>> >> Dekoding av Wall Street's Jargon-vägg

Dekoding av Wall Street's Jargon-vägg

Anonim

Investeringsvillkor på valuta bakgrund. (Getty Images)

Nercentret av amerikanska investeringar har aldrig haft ett officiellt motto, fast den skarpa klädda eliten kan välja en inofficiell. Någonting i denna riktning: "Wall Street - Där obfuscation och skrämsel reglerar konversationen."

Utanför högteknologiska har få fält lika mycket jargong som täppa till de språkliga rörledningarna som investeringar.

Vad låter som i realtid? Liksom detta: Medan interpolering av en Fibonacci-kurva är önskvärd i avancerade valutor måste finansiärer i eller utanför arbitrage väga fördelarna med att sälja kort eller långsiktigt marknads-cap och utspädd vinst per aktie, samtidigt som man beaktar K-kvoten kopplad till aktier eller diversifiering av vissa börshandlade fonder.

Lägg till här en mudslide av akronymer som erbjuds av Peter Frawley, senior vice VD för CoreCap Investments i det större Detroit-området: "CMO, CDO, CDS, EBITA och ETF. Har du någonsin haft en konversation med en läkare om HT2A-receptorn som är inblandad i den kognitiva processen av prefrontal cortex? "

Frawley tillägger: "Jag har även haft samtal med marknadsföringsagenter och efter tre minuter förloras jag i ett kaninhål av jargong som är mer förvirrande än en chatt med Cheshire Cat."

En sluten gardin. Om yrkesverksamma inte alltid kan få tag i verbet, undrar inte varför så många pluggare slår på affärsfönstret och säger "Five Powerball-biljetter, snälla" - vilket är mycket lättare att förstå. I övrigt sitter boisterösa investerare i sidled och planterar sina pengar i, till exempel, en Cancun timeshare.

"Jargongen används för att skrämma, förvirra och hålla den ogenomskinliga gardinen stängd på investerare", säger Matt Hall, president och medgrundare av Hill Investment Group och författare till "Odds On: Making of a Evidence-Based Investor".

"Det här är inte bara en kynisk synvinkel, " säger Hall. "Det är verkligheten. Om kunderna kände till faktana skulle de troligen lämna organisationen. På samma sätt som Michael Pollan förenklade maten genom sitt tydliga skrivande, är investeringsvärlden mogen för ett översyn av språk."

Han kan ha en poäng, särskilt ur ett historiskt perspektiv. "Finansmarknaderna är fyllda med tekniska termer som utvecklats under flera århundraden av investeringar för att göra kommunikationen enklare mellan investerare, om du kan tro det", säger Martin Schamis, vice vd och chef för planeringsplanering på Janney Montgomery Scott i Philadelphia.

Olika åsikter. Men utsikten över jargong är tydligt uppdelad om huruvida den fungerar som både sammetrep och taggtråd.

"Sanningen är att de flesta på Wall Street jobbar väldigt svårt för att göra investeringar enklare och lättare att förstå för den genomsnittliga investeraren", säger Schamis.

"Även om det finns definitivt skrupelfria finansiella yrkesverksamma som vill utnyttja naiva investerare, är varje tanke på en bred konspiration för att hålla investerare i mörkret obefogat", säger Ben Carlston, biträdande professor i ekonomi vid Stats universitetets Eberhardt School av företag i Stockton, Kalifornien.

Hightech har en aktieägare Rosetta Stone. "Att leta upp definitioner är alltid ett bra ställe att börja, men oftare hittar du inte videoförklaringar på webbplatser som YouTube som kan ge större klarhet, säger Carlston.

De kan till och med vara stora idéer för ekonomiska hotshots.

"Sanningen är att ibland rådgivare är upptagna och inte förstår specifika komplexa begrepp eller instrument själva", säger Paul Bennett, en klinisk professor i ekonomi och företagsekonomi vid Fordham University, Gabelli Business School och tidigare chefsekonom på New York Stock Utbyta. "De kan bli frestade att falla tillbaka på jargong för att låta informeras."

