>> >> Betala aktivt förvaltade medel verkligen för investerare?

Betala aktivt förvaltade medel verkligen för investerare?

Anonim

Aktiva medel mot passiva medel (Getty Images)

Det är som yin och yang, djur kontra växter, namn varumärke kontra generisk. Det är den långvariga kampen mellan aktivt förvaltade fonder och den heta saken de senaste åren: passiva eller indexformade medel.

För många investerare, akademiker och förmögenhetsrådgivare är juryn i och indexet som investerat har vunnit tack vare låga avgifter som gör det möjligt för indexister att slå jämförbara förvaltade medel oftast.

I slutet av slutet av en undersökning av S & P Dow Jones Index konstaterades att under de 10-åriga investeringshorisonten gick 82, 14 procent av chefscheferna, 87, 61 procent av cheferna och 88, 42 procent av chefscheferna inte överträffa sina index benchmarks) på en relativ basis. "

Överklagande för mänsklig beröring. Men de flesta investeringsdollar kvarstår i förvaltade fonder, så vad är deras överklagande?

Många observatörer säger att förvaltade medel överlever genom försäljning. Eftersom deras högre avgifter ger större vinster för fondbolagen, fortsätter företagen att pitcha dem, säger dessa kritiker. Men vissa experter tror att aktiva medel har en fördel i vissa sektorer, och att en stjärnchef kan slå indexen även om den genomsnittliga chefen inte kan.

"Indexering är perfekt för stora aktiebolag som handlas på mycket effektiva marknader i USA, Europa och Japan", säger Paul Jacobs, investeringschef för Palisades Hudson Financial Group i Atlanta. "Aktivt förvaltade medel är vägen att gå med små företag, tillväxtmarknader och REITs (fastighetsinvesteringar), där chefen kan dra nytta av ineffektivitet." Hans typiska kund har 60 procent av innehav i indexfonder, 40 procent i förvaltade fonder.

Skillnaden. Skillnaden mellan aktiva och passiva medel är ganska enkel. Aktiva medel använder analytiker och chefer för att jakta på heta aktier och obligationer. Indexfonderna köper och håller bara aktierna eller obligationerna i en underliggande marknadsmätare som Standard & Poor's 500 index eller Dow Jones industrins genomsnitt.

För att hantera en indexfond är billigare är fondavgifterna mycket lägre - ofta mindre än 0, 2 procent, medan en aktivt förvaltad fond kanske tar ut fem gånger så mycket eller mer. För att konkurrera måste en aktiv chef slå indexet med tillräckligt för att kompensera avgiftsskillnaden, och många studier har visat att få chefer kan göra detta år efter år.

Förra året fann en Morningstar-studie att "aktivt förvaltade medel generellt sett har underpresterat sina passiva motsvarigheter, särskilt över längre tidshorisonter, och upplevt högre dödlighet - det var många sammanslagna eller stängda." Högre avgifter var huvuddragen på aktiv fondutveckling, avslutade Morningstar, vilket innebar många tidigare studier.

Under en tioårsperiod slog de aktiva cheferna jämförbara indexfonder i endast en av 12 kategorier, amerikanska medel i medelvärdet, Morningstar. Bland fonder som innehar tillväxtstockar i stora amerikanska företag slog endast 16, 9 procent av aktiva medel sina passiva motsvarigheter över 10 år.

En växande trend. Mer än 2 biljoner dollar investeras i indexfonder, enligt investeringsbolagets institut, fondbranschens handelsgrupp, och det har ökat. Bland aktiefonderna står indexindex för mer än 20 procent av investerarnas innehav, upp från 9, 4 procent år 2000, säger ICI.

Fortfarande visar dessa siffror att miljoner investerare fortfarande litar på aktiva chefer med de flesta av sina pengar. Och överklagandet är inte svårt att förstå. Vi hyser trots allt experter för våra medicinska och juridiska behov, få fördelar att lära våra barn och fixa våra bilar. Varför inte anställa en pengarchef som fokuserar på dessa problem hela dagen varje dag? Och även om den genomsnittliga aktiva chefen inte kan slå indexerna, kan du fortfarande vinna genom att välja någon som är bättre än genomsnittet?

Vissa experter säger nej, absolut inte.

"På grund av den effektiva marknadshypotesen, som säger att priserna speglar all tillgänglig information, inklusive prognoser för den nuvarande informationen om framtida priser, finns det inga områden där aktivt förvaltade medel ger mening, säger Mark Hebner, VD för Index Fund Advisors, en Irvine, Kalifornien, rikedom rådgivande företag som gynnar index fonder.

Anledningen till att så många investerare gynnar aktiva medel? "Kortfattat beror det på att det är spelande och spelande leder till olika grad av beroendeframkallande beteende", säger Hebner.

Men andra säger att aktiva medel kan tjäna ett syfte.

Roll för en chef. Aaron Gilman, VD för IFP Wealth Management i Tampa, Florida, säger att aktiva medel är lämpliga för investerare som oroar sig för förluster på en nedåtgående marknad, eftersom aktiva chefer kan placera pengar i sidled eller använda andra strategier för att minimera förluster, medan indexfonder måste fortsätt att hålla samma blandning av tillgångar oavsett vad.

"Det är vettigt att lägga till aktiv förvaltning i fickor på marknaden där du behöver riskhantering, eller vill inte hålla allt i indexet, säger han. För närvarande anser han att investerare är kloka att överväga aktiva medel som innehåller små eller mikrokapitalstockar och nya och gränsöverskridande marknadsandelar, eller som använder långa och korta strategier eller strategier med flera caps.

Tchad Carlson, ägare till Balasa Dinverno Foltz, ett förmögenhetsförvaltningsföretag i Chicago, säger att för aktieinnehav är "en passiv strategi en sund en." Men han tror att obligationsmarknaden har tillräckliga prissättningseffekter att aktiva chefer verkligen kan hitta fynd.

"Obligationerna handlar inte så ofta som aktier med någon marginal", säger han. "I vissa fall har det varit veckor eller månader sedan den senaste handeln, så hur mäter marknaden det perfekt?"

Han säger att cirka två tredjedelar av en investerares obligationsinnehav borde vara i aktivt förvaltade medel.

De som ser en roll för aktiva medel stressar dock vikten av att plocka noggrant med fokus på dem med låga avgifter, goda spårningar på både upp och ner marknader och relativt låg omsättning. Andelen fondinnehav som köps och säljs varje år . För mycket omsättning kan utlösa årliga skatteräkningar, höja de interna kostnaderna och föreslå att chefen tar tag i strån.

"Välj bara aktiva medel som har både en utmärkt långsiktig rekord och rimliga avgifter", säger Jacobs.

Star power. För aktiva förvaltare, är stjärnans chefs utmaning svår att motstå. Problemet är hur vet du vilka högpresterande chefer som var smarta, och vilka var bara lyckliga? Bland tusentals och tusen fondförvaltare är det säkert att vissa sätter samman en rad vinnande år genom tur.

Tyvärr uppger fondbolag inte uppgifter om varje handel, så även en expert kan inte säkert säga om en vinnande streck var lycka eller skicklighet. Och om du hittar en sann superstjärna, kan han förlora sin röra, sluta, gå i pension eller dö. Med en indexfond har du ingen av dessa bekymmer.

Ett alternativ: använd indexfonder för större delen av din portfölj och försök med några förvaltade medel att agera på egna teorier om marknaden.

"Den enda pengar som ska placeras i en aktivt förvaltad fond bör vara pengar märkta för spekulation", säger Charles Massimo, VD för CJM Wealth Management i Deer Park, New York.