>> >> De största finansiella hindren för 20-somethings

De största finansiella hindren för 20-somethings

Anonim

Dessa faktorer kan göra en dämpare på din ekonomi. (Getty Images)

Om du är examen från college snart, är du antagligen i början av 20-talet, vilket innebär att du börjar ett otroligt spännande och stressande årtionde. Det blir spännande eftersom många milstolpar finns kvar för dig. Det kommer att vara stressigt eftersom du kanske inte har råd att gå till affären.

Dina 20-tal kan innefatta år av mager lönecheckar när du försöker betala för mycket dyra saker (hyra en lägenhet eller köpa en bil eller kanske starta en familj), samtidigt som du står inför många ekonomiska hinder. Så om du bara startat ditt vuxna liv, förvänta dig att hitta några av följande hinder på vägen framåt.

Du har ingen karriär än. Om du inte var en av de lyckliga akademikerna som gick med en examen och ett jobbbjudande söker du förmodligen jobb. Om så, tänk stort, uppmanar Dana Manciagli, en karriär coach och talare baserad i Bellevue, Washington.

"Ja, startarna är coola, och den pågående drömmen om att tjäna stora pengar när det går IPO är tilltalande", säger hon. "Men de här företagen kommer alltid att vara där, och du kan börja bli högre i startarna senare när du har trovärdighet. När du jobbar för GE, Nordstrom eller Fortune-500-företag, åtminstone i två år, kan ingen ta bort det från dig ."

När du landar ett jobb, kryssa inte, varnar Manciagli. "För många 20-somethings gör bara det jobb de uppmanas att göra, då sylt där ute för att njuta av fritiden", säger hon. "Du måste driva din karriärtillväxt nu och visa att du är en toppartist - inte en genomsnittlig."

Hon föreslår att man frågar efter fler projekt och arbetar mer timmar och erbjuder att hjälpa andra runt omkring dig.

Du är underbetald. Bli inte förvånad om du upptäcker din första lönecheck är ingenting som det du drömde om det skulle vara. (Egentligen kan det inte vara något om allt du kan hitta är en obetald praktik.) Vad du än gör årtiondet, gör dig inte avgjort för att vara kontant-fattig för länge eller fast i ett dödsarbete. Åtminstone det verkar som den logiska slutsatsen, baserad på en rapport från Federal Reserve Bank of New York som kom ut i februari. Det fann att det du tjänar på 20-talet kommer att sätta scenen för vad du tjänar resten av ditt liv. Så om du tjänar mycket pengar, är du mer sannolikt att fortsätta den trenden. Men om du konsekvent tjänar smärre lönecheckar är oddsen, du kommer också att vara i ett annat årtionde eller tre.

Så vad är en panik 20-något att göra? "Om du har varit i din nuvarande position i minst två år utan löneökning, så är ditt första steg att ha en karriärdiskussion med din chef, säger Manciagli. "För många 20-somethings slutar bara utan att be om en kampanj eller dela sin ambition."

Om din chef skjuter ner dig, säger Manciagli att det är dags att se ett nytt jobb (men sluta inte tills du har hittat ny anställning, lägger hon till).

Du har ingen kredithistoria. Du kan ha en lång och varierad kredithistoria om du har varit ensam för en stund eller cosigned ett kreditkort ett tag tillbaka, men de flesta högskoleexamina antas förmodligen inte tack vare kreditkortskansliet, ansvars- och upplysningslagen av 2009. Ända sedan det blev lag, måste någon 21 och under vem som vill ha ett kreditkort behöva ha en förälder eller en annan vuxen som medsignal.

"Många högskolestudenter tror att endast utgifter på ett betalkort är det bästa sättet att gå, men då har du gett möjligheten att bygga upp kredit", säger Susan Bruno, en Stamford, Connecticut-baserad certifierad revisor och finansiell planerare som medgrundare av CollegeCFO.com, en resurs för studenter att få kontroll över deras ekonomiska liv.

Det finns naturligtvis bra skäl att hålla högskolestudenterna borta från kreditkort. Innan rättsakten trätt i kraft, utexaminerade universitetsstudenterna ofta utan jobb och med tusentals dollar i kreditkortsskulden. Men nu är nackdelen att många studenter lämnar college utan kredithistoria för att följa med dem i den verkliga världen.

