>> >> Bästa hälsosamma platser att gå i pension: Boulder, Colorado

Bästa hälsosamma platser att gå i pension: Boulder, Colorado

Anonim

Denna grupp av aktiva seniorer håller passformen genom att regelbundet vandra i och runt Boulder, Colo. (Jim Lo Scalzo för USN & WR)

Varje onsdag samlas 12 kvinnor i bergen nära Boulder, Colo. De har träffat spåret tillsammans i tre decennier, till fots och ofta på skidor. Trots att de är alla norr om 65 år, och trots några artificiella knän och höfter är 10 mil rundtur inte ovanlig. Det skulle uttömma de flesta unga män.

Och det är inte bara motion. "Vi har tagit varandra genom skilsmässor och genom våra barns skilsmässor", säger Betsy Caplan, 74. Gaggle gör mer än sin andel av fnisslande och skvaller upp och ner i bergen.

I söder, Denver har utsikt över Rockies. I Boulder stiger de nästan från centrum. Fjällen dominerar så här staden, du måste undra vad det erbjuder en mindre robust pensionär. Det verkar ganska lite.

Boulder är sällsynt med att bemanna sina egna ledande tjänster uteslutande från lokala resurser. Stadens anställda driver inte bara seniorprogram på två rekreationscenter, de tar upp enskilda fall, hjälper de sjuka navigera försäkringsbolagen, de svagare får transport och de ensamma hitta vännerna. "De högre tjänsterna är något du bara inte ser någon annanstans", säger Hope Thompson, 82. Hon borde veta att han bott i flera år i Florida.

En daglig promenad. Florida erbjöd sig ingenting som Boulder's web av busslinjer, säger Thompson, som fortfarande är en spy walker. Hon springer en mil och en halv varje dag och börjar runt en liten damm över gatan från hennes lägenhet. Dammen är konstigt pastoral med sina cattails mitt hem, lägenheter och en närliggande motorväg. Det finns en natur besatthet i Boulder, vars crunchiness uppmuntras av studenter vid University of Colorado. De hjälper till att fylla de rikliga livsmedelsbutikerna och cykellederna och de trycker på sina äldste, säger Sheila Delamere, 70. "Du ser alla dessa unga, atletiska människor, och du vill bara hoppa in".

Men det är stadsbor som beskattar sig för att köpa öppna utrymmen. Det gör mycket grönt här, inte alla pensionärer. Utveckling känner sig översatt till höga skatter och dyra bostäder. "Kostnaden för levande är den enda stora nackdelen med Boulder", säger Crif Crawford, 79, som ändå har ett hörn av de gröna utrymmena. Där tenderar han grönsaker mitt i en spridande gemenskapshave.

När han inte golfar, så är det. Det är en sak som Crawford säger är billigare här. Och det är året runt golf. Vinter ger mer dagar på 50-talet och 60-talet än det snöar, invånare säger, och Boulder är mer soligt än dyster på vintern. Den oundvikliga snön smälter snabbt, säger Mary Anne Eckert, 74, som erkänner att hon kan bli orolig att vara tillbaka på sin cykel. Sedan skrattar hon. "Men jag kan bara stanna hemma. Jag är pensionär."