>> >> Bästa hälsosamma platser att gå i pension: Longmeadow, Massachusetts

Bästa hälsosamma platser att gå i pension: Longmeadow, Massachusetts

Anonim

Connecticutfloden är roder Carole Shaws träningsutrymme. (Charlie Archambault för USN & WR)

Mindre än en timmes bilresa från de majestätiska Berkshires i västra Massachusetts ligger Longmeadow i en mysig 9-mils mil mellan Springfield, Mass. Och Enfield, Conn. Det kan utstråla känslan av en lugn New England hamlet, men detta välbärgade förorten är rik på aktiviteter, särskilt för pensionärer, som står för ungefär en femtedel av stadens 16 000 invånare.

Plats är en stor del av Longmeadows överklagande. "Det trevliga med att bo i den här delen av världen är att någon riktning du går, du är en halvtimme bort från riktiga land", säger 80-något Peggy Starr, som flyttat till Longmeadow med sin man mer än 30 år sedan. Inte bara är boende nära naturen (och spektakulära lövverk på hösten), de är också bara 20 miles från Bradley International Airport och en halvdags bilresa från Boston, New York och Adirondacks.

Ett annat plus för utomhusentusiaster: Nästan en tredjedel av Longmeadow består av parker och naturreservat, som inkluderar fantastiska fågelskådespelar. "The Meadows" är ett populärt resmål, speciellt den 2-mils Pondside Road, där fågelskådare springer med kikare och fältguider som letar efter migrerande flockar. På våren kan turister få en glimt av en fiskgjuse, en stor egret eller till och med en skallig örn.

Garden spot. Longmeadows lönnskuggade gator är prickade med dussintals hus i kolonialstil, byggda på 1700-talet och 1800-talet, varav många omger staden gröna - statens längsta. Vissa hus är separerade av "dingles", som är trädkantade raviner som ofta innehåller en ström. Trädgårdsarbete är praktiskt taget en religion här. Du hittar både samhällsplaner och varv som överflödar med blommor, buskar och ofta grönsaker. "Till och med små fastigheter har några majsstavar eller pumpor, och jag känner inte till någon som inte odlar tomater", säger Linda Abrams, kurator för stadens historiska samhälle. Nästan varje helg från maj till september är Longmeadows vintage baseballlag i aktion på Storrs Park eller på vägen. Spelet har 1860-åriga uniformer, utrustning, regler och "gentleman play", säger arrangören Paul Sheehan. "Nuanserna i reglerna och tullarna visar verkligen folk hur spelet var en gång och fortfarande borde spelas."

På stadens västra gräns är Connecticutfloden hemma för Pioneer Valley Riverfront Club, som erbjuder roddklasser för ungdomar och vuxna. En lokal yachtklubba håller segelbåtraces på söndagar under hela sommaren. Under tiden kan många avkopplande men lågmälda aktiviteter hittas på Longmeadows vuxnacenter, som erbjuder allt från tai chi-lektioner till workshops om smyckeskapning och naturligtvis eftermiddagste. Botten upp.