>> >> Svart fredag ​​eller Cyber ​​måndag: När ska du handla?

Svart fredag ​​eller Cyber ​​måndag: När ska du handla?

Anonim

På svart fredag ​​får du omedelbar tillgång till de varor du köper istället för att vänta på att de ska skickas. (IStockPhoto)

Med tacksägelse närmar sig kan du börja planera din shoppingplan. Förra året handlade 151 miljoner amerikaner över Thanksgiving semesterhelgen och spenderade 11 miljarder dollar på onlineförsäljning ensam. Men ska du träffa butikerna på Black Friday eller Cyber ​​Monday? Här är för-och nackdelarna med att shoppa på var och en av dessa dagar.

Fördelarna med att shoppa på svart fredag. Här är några av fördelarna med att shoppa i butiker på Black Friday, enligt Ivy Chou, innehållsansvarig på BlackFriday.fm, en webbplats som sammanställer Black Friday-erbjudanden:

• Doorbuster erbjudanden erbjuder ofta exklusiva priser för en begränsad tid.

• Eftersom återförsäljare normalt distribuerar Black Friday-annonser före själva dagen, har du tillgång till information om vilken försäljning som ska förväntas, så att du kan förbereda dig i förväg.

• När du handlar i butik kan du röra, testa och prova produkter innan du köper.

• I stället för att vänta på att artiklar i din köplista ska skickas får du omedelbar tillgång till dem.

Nackdelarna med att shoppa på svart fredag.

• Linjer, linjer och fler linjer. Den som köpte på svart fredag ​​vet att det kan vara ett sant test av tålamod. Oavsett om du väntar på att komma till kassan eller cirkla för att hitta en parkeringsplats, kommer du förmodligen att göra mycket att vänta innan du köper.

• Doorbusters och andra specialerbjudanden tenderar att komma i begränsad mängd, enligt Chou. För ett bybuster-erbjudande på en TV kan exempelvis en butik ha så få som två till fyra objekt, så du kan ha en liten chans att faktiskt få affären.

• Du kommer sannolikt inte veta om det du vill ha finns i lager tills du kommer till affären. Du kan försöka ringa en butik för att kontrollera tillgänglighet, men butiksrepresentanter kan vara extra upptagna med kunder på svart fredag ​​och mindre tillgängliga att hjälpa till.

Fördelarna med att shoppa på Cyber ​​Monday.

• Shopping på Cyber ​​Monday erbjuder bekvämlighet, säger Mihaela Akers, tidigare direktör för kundintelligens och erfarenhetshantering hos Ralph Lauren. Du kan handla hemifrån (eller arbete), undvika linjer och sannolikt spara tid.

• Online shopping erbjuder också möjligheten till enkel prissammanställning, säger Akers. Genom att använda prissamlingsverktyg, som PriceGrabber eller InvisibleHand, kan du se till att du landar det bästa priset. Du kan också enkelt spåra produktrecensioner online innan du köper.

• Online kupongkoder, som du kan hitta via webbplatser, som RetailMeNot eller coupons.com, kan hjälpa dig att få det största stödet för pengarna. Med älskling behöver du inte ens jaga själv kupongkoder. Verktyget kan automatiskt hitta och använda kuponger för dig medan du handlar.

• Du kan få bonuspoäng genom att handla via ditt belönings kreditkorts online shoppingportal. Till exempel kan Chase shoppingportal tjäna dig sex poäng för varje dollar du spenderar online på Nike eller tre poäng för varje dollar du spenderar hos Macy, men du kan inte kombinera detta med andra kuponger eller rabattkoder.

Nackdelarna med att shoppa på Cyber ​​Monday.

• Om din online-återförsäljare erbjuder gratis frakt kanske du måste betala fraktkostnader. Men även om frakten är gratis, säger Chou, du kanske vill ägna särskild uppmärksamhet åt din återförsäljares fraktdatum, eftersom semesterperioden kan vara överbelastad för transportörer, och ditt paket kan ta längre tid att levereras.

• Till skillnad från vissa inköp i butiken kan du inte prova eller testa produkter innan du köper dem.

• Eftersom vissa butiksinventeringar sannolikt skulle ha sålts på svart fredag, tillägger Akers att du kanske har mindre produktinventering att välja mellan. Out-of-stock inventeringstoppar på Cyber ​​Monday, enligt Adobe Digital Index 2015 Holiday Spending Report.

Det kan komma ner till vad du köper. Oavsett om du ska shoppa på Black Friday eller Cyber ​​Monday, kan du också komma ner till vad du faktiskt vill köpa.

Baserat på priser från 2015 kan du få de bästa fynden på hörlurar, leksaker och verktyg på Black Friday, men om du letar efter bärbara datorer, kläder eller skönhetsprodukter kan Cyber ​​Monday vara det bästa alternativet.

Faktum är att många produkter, till exempel TV, apparater och skor, kan vara billigaste på Thanksgiving Day själv. Under de senaste åren har flera återförsäljare varit öppna på Thanksgiving Day. Så, om du är villig att hoppa över pumpa paj till förmån för att slå på köpcentret, kan du göra en ännu bättre affär.

När du väljer att handla, se till att du skapar en köplista eller budget innan du börjar spendera. Det är lätt att fånga sig i spänningen på semestershopping, men överdrift kan göra dig till en scrooge för resten av semestern.

25 sätt att fixa dina pengar snabbt