det nya jobbet och börja ett nytt kapitel i din karriär. När jag arbetade med företagsrekrytering, var jag tvungen att ställa förväntningar med att anställa chefer som också ville göra anställningar omedelbart.

"Inte så fort, " sa jag till dem. Först blev jobbet skickat och publicerat, och återupptas skickades in. Därefter granskade jag dem alla, genomförde telefonskärmar, gav feedback, planerade kontorsintervjuer, samlade feedback, genomförde nästa intervju intervjuer och - du gissade det - samlade mer feedback. Kanske vid denna tid fick jag anställningsgodkännanden och det bekräftade kompensationspaketet, skickade erbjudandebrevet, fick kandidaten att ge två veckors varsel och körde en bakgrundskontroll. Tja, det tidigaste vi kunde göra en ny hyra var åtta veckor - i en perfekt värld.

Därför är en förutbestämd tankegång om att du landar ett jobb inte användbart. Alltför många saker står utanför din kontroll och förväntar dig omedelbar feedback och omedelbart kommer nästa steg att distrahera dig från dina strävanden.

5. Och gräva dem nu. Tänk på det här: Skulle du verkligen vilja påskynda processen för att arbeta för en mindre än stellär arbetsgivare inom tre månader i stället för den fantastiska arbetsgivaren inom fem månader? Två månader är inte så signifikant, så som du kasta förhoppningar om en snabb process bort, kommer du bara att vara glad om processen är snabbare än du förväntade dig.

Dessutom blir du ganska upphetsad när du fokuserar mer på kvaliteten på den roll du förföljer, positiv intervjuupplevelse och personer du träffade snarare än det faktum att de ringde dig tillbaka inom sju arbetsdagar istället för två.

6. Var tålamod. Om du någonsin har köpt ett hus är chansen att du inte hitta den rätta natten över. Efter att ha definierat dina kriterier, skurde öppna hus och pounding trottoaren, som handlar om ekonomi, din inteckning, betalning och kontrakt - för att inte tala om stängning och fysisk handling att flytta in - den processen tog stor tid och ansträngning också. Det var tid och ansträngning bra när man tittade på resultatet.

I slutet av dagen, saker som är värda att ha, till exempel ditt nästa jobb, uppstår inte över natten. När det gäller jobbsökningen och hitta ett bättre tillfälle, glöm inte den omedelbara tillfredsställningsvärlden vi lever i, och om arbetsgivarna återkommer till dig ganska snabbt, kom ihåg att det är ett maraton, inte en sprint. Det finns flera steg längs vägen som alla kommer att vara värda dina ansträngningar.