Förresten, detta är ibland känt i mer allmänna cirklar som sesquipedalian loquaciousness. Eller, om du är en Trekkie, kanske du föredrar den faktiska etiketten för "Spock tala."

Nyckelfraser att veta. Ett mycket nytt exempel på investerarjargong - och en skrämmande därtill - är skräddarsydda affärsmöjligheter. Många insisterar på att det är en omstart av de röriga hypotekslånsmekanismer som nästan förstörde den amerikanska ekonomin 2007.

"En skräddarsydd affärsmöjlighet är samma varg i en annan fårkläder", säger Kyle O'Dell, chef för O'Dell, Winkfield, Roseman & Shipp i Denver. "Gömmer sig under sin obscure moniker är samma riskabla hypoteksprodukter som erbjuds före den finansiella kollapsen."

Ändå är andra villkor mer oskyldiga i naturen: förvirrande men förståeligt med lite hjälp. Att veta dem går långt i att göra kunniga marknadsbeslut.

Michael S. Beall, vice VD för Davenport Asset Management i Richmond, Virginia, citerar kort täckning som en nödvändig. "Shorts" beskriver investerare som satsar mot ett lager, säger Beall. "Ibland när en kort är för populär kan lagren dra nytta av kort täckning. Vi ser det ofta när ett tungt kortat namn rapporterar" mindre dåliga "resultat."

På motsatta änden av spekulationsspektrum är marknadsplanering en term som varje nybörjare investerare behöver veta. Det är frestande att "tid" sälja aktier baserat på tarmkänslor, eller ett enkelt linjediagram som visar en ökning av aktiekursen. Men investeringsmyndigheter slår nästan enstemmigt marknaden timing som giftig.

"De flesta experter och huvudgatan investerare kan inte rätta marknaden på rätt sätt, säger Jon Ulin, som är chef för Ulin & Company Wealth Management i Boca Raton, Florida. "Att satsa på riskabla investeringsstrategier och fina namn du inte helt förstår är att spela poker med hög poäng eller blackjack med dina livsbesparingar."

En inbjudande översättare är Investopedia. Webbplatsen bryter ner terminologi i bitar i bitar. Så om du tittar upp K-ratio, kommer Investopedia till exempel att förklara hur det fungerar: "Kvoten tar avkastningen på säkerheten över tiden och det anses vara ett bra verktyg för att mäta prestandan av en kapitalandel."

Men även Investopedia kan gå vilse i skogen. "K-ratio-beräkningen innebär att man kör en linjär regression på log-VAMI-kurvan." Va?

En populär strategi. I slutändan kan det största argumentet mot jargon vara en jargong av sig själv: köp och håll. En favoritstrategi för miljardären Warren Buffett innebär att man köper lager och håller den i din portfölj i år eller årtionden.

Köp och håll kräver tålamod. Och i den gemensamma ansträngningen att skräp jargongen - eller åtminstone tämja det - måste investerare och deras rådgivare utöva tålamod med varandra.

"Var inte rädd att be din rådgivare att sakta ner och hjälpa dig", säger Andrew Crowell, vice ordförande för DA Davidson & Co.s enskilda investerargrupp. "Bra rådgivare kommer bara att göra det och kommer att vara tålmodiga om du behöver ha något förklarat mer än en gång."

När det gäller den andra sidan av guldmynt, måste "Advisors ramma sina samtal kring investerarens erfarenhet", säger John Diehl, senior vice president för Hartford Funds i Radnor, Pennsylvania. "Vad vet de om investeraren? Vet de var de utbildades?" Känner de till sitt yrke? Känner de till sina hobbyer eller familjesituation? "

Eller Crowell säger: "Jag vill påminna alla rådgivare att stark kommunikation är grunden för alla stora relationer. I din entusiasm om marknaderna, glöm inte att inte alla förstår allt du säger."