Bruno föreslår att du ansöker om ett kreditkort så fort du kan, så att din kredithistorik kan påverka din framtid positivt.

Och om du är nyutbildad med studielån, bygger du minst din kredit genom att betala av dem, så vad du än gör, faller inte bakom de räkningarna, säger Bruno.

"Det kommer att förstöra din kredit", säger Bruno, och du behöver bra kredit eller åtminstone inte hemsk kredit ", så du kan skriva ett lägenhetsavtal, få ett billån eller ens få en kabelanslutning."

En bra kreditpoäng anses generellt vara 720 och högre. Om du befinner dig i övre 600-talet har du dock inget att skämma över. Om du är på låga 600-tal eller på 500-talet har du mycket kreditbyggnadsarbete att göra.

Du har många studielån. Enligt en rapport från 2014 från Institute for College Access & Success sätts den genomsnittliga kandidaten med $ 28 400 i studentlånsskulden. Om det är du, eller om du är i sämre form, så går mycket av din lönecheck mot att betala av ditt förflutna istället för att hjälpa dig att bygga din framtid.

Så du skulle göra det bra att överväga några råd från Andrew Josuweit, grundare och vd för StudentLoanHero.com, en plattform för hantering av studielån.

Först kan du överväga att refinansiera dina lån. Om du kämpar för att betala dina lån säger Josuweit att det för närvarande är 15 finansinstitut som erbjuder studentlånsfinansiering. Du kan också vara berättigad till en inkomststyrd plan för dina federala lån, som Pay As You Earn, ett federalt program som erbjuds av den amerikanska regeringen. Han föreslår också att anmäla sig till automatisk betalning av dina studielån.

"Du får en räntesänkning på 0, 25 procent, och det hjälper dig också att undvika att missa betalningar", säger Josuweit, och tillägger: "Försök att undvika att du försämrar dina studielån".

Du har inte mycket ekonomisk erfarenhet än. Det finns många ekonomiska beslut framför dig. Du kan köpa en bil eller två det här decenniet. Du behöver försäkring för det. Om du fortfarande är på din föräldras sjukförsäkring måste du skaffa din egen när du slår din 26-årsdag. Om du gör allt detta för första gången, och utan hjälp kan du göra många misstag - den dyra sorten som du aldrig riktigt skrattar om senare.

"Sök hjälp och vägledning", säger Michael Conway, VD för Conway Wealth Group på toppmötet Financial Resources i Parsippany, New Jersey. "Svar och råd är allestädes närvarande och ofta lediga, genom föräldrar, släktingar, grannar, vänner."

De flesta av dem, säger Conway, har förmodligen mer erfarenhet av att fatta ekonomiska beslut.

Men Conway påpekar att du kan vara mer orolig, inte om din ekonomiska oerfarenhet utan om banksystemet som helhet, eftersom du och din familj kanske har skakats upp av den stora lågkonjunkturen, av vilka vissa hushåll fortfarande känner om baksmällaeffekterna . Med några årtusenden säger Conway: "Det är svårt att i sina tankar investera eller spara inom ett system som redan har gjort dem till offer."

Ryan Wibberley, medordförande och VD för CIC Wealth, ett finansiellt planeringsföretag i Gaithersburg, Maryland, ser detta också.

"Tjugo somethings behöver komma över förtroendet och förtroendet för marknaderna", säger han. "Jag är rädd att många inte investerar så aggressivt som de borde, för att de inte litar på de finansiella marknaderna med goda skäl, och de kommer att sakna de långsiktiga fördelar som följer med att investera i aktier."

Självklart investerar många 20-somethings inte på grund av att deras karriär inte är i redskap ännu eller deras lön täcker knappt studielånsskulden. Fortfarande har Wibberley ett bra förslag: Om dina föräldrar har en finansiell rådgivare, se om han eller hon kommer att ge dig ekonomisk rådgivning.

"Förälderns rådgivare är i allmänhet väldigt intresserad av att hjälpa sina kunders barn till förmån för kunden", säger han.

Dessutom brukar äldre människor vilja hjälpa dem som bara börjar i livet. Du kan lika gärna dra nytta av det medan du kan. Du blir inte något yngre.