>> >> Företagsledare Condemn Trumps DACA-beslut

Företagsledare Condemn Trumps DACA-beslut

Anonim

Attorney General Jeff Sessions tillkännagav likvidationen av programmet för uppskjuten åtgärd för barndom, som inrättades under Obama-administrationen. (Bill O'Leary / Washington Post / Getty Images)

Facebook Inc (Nasdaq: FB) VD Mark Zuckerberg drog inte några slag i att fördöma president Donald Trumps beslut att upphäva policyen för uppskjuten åtgärd för barns ankomst. På tisdagen meddelade justitiedepartementet att det officiellt slutar DACA-programmet, ett beslut som många amerikanska företagsledare motsätter sig.

DACA, en politik som implementerades under Obama-administrationen, tillåter illegala invandrare som kom till USA som minderåriga att stanna kvar i landet istället för att utsätta utsikterna för omedelbar utvisning.

"Beslutet att avsluta DACA är inte bara fel, " skrev Zuckerberg i en Facebook-post på tisdag. "Det är särskilt grymt att erbjuda unga människor den amerikanska drömmen, uppmuntra dem att komma ut ur skuggorna och lita på vår regering och straffa dem för det."

Sedan implementeringen under 2012 har DACA-programmet skyddat mer än 800 000 från utvisning medan de arbetar och går till skolan i USA

Zuckerberg är en av mer än 400 amerikanska företagsledare som undertecknade ett öppet brev till Trump förra veckan och uppmanade honom att tillåta DACA-programmet att fortsätta.

"Dreamers är avgörande för våra företags och vår ekonomins framtid", läser bokstaven.

Brevansökningarna att eliminera DACA skulle minska $ 460, 3 miljarder från den nationella bruttonationalprodukten och kostade regeringen 24, 6 miljarder dollar i förlorad socialförsäkring och Medicare skatteintäkter.

Andra tecken på brevet är Amazon.com (AMZN) VD Jeff Bezos, Microsoft Corp. (MSFT) VD Satya Nadella, Alfabet (GOOG, GOOGL) VD Larry Page, VD Tim Cook, Netflix (NFLX) VD Reed Reed Hastings och Twitter (TWTR) VD Jack Dorsey.

DACA-frågan är inte första gången som Trump har slagit huvud med amerikanska företagsledare. Han avslöjade nyligen två presidens företagsråd efter att ett antal VD-rådsmedlemmar avgick i protest mot Trumps återkallelse från Parisavtalet och hans kontroversiella kommentarer efter Charlottesville White Supremacist-rally.

Kongressen har nu sex månader att komma med en ersättare för DACA eller investerare kan möta en potentiellt destabiliserande störning i den amerikanska ekonomin.