>> >> Skärande redskap för anpassade hemteatrar

Skärande redskap för anpassade hemteatrar

Anonim

(Courtesy of Schlage)

Designers of high-dollar hemmabiosystem får ofta första sprick i spetselektronik. Det var uppenbart det senaste helgen i Denver, värd för årets årliga samling av Custom Electronic Design & Installation Association.

Vi prowled utställningsgolvet av jätte skärmar och blomstra ljudsystem för att upptäcka intressanta framsteg. Medan de ännu inte är inriktade på Jills, kan dessa funktioner snart komma hem till bostäder överallt:

Snabb LCD- sony kommer att vara den första som säljer en LCD-skärm i Nordamerika som kan uppdatera skärmen vid 240 Hz, eller 240 gånger i sekundet. Den snabba redrawen hjälper skärmen att fortsätta med snabb rörelse, vilket minskar oskärpa som LCD-skärmar kan leda till i sport, action scener och snabba kamerapanar. Uppdateringshastigheten är dubbelt så stor som dagens höga 120 Hz-skärmar. De flesta LCD-skärmar uppdateras idag vid 60 Hz. Superfast-funktionen är så ny att Sony bara kommer att få den i 50-tommers KDL-52XBR7 i december, precis i tid för semestern.

Web-aktiverat dörrlås - I hemautomatisering har kontroll över gångvägarna varit komplicerat och dyrt. Schlage Link ($ 300 startar i oktober) blir det första dörrlåset på kontinenten med en trådlös länk till webben. Det betyder att byte av dörrlås kan vara lika enkelt som några få musklick. Eller bara tryck på en mobiltelefon för att lägga till en kod för en tillfällig hushållerska eller helt enkelt låsa upp eller låsa dörren. En månadsavgift på 13 dollar köper den fortsatta webbtjänsten, som också kan rapportera när någon har använt en kod för att komma in i hemmet. Precis lika intressant, är Schlage pitching webbtjänsten som ett sätt att styra andra enheter runt hemmet.

Uppkonverterande TV -Toshiba visade nya HD-uppsättningar som kan förbättra gammal video med standarddefinition. Det är ett trick som är vanligt nu på DVD-spelare, men Toshiba Super Resolution Technology skärper kabel- eller sändningsprogrammeringen som kommer överens i mindre än HD-kvalitet. Tekniken kan inte pumpa upp bilden till sanna ögonhoppande HD, men det är en välkommen motgift mot gammal biljettpris som kan se värre ut på en platt platta än på en gammal rör-TV. En Toshiba-rep berättade att uppkonverteringsfunktionen ger cirka 300 dollar till priset på en TV.

Fett-TV-inspelare -Fria fallande priser på hårddiskar betyder TV-inspelare som kan hålla fler program än vi någonsin kommer att titta på. Den senaste modellen från pionjär TiVo kan fånga 150 timmars högupplösta program. Det blåser bort videospelare utgivna av kabel- och satellitföretag. Det skiljer också på $ 600 TiVo HD XL från TiVo HD, en föregångare som kostar hälften så mycket och kan spela in endast ca 20 timmar. Lägga till en extern hårddisk kan pumpa upp kapaciteten i den tidigare versionen, men purister skulle borsta på de extra kablarna som stavar sina egna teatrar.

UltraThin Plasma -Men skinniga så många LCD-modeller kan nya plasma från Hitachi gå någonstans med komfort. Hitachi har börjat leverera mindre modeller och lovar nu en 50-tums version här i början av 2009. Tunnan gör inte bara den krama en vägg bättre, Hitachi säger att det också representerar ett steg i energieffektivitet. Satsarna bibehåller sin snygga look fram och bak. Men ha en kabel eller satellitlåda vid färdig-uppsättningarna kommer enligt sig utan inbyggda HD-tuners.