>> >> Dollar Butiker Defy Retail Headwinds

Dollar Butiker Defy Retail Headwinds

Anonim

Valsade upp en dollarräkning (Getty Images)

Det finns några vanliga teman i detaljhandelns cirklar dessa dagar som slår nästan varje butik, oavsett modehandlare, videospel eller sportkläder. Online-återförsäljare bromsar branschen, och många företag minskar tillväxten av nya butiker för att motverka tillväxt på nätet.

Ingen av dessa trender har dock verkligen påverkat de lägsta priserna, dollarbutikerna.

Och deras affärer blomstrar.

För butiker som Dollar General Corp. (ticker: DG) och Dollar Tree (DLTR), ökning av minimilönen i många stater har billig bensin och lägre arbetslöshet hjälpt sina kärnkunder. Och sedan lågkonjunkturen gynnades dessa butiker av kunder som letade efter en överenskommelse om något de skulle ha köpt tidigare i ett apotek eller Wal-Mart Stores (WMT).

Och Amazon.com (AMZN) har inte visat mycket incitament när det gäller att rikta in sig på kundernas typiska kunder. Detta har lett till en ökning med 162 procent av aktiekursen för Dollar General under de senaste fem åren och en bråk på 185 procent för Dollar Tree jämfört med 58 procent för Standard & Poors 500-index.

Men har tiden kommit för att dollarbutikerna äntligen kommer att vända?

Fler butiker, men de är mindre. Dollar General startade 2016 med ett tillkännagivande att det istället för att öppna 900 butiker i år planerade att öppna 1.000. Det expanderar sin fysiska närvaro samtidigt som den driver "ökad försäljning i samma butik", säger Efraim Levy, analytiker för S & P Capital IQ.

Rädslan bland analytiker är att Dollar General kommer att växa för fort eller öppna nya butiker för nära de nuvarande platserna, vilket skulle skada försäljningen. Det har inte hänt, men delvis, eftersom många av de nya butikerna är mindre än 6 000 kvadratmeter.

Den typiska Dollar General Store har en 7 400 kvadratmeter design, säger Patrick McKeever, VD med MKM Partners. Men med 80 av de nya butikerna som planeras för en mindre konfiguration, visas Dollar General för att tillgodose kunder i stadsbelägna stadsdelar.

Fler människor är lika med fler kunder.

Fler förbrukningsmaterial på hyllor. Ett annat sätt har Dollar General lyckats öka sin försäljning i samma butik genom att introducera tobak till butiker 2013. Kategorin för förbrukningsartiklar - som består av mat, städprodukter, lättförgängliga och andra konsumentcentrerade produkter - står för 76 procent av försäljningen . Den har ökat med 7, 9 procent 2015, efter en tillväxt på 8, 8 procent 2014.

Produkter som tobak, mat och dryck uppmuntrar upprepade shoppare. Medan Dollar Tree drar kunder genom att strumpa på sina hyllor med $ 1 objekt som ändras regelbundet, säljer Dollar General saker som familjer behöver varje vecka i hopp om att uppmuntra upprepade kunder. "Det är kul att hitta en affär", säger Levy, men du behöver din Ajax också.

Dessa ansträngningar att skapa återkommande kunder ger Dollar General tydliga tillväxtmöjligheter, men med ett vinstförhållande om 201, 1 jämfört med branschgenomsnittet 17, 4 kan det vara för sent att hitta den bästa affären.

Dollar Tree förvärv. Dollar Tree avslutade sitt förvärv av Family Dollar - den tredje av triumviraten av massiva dollaraffärer - i juli 2015. Men det var dyrt - ett budkrig med Dollar General drev köpeskillingen hela vägen till 8, 5 miljarder dollar. Nu när affären är stängd, hur kommer Dollar Tree att integrera Family Dollar i formen?

Family Dollar kommer inte att kopiera Dollar Tree-prissättningsformeln, där säsongs- och sortkategorier står för cirka 50 procent av försäljningen. Merchandising mixen ändras ofta och skapar en skattejaktupplevelse, säger Nick Mitchell, forskningschef vid Northcoast Research. "Dollar Tree har inte en direkt konkurrent."

Dollar Tree-tjänstemän är på målet att genomföra 300 miljoner dollar i kostnadsbesparingar mellan de två företagen. De har gjort ett bra jobb "i början av början", säger Mitchell.

Oavsett om du tror att Dollar Tree effektivt kan införliva Family Dollar i veckan kommer det att diktera om du tror att aktiekursen lockar. "Det är inte alltför dyrt, men det är inte heller mycket attraktivt, " säger Mitchell.