>> >> Bitcoins nyhet spenderas

Bitcoins nyhet spenderas

Anonim

Om du drar en stapel Benjamins på snabbmatservetter och ber dem, låter våren till livet, låta som din idé om en bra tid, överväga den urbana myten bakom bitcoin - den gåtafulla digitala valutan som finns online, har ingen centralbank eller till och med en känd grundare.

Det här är vad vi vet, åtminstone från det fantastiska perspektivet: Satoshi Nakamoto sägs ha uppfunnit bitcoins 2008 efter att han sålt en McDonalds pappersservett på nätet och köparen lurade honom från flera tusen dollar. Sedan dess har Nakamoto varit knuten som någon och alla från en irländsk gradstudent till en avskild ungersk amerikan.

Och som legenden växer, växer det lagliga betalningsmedlet. Idag hittar du cirka 15 miljoner bitmynt i omlopp, värt cirka 872 miljoner dollar. Men att sätta dina pengar i bitcoins är inte en slam dunk (även om Sacramento Kings accepterar dem).

Det beror på att bitcoin feber - som den berömda "Tulip Mania" från 17th Century Holland - har dött ner. Långt ner. Observatörer säger att en gång slagen finansiell reportrar och publikationer nu fokuserar någon annanstans.

"Bitcoin är faktiskt oförändrat sedan många år sedan: Vad är annorlunda i media, " säger Peter Leeds, författare till "Penny Stocks for Dummies." I det nämns Leeds bitcoin som ett exempel på vad han kallar "en investerare stampede."

"Mycket - nästan allt - av bitcoins värdeökning drivs av den vanliga mediecykeln", säger Leeds. "Och som historien blev gammal nyhet, minskade täckningsnivåerna och valutan blekade i bakgrunden."

Men förmodligen var bitcoin tvungen att göra rubriker under 2013, när europeiska spekulanter skickade sitt värde genom taket. Cyperns ekonomiska räddningsaktion ledde oroliga investerare till bitcoins eftersom de sökte alternativ till euron och andra valutor som manipulerats av centralbankerna.

Bitcoin gjorde också vågor eftersom ingen i investeringsvärlden hade sett något liknande.

Bitcoins är kända som en "cryptocurrency", en term som appellerar till James Bond i oss alla. Faktum är att tidiga adoptrar inkluderade tjuvar och brottslingar som omfamnade sin digitala natur. Bitcoins anfalliga fans inkluderade Silk Road, en online svart marknad (sedan shuttered) som sålde droger. En handfull anarkister omfamnade det också.

Med detta sagt har gammaldags kontanter länge varit en favorit av malfeasants. För resten av oss är "Bitcoins juridiska status olika från land till land", säger Nicolette Kost De Sevres, seniorpolitisk rådgivare med DLA Piper, ett globalt företags advokatbyrå, "Det är förbjudet eller begränsat i vissa, odefinierade i många och uttryckligen tillåtet i andra. "

Lägga till mysteriet, bitcoins gångjärn på tunga-twisting technobabble även de flesta Wall Street pundits kan inte förstå. Detta inkluderar "källkodsförråd" och begreppet "beräkningsmässigt opraktiskt att vända om." Inte heller är bitcoin ett mynt i traditionell mening. Det existerar som ett open-source, peer-to-peer-internetprotokoll, vilket kan förklara varför digerati har anammat den.

En bitcoin-evangelist är Nicolas Cary, en seriell entreprenör och medgrundare av Blockchain, världens bästa bitcoin-programvaruföretag. "Den virtuella valutan har specifika egenskaper som gör att den fungerar riktigt snyggt som en form av pengar", säger Cary.

Fråga honom varför och han slår av en lång lista: "Den är förfalskningssäker, fungibel, lätt delbar med upp till 8 decimaler, rent digitalt, robust mot elementen - det kommer inte att brinna eller bli korroderat i vatten - och med vissa digitala försiktighetsåtgärder är mycket mer motståndskraftiga än pengar. "

Ja men.

