>> >> Akta dig för den största hotet mot ditt kreditresultat

Akta dig för den största hotet mot ditt kreditresultat

Anonim

Hur man förhindrar att dessa räkningar landar i samlingar. (IStockPhoto)

Du kontrollerar din poäng, förväntar dig att se ditt vanliga 700+ nummer, men då sänker din mage. Vad kunde eventuellt ha orsakat att den sjönk till 620? Du betalade dina studielån, kreditkorträkningar, auto lån och inteckning i månaden - som du gör varje månad. Det här är inte meningslöst! Du drar snabbt en kreditrapport och finner att det finns en vara i samlingar - en medicinsk faktura. En medicinsk faktura du inte ens kände dig skyldig.

Problemet med medicinsk skuld

Medicinsk skuld i samlingar är ett stort ankar på amerikanernas kreditpoäng. En studie från 2014 från Consumer Financial Protection Bureau, eller CFPB, fann att 52 procent av skulden på kreditrapporter är från medicinska kostnader, med en genomsnittlig balans på 579 dollar.

Studien fann också att 1 i varje 5 kreditrapporter hade ett objekt i samlingar, vilket innebär att det påverkar 43 miljoner amerikaner, och 15 miljoner av dessa personer hade endast medicinsk skuld i samlingar.

Detta är viktigt eftersom det pekar på några stora hot mot konsumenterna.

Försäkringen är förvirrande; faktureringsprocessen från en läkarmottagning kan vara bristfällig; samlingsbyråer har också varit kända för att inte göra några ansträngningar att samla in skulden innan de lägger på en kreditrapport. Det betyder att det inte är ovanligt för människor att se en vara hamna i samlingar utan att vara varnad för skulden.

Är inte medicinsk skuld med mindre inverkan på kreditpoäng?

På samma gång som CFPB släppte sin rapport, meddelade FICO att det skulle starta FICO 9 - en ny kreditscore-modell. En av fördelarna med denna nya modell är att det skulle minska den inverkan som medicinska skulder har på en kreditpoäng. Det är inte heller tänkt att överväga några skulder under 100 kronor, vilket skulle vara en stor hjälp för dem som upplever små räkningar från läkarmottagningens kontor till samlingar.

Detta kan stå för att verkligen gynna miljontals amerikaner, men tyvärr är inte långivare skyldiga att använda FICO 9. Massor av långivare har till och med privata kreditvärdemodeller som de använder internt.

Det betyder att din medicinska skuld i samlingar sannolikt fortsätter att vara ankar på din poäng i den närmaste framtiden.

Om du aldrig har tappat med medicinsk skuld i samlingar, så finns det en enkel plan att se till att det aldrig händer.

4 enkla steg för att förebygga medicinska räkningar från att gå till samlingar

Som med mycket av ditt ekonomiska liv bör skyddet av en kreditrapport och poäng vara proaktiv istället för reaktivt. Dessa fyra steg kan hjälpa dig att hålla medicinska skulder ut ur samlingar.

Steg 1: Se till att läkaren har rätt adress. Ta en stund att dubbelklicka på den information din läkarkontor har på filen och se till att din adress är korrekt, speciellt om du nyligen flyttat. Bytet av adressformulär med ditt postkontor garanterar inte alltid att posten omdirigeras.

Steg 2: Ange påminnelser för att följa upp. Lita inte på läkarens faktureringskontor för att agera i ditt bästa intresse och varna dig när en räkning är förfallen eller till och med försenad. Ange påminnelser på din telefon eller skriv i din trovärdiga planerare att följa upp med läkarens kontor 30 dagar efter avtalet om du inte har fått en faktura. Följ upp varje 15 till 30 dagar för att se om det finns en enastående balans.

Steg 3: Förstå hur din försäkring fungerar. Denna uppgift kan vara ett monumentalt företag för många, men i alla fall måste du förstå din självrisk, dina copays och huruvida avtalet du hade borde helt täckas av din plan.

Steg 4: Utarbeta en betalningsplan. Självklart går det ibland att medicinsk skuld går till samlingar eftersom räkningen är bara för stor för att hantera och du kan inte betala den. I stället för att ignorera skulden tills den säljs till samlingar, försök att utarbeta en betalningsplan med ditt läkarkontor eller sjukhus. Be om en specificerad kopia av räkningen och kontrollera eventuella fel eller problem med överladdning. Du kan också hitta välgörenhetshjälp om du lider av en kronisk eller livshotande sjukdom.

Lösning av problemet

När skulden är i samlingar och träffar din kreditrapport, har du begränsade alternativ än att betala av det och / eller vänta på att det kommer att hamna i rapporten om sju år. Om du kan betala, tveka inte att förhandla med samlingsbyrån. Samlare köper skuld för pennies på dollarn. Det betyder att om du är villig att betala en klumpsumma, kan du förmodligen betala skulden för mycket mindre än vad som är skyldig och få den markerad som betald på din kredit rapport. Det gör inte ont för att fråga.