>> >> Botting MLPs erbjuder en ljus plats för energi investerare

Botting MLPs erbjuder en ljus plats för energi investerare

Anonim

Eftersom rutan i oljepriser har pressat lagren hos både stora integrerade oljebolag och mindre upptäckare har den också vägt kraftigt på en närstående grupp av börsnoterade investeringsfordon som är kända som huvudbolag.

Det kan skapa fynd för tålmodiga, kunniga investerare i den investerade energisektorn.

Energy MLPs är skattefordelade enheter som äger rörelsevillgångar som rörledningar, överföringsinfrastruktur och lagring. De distribuerar sitt överflödiga kassaflöde som utdelningar, vilket gör dem attraktiva för att söka efter investerare. För midstream MLPs kommer deras intäkter från att transportera eller lagra olja eller naturgas till andra företag.

MLP har blivit en populär investering i energisektorn, eftersom de i teorin inte är lika utsatta för uppgångar och nedgångar i råvarucykler som olje- och gasföretag, säger Morningstar-analytiker Robert Goldsborough, som spårar MLP-medel. Fortfarande är cirka 25 procent av sektorns kassaflöde känslig för råvaror, och det har, tillsammans med dåligt marknadsperspektiv på MLP, lett till stor smärta i sektorn.

Under det senaste året har de internationella Brent-oljepriserna halverats i stor utsträckning bland ett utbudsmagasin och bekymmer om efterfrågan. Brent föll nyligen under 30 dollar per fat, jämfört med genomsnittet på cirka 100 dollar från 2011-2014. Överutbud har också pressat naturgas, med Henry Hub priser mindre än hälften av genomsnittet från första kvartalet 2014.

Det aleriska MLP-indexet, som innehåller dussintals MLP, ligger nästan 47 procent under det gångna året.

MLP har blivit så trasiga eftersom marknaden har blivit alltför rädd att långvarig svaghet i oljepriset kommer att leda till att svagare producenter släpper sin verksamhet, säger David Bahnsen, chefsinvesterare i Bahnsen-koncernen, en del av Chicago-baserade private wealth management company HighTower Advisors. Det skulle skada intäkter genom att minska volymen av olja och gas som strömmar genom rörledningar som ägs av MLP.

Fallet i oljepriset och gaspriserna har också ökat lånekostnader för MLP, säger Curtis Holden, senior investeringschef på Houston-baserade Tanglewood Wealth Management. Det är särskilt bekymrat eftersom dessa fordon måste utfärda skuld för att finansiera nya projekt.

Chuck Self, chefsinvesterande chef vid Wisconsin-baserade investment manager iSectors, säger MLPs har blivit slagna mer än de borde. Även om ett antal produktionsföretag stängde av, skulle det bara vara en liten andel av den totala oljeproduktionen, säger han. Dessutom har rörledningar funnits i årtionden och tjänar företag som är mer benägna att vara i god ekonomisk form.

"Vid denna tidpunkt skulle vi definitivt vara köpare av det här utrymmet", säger Bahnsen.

Medan marknaden kommer att straffa MLP som är högt utnyttjad, kommer de med starkare kredit, bra kontrakt och tillräckligt med kassaflöde för att täcka sina utdelningar att bli belönade, säger han.

Enterprise Products Partners (ticker: EPD) är Bahnsens toppval bland MLP: er på grund av kvaliteten på tillgångarna, dess resultatutveckling och dess avkastning på 7 procent. Han tycker också om MPLX (MPLX) eftersom dess utdelningstillväxt är fortsatt betydande, och Spectra Energy Partners (SEP), vars aktier bara sjunker med 9 procent under det senaste året, trots den bredare försäljningen.

"Det finns några ganska divergerande värderingar just nu", säger Goldsborough. Morningstar-aktieanalytiker säger att Energy Transfer Partners (ETP) är övervärderade medan Magellan Midstream Partners (MMP) är undervärderad, säger han.

Individuella aktier jämfört med medel. Eftersom det finns ljuda MLP som har blivit drabbade i den bredare försäljningen, rekommenderar Bahnsen att välja enskilda namn istället för att investera i större MLP-relaterade medel.

Holden rekommenderar att shying bort från uppströms prospektering MLP på grund av sin skuld och risk för utdelning eller konkurs. I stället säger han att mer traditionella midstream-MLP, som de som har egna rörledningar, kan vara ett bättre köp. Han rekommenderar också att man väljer en handfull MLP för diversifiering.

Själv säger att hans firma använder MLP-börshandlade fonder eftersom deras diversifiering och nuvarande billighet borde mer än kompensera för underpresterande eller till och med potentiellt konkursa komponenter. Hans toppval är Global X MLP ETF (MLPA), som han säger är ett billigt sätt att investera i rörledningssektorn.

Ett bra sätt att diversifiera innehav från den passivt förvaltade fonden är att investera i Kayne Anderson MLP Investment Co. (KYN), säger han. Även om dyrare, bör den aktiva förvaltningen, i teorin, kunna styra fonden borta från de mer oroliga MLP, säger Self.

Dessutom kan ägande av medel vara mer fördelaktigt för skattemässiga ändamål än att äga enskilda MLP-aktier, säger Self.

Holden - vars firma investerar i MLP & Energy Income Fund Class I (INFIX) och Heliga MLP & Energy Infrastructure Fund II Class I (SMLPX) - säger att man äger enskilda MLP-aktier kan kräva skatteförberedelse inte nödvändigt med andra typer av aktier. MLP kan också utlösa skatter i individuella pensionskonton, säger han.

Utöver medel har MLP-sektorn även börshandlade noter, som stöds av en emittents kredit, som en bank, i stället för genom eget kapital eller råvarupost som ETF. Både Holden och Goldsborough föreslår JPMorgan Alerian MLP Index ETN (AMJ) och ETRACS Alerian MLP Index ETN (AMU).

Förvänta volatilitet. Som oljepriset har stabiliserat, säger Holden att en botten kan bildas på MLP-marknaden, och nu kan det vara en bra tid att köpa om det håller. Fortfarande kommer det att finnas mycket volatilitet inom sektorn, säger han.

Utöver en studsa i oljepriset är den nuvarande uppgången i MLP-rummet "på grund av hur dumt överföringen hade varit", säger Bahnsen.

Investerare som kan köpa MLP nu och ignorera den dagliga volatiliteten bör vara nöjda med sina MLP-inköp, säger experter. "För en investerare som har lite tålamod och blir inte skakad av volatilitet är det nog en bra tid att doppa tån i vattnet, säger Holden.