>> >> De djävulska detaljer som gör en framgångsrik jobbjakt

De djävulska detaljer som gör en framgångsrik jobbjakt

Anonim

I en intervju, kom ihåg att varje detalj av vad du säger och hur du presenterar dig mäts. (sturti / Getty Images)

Föreställ dig en scenarie där en man går till Hawaii för en affärskonvention. Han saknar sin fru och vill låta henne veta. Skyndsamt komponerar han detta olyckliga email till henne:

"Hej Darling, jag har den bästa tiden i hela mitt liv, och jag önskar att du var henne!" Hans avsikt är lovvärt, men för bristen på "e" i slutet av "henne" kommer han att finna att han har mycket förklarande att göra.

Detaljer sak, i ditt personliga liv och i din arbetssökning. Här är några exempel på små saker som gör skillnaden mellan framgång och misslyckande i alla skeden av ett jobbjakt.

Återuppta detaljer. Kom ihåg att du bara har ungefär sex sekunder att dra i ögonen på din läsare. Det betyder att du måste ha bra innehåll som läser och presenterar sig bra. Här är några detaljer att inte glömma:

 • Proofread, korrekturläsning och korrekturläsning! Förgås inte genom att någonting stavningskontroll inte kommer att fånga, som "henne" istället för "här".

 • Använd vanliga typsnitt i en läsbar storlek. Håll dina marginaler tillräckligt breda för att ge bra definition till sidan och använd det vita utrymmet för att separera punkter, kulor och sektioner.

 • Medan dina rubriker, som företag och jobbtitel, borde vara djärva, när du är djärv för många ord inom sektioner, distraherar du läsaren snarare än fokuserar honom eller henne på ditt innehåll.

Steg-för-steg-guide till karriärsucces

 • Hur man skriver en omslagstavla
 • Hur man markerar arbetsförmåga på ett CV
 • Hur man anslår en arbetsintervju
 • Hur man svarar på de bästa intervjufrågor
 • Jobbintervju misstag att undvika
 • Hur man förhandlar din lön och framgång
 • Hur man ber om ett frånvaro
 • Vad du ska ha på jobbet
 • Hur man ringer in i sjuk
 • Hur slutar du ditt jobb

Akta dig för både för mycket eller blott design på ditt dokument. Det finns ett drag till mer avancerade CV med färger och grafik. Men om du väljer att gå den här vägen, håll sakerna enkla för ögat att följa din historia tydligt och överdriv inte det. Det är svårt att gå fel med ett tydligt upplagt CV med markerade avsnitt för dina färdigheter, erfarenheter och utbildning.

Kom ihåg att det inte bara är vad du säger, men hur man säger det som räknas. Du vill inte låta falsk, påträngande, defensiv eller desperat.

Tips: Gör själv paus och ta ett djupt andetag innan du börjar svara på varje fråga. Behandla intervjun som en konversation snarare än en möjlighet att dumpa all information du vill dela om dig själv och dina kvalifikationer. Men var säker på att dina svar är fokuserade på de frågor som ställs.

Personintervju. Intervju beredning och presentation teller. Se till att dina kläder är rena och rynkorfria. Glöm inte att ta med tryckta kopior av ditt CV och brev till alla som du kommer att träffas med.

Ge ett bra, starkt handslag till dina intervjuare både i början och slutet av din konversation.

Kroppsspråk räknas också! Slå inte in i din stol och kolla personen du adresserar i ögat. Dina intervjuare är utbildade för att göra dig lugn, dels för att göra sakerna så bekväma att du glömmer skillnaden mellan professionellt vänliga och "vänner".

Oavsett hur vänlig situationen blir, kom ihåg att varje detalj av vad du säger och hur du presenterar dig mäts, och det sista du vill göra är att släppa din vakt.

Intervjuuppföljning. Det är en vanlig artighet att uttrycka din tacksamhet för att bli övervägt, och en möjlighet att utvidga och utöka vad du sa i intervjun med ytterligare information eller förtydligande för att visa att du har tagit konversationen på allvar.

Du kanske tror att du har tid att mulla det hela, men ofta misslyckas det med att följa upp samma dag som intervjun anses vara ett tecken på att du verkligen inte är intresserad av jobbet.

Oavsett hur nära en passform du kan vara för den roll du söker, lämna inte något till chans när du söker gynnsam övervägning. Kom ihåg alltid, djävulen är i detaljerna!

Glad jakt!

De 100 bästa jobben

# 1

Rang

Mjukvaruutvecklare

namn

# 2

Rang

Tandläkare

namn

# 3

Rang

Läkarassistent

namn

# 4

Rang

Sjuksköterskautövare

namn

# 5

Rang

Ortodontist

namn

# 6

Rang

Statistiker

namn

# 7

Rang

Barnläkare

namn

# 8 (tie)

Rang

Obstetrician och Gynekolog (slips)

namn

# 8 (tie)

Rang

Oral och Maxillofacial Surgeon (slips)

namn

# 8 (tie)

Rang

Physician (tie)

namn

# 1

Mjukvaruutvecklare

# 2

Tandläkare

# 3

Läkarassistent

# 4

Sjuksköterskautövare

# 5

Ortodontist

# 6

Statistiker

# 7

Barnläkare

# 8 (tie)

Obstetrician och Gynekolog (slips)

# 8 (tie)

Oral och Maxillofacial Surgeon (slips)

# 8 (tie)

Physician (tie)

Rang

namn