>> >> Avvisa inte nätverket tills du har försökt att göra det här sättet

Avvisa inte nätverket tills du har försökt att göra det här sättet

Anonim

Var inte rädd för att följa upp någon om att träffa om de inte svarar i början. (Getty Images)

Du har hört att datanätverk är det bästa sättet att landa ett jobb, men du förkastar fortfarande idén. Det är mycket lättare att skicka ditt CV online.

I stället för att tänka på hur mycket du inte tycker om schmoozing och träffa människor du inte vet, vara öppen för idén att lära sig om företag och avslöja saker du har gemensamt med fullständiga främlingar.

Det finns ingen sådan sak som en dålig nätverkskontakt. Skift din tro att nätverk är ett slöseri med tid. Varje person du känner (eller träffar) kan eventuellt koppla dig till en värdefull resurs. Det spelar ingen roll vad personen gör eller var de arbetar. Den person som skär ditt hår ser hundratals människor i veckan och personen som ringer upp dina matvaror kan känna någon som kan hjälpa dig. Även dina arbetslösa vänner träffas med människor och lär sig om möjligheter till arbetstillfällen. Så innan du bedömer, behandla varje person du känner som om de har nyckeln till ditt nästa jobb. Tänk på att det är ditt ansvar att tydligt kommunicera vad du letar efter så att människor kan hjälpa till.

Gör en lista. Lista alla du känner och filtrera inte bort kontakter. Du kan tilldela en rating bredvid varje persons namn för att ange kvaliteten eller potentialen för deras information. Till exempel kan du bestämma att lista personer som arbetar inom din bransch eller yrke som "1", folk du känner mycket bra, men är inte i ditt fält som "2" och alla andra kontakter som en "3." Att använda ett betygssystem kan hjälpa dig att prioritera din uppsökning. Ditt nästa steg är att nå ut till varje person på din lista, antingen via e-post eller telefon. Ditt personliga meddelande till varje person kommer att innehålla en förfrågan om att träffas eller ringa för att komma ihåg och ställa frågor om X. Du måste fylla i blanket baserat på personen du meddelar. Du kan ställa frågor om vad som händer hos företaget eller förändringar i branschen. Undvik att fokusera på att du letar efter ett jobb. Detta tenderar att resultera i ett slutgiltigt svar som: "Vi anställer inte just nu."

Var metodisk och beständig. Nå ut till cirka fem personer i veckan eller mer om du kan. Detta balanserar jämnt din arbetsbelastning och säkerställer att du inte har för många nätverksmöten som planeras i en vecka. Var beredd att följa upp efter en vecka om du inte hörs tillbaka. Bristen på svar betyder vanligtvis att personen du försöker nå är upptagen, gör inte andra antaganden.

Acceptera inte avslag. Fler personer kommer att acceptera din begäran om ett möte än nedgång. Och när någon säger "nej" så betyder det förmodligen "inte just nu". Svara med att fråga om mötet i en månad skulle fungera bättre med deras arbetsbelastning. Lyssna eller läs svaret försiktigt så att du inte hoppar till slutsatser eller antar att de aldrig vill träffa dig. Ja, det kommer att finnas några personer som kommer att utplåna din begäran. Men ta det inte personligen. Håll din fart och fokusera din uppmärksamhet på dem som är mottagliga för tanken på att träffas med dig.

Knacka in i den dolda arbetsmarknaden. Många jobb publiceras aldrig offentligt på arbetsförmedlingar. Tänk på ett företag som delar ett jobb så att endast interna kandidater kan ansöka. Eller kanske ett företag som inte har en budget att betala för en utstationering på en arbetsstyrelse. Det enda sättet att upptäcka dessa dolda jobb är att träffa personer som arbetar i företag som delar hemligt jobb i hemlighet. Du kan göra det genom nätverk. Börja med att göra en lista över företag du vill arbeta för. Du kan nu börja leta efter personer du vet som arbetar för dessa företag. Ställ frågor om varför de tycker om att arbeta där, hur de anställdes, om det finns några nya projekt eller planer för expansion i framtiden och om det finns någon annan skulle de rekommendera att du pratar med. Håll träffa människor i företaget som kan fungera som informatör. Ju fler människor du möter desto bättre.

Har ett jobb skapat för dig. Det kan hända. Särskilt när du träffar den person som har anställningsförmåga. En arbetssökare hänvisades till möte med en COO av ett litet men växande företag. Under samtalet nämnde COO att företaget behövde anställa någon med bakgrund i informationsteknologi, samma erfarenhet som arbetssökande hade. I slutet av samtalet sa COO att han skulle skriva en arbetsbeskrivning utifrån arbetssökarens erfarenhet och de kunde diskutera det tillsammans.

Hämta referens. Företagen investerar i remissprogram, eftersom marknaden för talang blir hårdare. Forskning från många källor visar att de refererade kandidaterna resulterar i en högre hyreskostnad. Utnyttja dessa möjligheter genom att fråga anställda om deras företag har ett remissprogram. Inte bara kan det landa din ansökan på toppen av stapeln, det kan också sätta pengar i medarbetarens ficka.


15 fantastiska jobb som betalar mer än $ 90K

15 fantastiska jobb som betalar mer än $ 90K