"Om du förlorar hårddisken har du sparat dina mynt på eller förlorat tillgång till ett värdkonto, har du effektivt förlorat dina pengar", säger Cindy McAdam, partner i Goodwin Procters Technology and Life Sciences Group och en tidigare verkställande direktör på Xapo, ett ledande bitcoinföretag. Och det är inte som att det någonsin händer, eller hur?

Om du tror att du bättre skulle kunna använda bitcoins än att investera i dem, accepterar online-återförsäljare som TigerDirect och Overstock.com (ticker: OSTK) valutan. Du kan till och med göra donationer med bitcoins på högre institutioner som inkluderar University of Puget Sound.

Ändå behöver du inte vara ekonomiprofessor för att beskriva bitcoin så här: flyktigt.

En bitcoin är värd ungefär $ 581. Den 29 november 2013 slog det en topp på $ 1 108, enligt Coinbase.com, en webbplats som spårar Bitcoin-priser. Mindre än en månad senare hade det sjunkit till $ 593 - mer än dess nuvarande värde. Men om du köpte in i början av september i september hade du fördubblat dina pengar och sedan några. Det räcker att ens ge en stalwart market-timing entusiast ett fall av virtuell valuta vertigo.

"Det finns en övertygelse att mycket av" Wild West "-spetsen i slutet av 2013 drivs av bedrägeri och marknadsmanipulation, säger McAdam. "Priset föll dramatiskt under året efter det, men har i grunden varit en uppåtgående trend de senaste 18 månaderna."

Det inkluderar en prisstopp på $ 130 över två veckor mellan slutet av maj och början av juni.

"Med den uppåtgående prisrörelsen borde vi förvänta oss att se mer bitcoin rubriker snart", säger Anthem Hayek Blanchard, grundare och VD för Anthem Vault, som har skapat en guldbackad digital valuta, HayekGold. Han förutspår att "det är mycket troligt att bitcoinpriserna kommer att gå högre och bryta mot $ 1000 per bitcoin."

Tagen på ett sätt kan den senaste prisuppgången tolkas som nyfundad stabilitet bort från det hårda mediefokuset. "Vissa spekulerar att köpet kommer från den kinesiska marknaden på grund av valutakontroll och ett devalverat yuan", säger Jalak Jobanputra, en riskkapitalist och grundare av FuturePerfect Ventures i New York City.

Eller det kan representera den senaste gyrationen i Bitcoins korta, marmor-i-a-badkar historia. Så är det nu dags att köpa bitcoins? Eller är det någonsin en bra tid att investera i dem?

"Bitcoin är fortfarande en riskabel investering", säger William Brindise, chefshandlare på DigitalX, ett mjukvarulösningsföretag i den globala digitalbetalningsbranschen.

"Om tillväxten i efterfrågan förblir ungefär konstant när utbudstillväxten sjunker, föreslår ekonomisk teori att priset på bitcoin ska stiga, " säger Brindise. "Men det är en stor om, eftersom de faktorer som driver efterfrågan på bitcoins kvarstår i flöde."

Under tiden hävdar vissa att den nuvarande bristen på sensationalism innebär att bitcoin, en gång en investeringstart, sätter sig ner.

"Bitcoin gick aldrig bort", säger Christopher Burniske, analytiker och blockchain-produkter som leder i New York Citys ARK Investment Management, den första fondförvaltaren för att investera i bitcoin. "Styrkan kan ses i" upp och till höger "grafer på transaktionsvolymer, handelsvolymer, hashkraft, antal plånböcker, startsidor, köpmän och mer, alla involverade i bitcoin."

Burniska pekar också på 99bitcoins hemsida, som spårar bitcoin-obituaries i pressen. Nummeret till dags dato: 104. Han konstaterar att medan bitcoin inte är media älskling det en gång var, förtjänar det inte heller att vara på dödsrad.

Sanningen sannerligen sitter säkert i den vardagliga mitten.

"Det finns färre rubriker eftersom valutan har utjämnats i en viss grad", säger John Sedunov, biträdande professor i ekonomi vid Villanova University School of Business i Philadelphia-området. "Om något blir det mer vanligt."

Rättad den 14 juni 2016: En tidigare version av denna artikel felstavade Christopher Burniske namn och felaktigt hänvisat till Anthem Hayek Blanchard.