>> >> Kan du förklara din idealiska livsstil för pensionering?

Kan du förklara din idealiska livsstil för pensionering?

Anonim

Om pensionärer vill spendera sina guldår på grön eller koppla av på en sandstrand, kan förberedelserna för kostnaderna nu betyda mindre överraskningar senare. (IStockPhoto)

Som många människor, har du stora planer för pensionering. Du kan resa för en längre tid, spela golf varje dag eller koppla av vid havet, utan att du slutar på din permanenta semester. Problemet ligger i att betala för det. Ingen av dessa pensionsdrömmar kommer billigt, om du inte är villig att satsa lite på att hitta erbjudanden. Här är hur mycket det kostar att gå i pension i stil, tillsammans med några idéer för att göra din idealiska livsstil billigare:

Golfbana. Pensionärer har lyxen att kunna passa i all golf de vill ha, förutsatt att de har råd med det. Medlemskap på en privat golfklubb inkluderar ofta en anslutningsavgift och erforderliga minsta månatliga utgifter. Chris Santella, författare till "Femtio platser att spela golf innan du dör: Golfexperter Dela världens största destinationer", säger de här kostnaderna kan variera från de låga fem siffrorna till mitten av sex siffror, beroende på klubben. Att spela golf på orter eller kommunala kurser kostar vanligtvis mindre, från $ 150 till $ 300 en runda på de högre kurserna till mellan $ 100 och $ 150 per runda på kommunala kurser, säger Santella. Till exempel kostar en tee-tid för två spelare på en onsdag i november i Scottsdale, Arizona, på Troon North Golf Club mellan 89 $ på eftermiddagen värme till 213 $ för mer önskvärda morgonplatser. "Alabama har satt ihop ett underbart utbud av kvalitetskurser som kallas Robert Trent Jones Golf Trail", säger Santella . " Kostnaden för att bo i Alabama är mycket mindre än att vara i Scottsdale, men kvaliteten på kurser är fantastisk och de är mycket rimliga priser." På Magnolia Grove i Mobile, Alabama, var tee-tider listade online för så lite som $ 28 per spelare på en november vardag. Ett annat sätt att spela golf till mycket lägre priser är att volontär eller arbeta deltid för en golfklubb. "Volontärarbete för en kurs som startare eller rangerare är ett jobb som folk ofta gör gratis utan möjligheten att spela golf gratis", säger Santella. "Chansen att vara ute och umgås med människor som har samma intresse som dig och att få de fria golfrundorna är något som är önskvärt för många människor."

Världsresenär. Arbetande människor har aldrig tillräckligt med fritid att resa så mycket som de vill, vilket är en situation som nya pensionärer ofta är angelägna att avhjälpa. Men det är lätt att spendera ditt näsägg för snabbt på internationella resor och avancerade hotell. "Generellt bör pensionärer leta efter länder som är undervärderade när det gäller dollarkursen", säger Matt Kepnes, grundare av NomadicMatt.com och författare till "Hur man reser världen på $ 50 per dag: Resa billigare, längre, smartare . "" Alla går till Europa och går till Paris. Istället går du till Kroatien eller Rumänien. Tänkande contrarian i din resa är ett av de bästa sätten att sträcka dollar. "Faktiskt är femstjärniga hotell i början av maj för närvarande drygt 100 dollar per natt i Zagreb, Kroatien, jämfört med över 400 dollar per natt i Paris. När du inte längre har arbetet och skolplanen är du också fri att resa vid högtider när turistplatser är mindre trånga och hotell och flygbiljetter är billigare. "Ju mer du är flexibel med dina reseplaner, desto mer kommer du att kunna hitta erbjudanden, säger Kepnes. "Om du går lågsäsong, är folkmängden färre och du får lägre priser." Vissa pensionärer hittar kreativa sätt att spara, inklusive att byta hembyte med någon i en annan stad eller använda ett fritidsfordon för att korsa landet. Och, naturligtvis, äldre och AARP-rabatter på hotell, bilar och attraktioner finns i överflöd för dem som är villiga att erkänna deras ålder.

