>> >> Ett välgörande sätt att minska din fastighetsskattskyldighet medan du fortfarande lever

Ett välgörande sätt att minska din fastighetsskattskyldighet medan du fortfarande lever

Anonim

De flesta av oss kommer aldrig att oroa sig för fastighetsskatt. Men om du förväntar dig att dö med mer än 5, 49 miljoner dollar i tillgångar, kan din familj betala så mycket som 40 procent av värdet av alla tillgångar över det beloppet i federala skatter.

För att skära skattebiten har många rika människor en strategi att dela rikedom medan de fortfarande lever, med skattefria sätt att fördela pengar till sina arvingar - eller deras favoritorganisationer.

"Det som människor underskattar är hur mycket de verkligen är värda", säger David Geibel, VD och Senior Vice President på Girard Partners i Pennsylvania. "Det är inte vad du är värd idag, men det är också vad du kan vara värd 10 eller 20 år från och med nu."

Precis som någon planering av fastigheter, bör strategin för att minimera din skatträkning starta tidigt. "Ofta får vi ringa in, och herr och fru Smith är 82, " säger Geibel. "Om du är ganska rik, desto bättre kan du börja, desto bättre."

Federal Estate Tax betalas faktiskt av endast ett litet antal amerikaner. Om du dör med mindre än 5, 49 miljoner dollar i tillgångar år 2017 betalar du ingen fastighetsskatt. Större fastigheter är befriade från skatt på de första $ 5, 49 miljoner, ett antal som faktiskt fördubblas för par. Tröskelbeloppet stiger varje år med inflationen.

Skattepolitiska centrumet, som drivs av Urban Institute och Brooks Institution, uppskattar att endast 5 190 fastigheter kommer att skylda federala fastighetsskatter 2017 eller färre än 0, 2 procent av de människor som dör. Totalt 15 stater har egna fastighetsskatter och sex andra - Iowa, Kentucky, Maryland, Nebraska, New Jersey och Pennsylvania - har också en arvsskatt. Dessa skatter kan sträcka sig från 0, 8 till 20 procent, och vissa stater har mindre undantag än den federala, vilket innebär att mindre fastigheter kan beskattas.

Inga barn? Du behöver fortfarande en fastighetsplan

En vilja är lika viktig för dem utan barn, och det kan lätt förbises.

Molly McCluskey 14 oktober 2015

En av de mest effektiva strategierna för att sänka fastighetsskatten ger pengar till dina arvingar medan du fortfarande lever, och den amerikanska skattelagstiftningen ger ett antal sätt att göra det, inklusive direkta gåvor av pengar.

Du kan också ge obegränsade gåvor till välgörenhetsorganisationer medan du fortfarande lever, ta vad som helst skatteavdrag som donationer genererar. Rikshanterare uppmanar ofta kunder att göra sina välgörande ger samtidigt som de fortfarande lever och kan njuta av resultaten.

"Det finns ingen gräns för vad du kan ge välgörenhet, " säger Geisel. "Hämta ditt namn på byggnaden medan du fortfarande kan se det."

Men det är viktigt, oavsett ditt bankkonto, för att du ska behålla tillräckligt med tillgångar att leva på bekvämt för resten eller ditt liv. "Personen måste vara säker på att det är tillgångar som de inte behöver", säger Leslie Thompson, chef för Spectrum Management Group i Indianapolis. "Alla har en egendom, oavsett om det är en skattskyldig egendom."

"Just nu har vi en president som vill göra bort av fastighetsskatten", säger Kimberly Foss, president för Empyrion Wealth Management i Roseville, Kalifornien, och författaren till "Rich By Design." "Jag gör inte allt just nu tills vi ser vad skattereformen kommer att bli. "

Den bästa strategin för att undvika eller minska skattskyldigheter för fastighetsskatt varierar per person och en bra finansiell rådgivare och fastighetsadvokat är väsentlig. Användningen av olika typer av förtroende kan ofta minska skattskyldiga förpliktelser.

Kommer dina arvingar att betala när du dör med skuld?

Många av dina obetalda räkningar kommer att dras av från det arv som du lämnar din make eller barn.

Teresa Mears 2 juni 2016

Här är sex enkla sätt att människor kan skaffa pengar till sina arvingar skattefria medan de fortfarande lever och även sänker sin skatt på fastighetsskatt:

Ge generösa gåvor. Enligt gällande federal lag kan du ge ett antal personer $ 14 000 per år utan några skattekonsekvenser för dig eller dem. Varje medlem av ett par kan ge detta belopp årligen. Det betyder att ett par kan ge ett gift barn och make (ett annat par) 56 000 dollar per år. Om paret har barn, lägg till ytterligare 28 000 dollar (från make och fru) för varje barn. Om du ger större gåvor kan du vara skyldig till giftskatt, men du kan också ta det som kallas en "enhetlig kredit" mot skattefriheten på 5, 49 miljoner dollar. Vad du än tar under ditt liv subtraheras från ditt undantag när du dör. Gåvorna behöver inte vara kontanta men kan vara lager, fastigheter, samlarobjekt eller andra tillgångar.

Betala medicinska räkningar. Du kan betala en obegränsad mängd medicinska räkningar till andra personer så länge betalningarna går direkt till sjukhuset.

Betala undervisning. Du kan betala privata skolor eller högskoleundervisning för barn, barnbarn eller någon du vill, utan begränsning på beloppet, så länge betalningarna går direkt till skolan.

Starta en grund. Ditt namn behöver inte vara Trump, Clinton eller Gates för att starta en familjefond. En stiftelse skapad för att dra nytta av välgörenhetsorganisationer efter eget val ger ett antal skatteförmåner, inklusive möjligheten att minska din skatt på fastighetsskatt. Om du är intresserad av att starta en stiftelse, konsultera en advokat som kan ge vägledning om regler och krav.

Överför hemvist. Om du överförde din strand direkt till din son, skulle värdet överstiga $ 14 000 du kan ge honom varje år. Men du kan överföra hemmet till en kvalificerad personuppehållstillstånd, vilket skulle ge dig rätt att använda det för vilken term du anger i förtroendedokumenten. Om du överlämnar förtroendet betalar du förtroendehyran för din rätt att stanna.


8 Vanor av Closet Millionaires: Hur de lugnt gjorde deras förmögenheter

8 Vanor av Closet Millionaires: Hur de lugnt gjorde deras förmögenheter