>> >> Boomers omdefinierar pension med "Encore" Karriärer

Boomers omdefinierar pension med "Encore" Karriärer

Anonim

För att bli en certifierad fitnessinstruktör måste du vara minst 18 år gammal. New Yorker Liliane Kates hade det spikat. När hon tog examen 2005 var hon väl över 65 år.

Naturligtvis sträckte det strikt testet långt bortom ett ålderskrav. Men Kates, som stängde dörrarna till hennes butiksanställningsbyrå tre år tidigare, var upptagen för utmaningen. Som många av dagens pensionärer är Kates inte den typ av person som kan sitta. Istället använder många sina pensionsår för att driva ett syfte, en passion eller en dröm. De vill vara förlovade intellektuellt, ge tillbaka och hitta mening i sina egna liv på ett sätt som de inte kunde under sin heltids karriärdag.

[Se när pension betyder mer arbete.]

Många av dessa pensionärer - om du kan ringa dem som - arbetar som lärlingar eller volontärer som inte får någon lön eller minimal ersättning. Enligt en undersökning av Princeton Survey Research Associates vill hälften av amerikanerna i åldrarna 50-70 hitta arbete som har social påverkan efter att deras primära karriär slutar. Mellan 5, 3 miljoner och 8, 4 miljoner amerikaner i åldrarna 44-70 har redan lanserat "encore careers", positioner som kombinerar inkomster med personlig mening och socialt gott, enligt en 2008-undersökning som beställts av MetLife Foundation och Civic Ventures, en San Francisco-baserad tänkande tank. "Mycket få personer startar en karriär i pension för pengarna bara", säger Marc Freedman, grundare och verkställande direktör för Civic Ventures och författare till Encore: Hitta arbete som gäller under andra hälften av livet. "De byter pengar för mening. Den gamla pensionsdrömmen var friheten från jobbet. Den nya, fokuserade drömmen är friheten att arbeta."

[Se även beslut om när du ska försena pensionen.]

Det finns efterfrågan på pensionärer som vill använda sin kompetens för att göra skillnad. Nonprofitorganisationer kommer sannolikt att konfrontera ett ledarskapsunderskott på över 600 000 ledande befattningshavare under det närmaste årtiondet, enligt Bridgespan Group, en ideell organisation som ger råd om stiftelser och ideella organisationer.

Kates fick idén att bli en träningspraktiker efter att ha anslutit sig till Transition Network, en ideell som hjälper kvinnor över 50 bestämma vad de skulle vilja göra med sin nästa etapp i livet. "Jag älskade att träna, och jag var fit, " säger Kates. Hon bestämde sig för att bli tränare för äldre vuxna och inskrivna i Marymount Manhattan College vuxenutbildningsprogram för att få en träningsutbildning. Efter examen förstärkte hon hennes uppgifter genom att bli certifierad som personlig tränare av American Council on Exercise.

När Kates lärde sig att artritfonden letade efter fitnessinstruktörer tillämpade hon. Med arthritis själv var hon bekant med vilka träningspassar som gav de bästa resultaten för de med tillståndet. Även om lön är nominell, säger hon att det inte är det som är viktigt. Det är den glada rörelsen och spänningen att veta de som tränar tillsammans med henne, känner det också. "Du kan inte sätta pris på det, " säger Kates. "Detta var ett sätt att ge tillbaka och fortsätta samtidigt."

Den nya Serve America Act skapar "encore" stipendier för amerikaner i åldrarna 55 år och äldre för att tjäna i ett års ledarskap och ledarskapspositioner med ideella organisationer. För de som vill lära sig färdigheter i klassrummet ger ungefär 30 program masterprogram i ideell studie. (Många av dem erbjuder nattkurser.) Gå till //academic.shu.edu/npo/ för listor på 292 grundutbildningar, examen och certifikatprogram. Kursarbetet varierar från skol till skolan, men många inkluderar klasser i ideell marknadsföring, insamling, kampanjer, företagsfilantropi, etik och lag. Ett växande antal samhällskollegor erbjuder också program skräddarsydda för elever som är 50 år och äldre som söker omskolning för jobb inom utbildning, hälso- och sjukvård och sociala tjänster.

Företagen erbjuder också program: Hewlett-Packard lanserade till exempel ett pilotprogram för att hjälpa anställda över 50 års övergång från företagsvärlden till karriär inom ideell sektor. De utvalda för att delta får en $ 25.000 stipendium för att arbeta sex månader på heltid i en ideell tjänst. Efter samhället, Civic Ventures, Commongood Careers och Bridgestar, tillhandahålls individuell coaching och jobbsökning och placeringstjänster. "Dagens pensionärer är pionjärer på arbetsplatsen och skapar en hybrid mellan praktiken av fortsatt inkomster, hälsofördelar och serviceandan", säger Freedman.

Här är fem sätt att förbereda sig för ideella arbeten:

1. Kolla in webbplatser. Encore.org, Idealist.org, Commongood Careers, www.cgcareers.org, www.Bridgestar.org och www.philanthropy.org är utmärkta källor för personer med breda färdigheter som vill flytta in i ideell värld. Möjligheter spänner från volontärpositioner till praktikplatser till styrelseautomater.

2. Volontär eller praktikant. Innan du accepterar en position, undersök dina alternativ. Kolla in olika organisationer för att hitta en som utnyttjar dina färdigheter så gott som möjligt och tillgodoser dina intressen. "Bara för att du inte får betalt betyder inte att din tid inte är värdefull", säger Beverly Jones, president för Clearways Consulting i Washington. "Några pensionärvolontärer finner att de fastnar med de tråkiga och tidskrävande jobbet, eftersom deras betalade kollegor antar att de inte har något bättre att göra. Var tydlig om hur mycket tid du är villig att ägna till orsaken och don Var inte rädd för att förhandla om vad du är villig att göra. "

3. Förvänta några stötar på vägen. Chansen är att du inte känner dig omedelbart hemma. Du är inte längre den med erfarenhet. Övergången innebär oundvikligen några falska startar och kan ta en period av månader eller år. "Det finns en skillnad mellan passion för en viss fråga och arbete i en organisation som fokuserar på dessa frågor, säger Freedman. "Det finns en passformig, hackig process."

4. Var realistisk om en lön. Om det är fortsatt inkomst du söker, kolla på resurser som www.salary.com som ger dig en känsla av lön i det område du funderar på. Nonprofit lön tenderar att vara 20-50 procent lägre än i vinstdrivande världen.

5. Få träning. När du förbereder dig för nästa steg, tänk på möjligheter till utbildning, kompetensutbildning och bygga nya relationer, råder Jones. Credentials hjälp i ideell värld, och det finns mycket att lära.