College stad. Pensionering kan vara en ny chans att gå tillbaka till skolan och lära sig något nytt. College städer tenderar att erbjuda massor av bekvämligheter till överkomliga priser. Små städer med högskolor har ofta bra kollektivtrafik som är låg kostnad och ibland gratis. Om högskolan har ett läkarhospital, är det också sannolikt att vara högklassig sjukvård. Vissa högskolor har till och med pensionärer på eller nära campus. "Du kommer i många fall att ha små städer, en rimlig levnadskostnad och massor av saker att göra, ibland så mycket som en storstad", säger Bert Sperling, grundare av BestPlaces.net. "De stora universiteten har världsledande som kommer att prata med eleverna och också till samhället, sportevenemangen är några av de bästa, det finns möjlighet att ta lektioner och levande livsstil på en plats där du omger ungdomar." Många högskolor tillåter lokala invånare som är över en viss ålder att ta lektioner gratis eller mycket låg kostnad.

Pensionsförening. Så mycket som vi tycker om att vi ska spendera våra pensionsår åker eller kopplar av, det kan också komma en tid när vi utvecklar hälsoproblem och behöver hjälp från andra. Om det händer är det viktigt att ha en plan för de mycket höga kostnaderna för långtidsvård. Ett privatrum i ett vårdhem kostar en median på 240 dollar per dag 2014, en ökning med 4, 35 procent från 2013 och assistansmöjligheter kostar en median på 3.500 dollar per månad, enligt en Genworth Financial-undersökning av 14 800 vårdgivare. Kostnaden för anläggningsbaserad vård har dock ökat mycket snabbare än priserna på hemvård. Hem hälsa assistenter kostar en median på $ 20 per timme, och vuxen dag sjukvård kostar $ 65 per dag. "Ta en titt på hemvård kontra ett assisterat levande samhälle och kostnaderna i samband med var och en om du flyttar eller håller dig", säger Joy Loverde, författare till "The Complete Eldercare Planner." "Om du bor hem, behöver du att eftermontera ditt hus så att det är äldre vänligt och kostnaderna för ombyggnad av hemmet kommer att bero på vad du har gjort. "Kostnaden för vården varierar betydligt per region, så det är viktigt att kolla lokala priser när du gör din pensionsbudget. I vissa fall kommer Medicare att betala för upp till 100 dagars vård i en skicklig vårdanläggning. De utan betydande besparingar kan ofta få hjälp från Medicaid, men familjer med tillgångar att skydda kanske vill överväga en långtidspensionsförsäkring för att hjälpa till att täcka några av kostnaderna.

Beach bum. Pensionering är den perfekta tiden att slappna av vid havet, men ett köp på havet kan kapisera din pensionsbudget. Kostnaden för havet egendom beror till stor del på var du väljer att bo och om du vill vara direkt på vattnet eller villig att leva några kvarter bort. "För att bestämma en budget måste du först beskriva vad som är viktigt. Husstorlek? Plats? Se? Närhet till stranden? För vissa är en vattenvy med tillgång till stranden prioriterad, och det finns en viss flexibilitet när det gäller hemmet och dess storlek, säger Karen McIntyre, VD och senior finansiell rådgivare för Wescott Trust Services. "Till exempel sitter Crystal Beach, Maryland, vid korsningen av Chesapeake Bay och Elk River. En två sovrum, ett badrum hem med fantastisk utsikt och en privat strand en kort promenad nerför gatan kan köpas för mindre än $ 100.000. Naturligtvis kan ett strandhem i ett utmärkt läge kosta över en miljon. "Och om dina pensionsdrömmar inte är knutna till havet, kan ett vattendräd eller strandpromenad också erbjuda vattenutsikt till en bråkdel av kostnaden.