>> >> Bankstockar kommer att leda efter Brexit röst

Bankstockar kommer att leda efter Brexit röst

Anonim

London-baserade Barclays tog ett signifikant fall efter nyheten om Brexit-omröstningen. (ADRIAN DENNIS / AFP / Getty Images)

Eftersom chocken i förra veckans Brexit-omröstning börjar blekna och stora index börjar tippa tillbaka, verkar en sektor särskilt utsatt för kortvarig smärta: globala bankbestånd.

Stumble på stora finansiella marknader var betydande: London-baserade Barclays (ticker: BCS) och Royal Bank of Scotland Group (RBS) -stocken tog 37 procent hårklipp, medan aktier i Deutsche Bank (DB) sjönk med 22 procent.

Över dammen var aktier i amerikanska banker inte riktigt så drabbade - men det var fortfarande inte söt. I den ödesdigra två-dagarsförsäljningen sjönk aktierna i Goldman Sachs Group (GS) 8, 6 procent, JPMorgan & Chase (JPM) föll 10 procent och Bank of America Corp. (BAC) förlorade 13, 2 procent.

Finansiella experter förutspår volatilitet, eftersom Storbritannien börjar den långa processen att gå ut ur EU och skapa nya handelsavtal med europeiska stater. Värdet av det brittiska pundet har fallit till 31 års låga och vissa förutspår att amerikanska dollar snart kan jämföras med pundet.

Det är bra nyheter för konsumenter som är beroende av dollarns kraft - semester till London, någon? - men det gör det ännu mer osannolikt att Federal Reserve kommer att kunna genomföra sin plan för en serie uppmätta räntehöjningar i år.

Fed-ordförande Janet Yellen flyttade i december för att höja räntan för första gången på nästan 10 år. Det sågs som den första av många sådana vandringar som kommer, eftersom USA lättar sig ur en tid som präglas av dugg politik, kapitalinfusion och billiga pengar.

Men Brexit (och den stora risken som följer med den) har satt dessa ambitioner på bakbrännaren - och det är en elak för banker och bankbestånd, som har mer utrymme för vinst när priserna stiger.

En starkare dollar gör amerikanska exporten mindre attraktiv för utländska handelspartner, säger Eric Lascelles, chefekonom på RBC Global Asset Management. "Prosaiskt kan man säga att när skrämmande saker händer växer dollarn, och en starkare dollar är faktiskt en annan negativ för amerikansk tillväxt", säger han.

En stark greenback "håller också ned inflationen och håller Fed från att behöva höja priserna av båda dessa skäl", säger han.

Kasta den politiska och ekonomiska osäkerheten samt ökad försiktighet för investerare och du har själv en läroboksscenario för när du inte höjer priserna. Och det är där Londons woes resa magiskt över dammen.

Chris Gaffney, världsmarknadschef på EverBank, säger att affärsmodellen för banker blir mer ohållbar eftersom priserna blir lägre för längre tid. "Bankerna sparar pengar i spridning, i skillnaden mellan den takt som de lånar ut pengar till företag och individer och hur mycket de måste betala företag och individer på sina insättningar", säger han. "I en lågränta eller negativ räntemiljö finns det ingen spridning."

Men lägre priser är inte den enda anledningen till att marknaderna har hamrat stora amerikanska multinationella banker som JPMorgan och Bank of America.

Ytterligare kostnader skulle kunna höjas för amerikanska banker eftersom de globala finansinstituten, "i många fall har betydande europeiska och London-verksamheter, och huruvida dessa verksamheter kan fortsätta i London är nu en öppen fråga", säger Lascelles.

Att packa upp och flytta hela verksamheten från London till Bryssel eller Frankfurt eller Dublin är trots allt inte billigt. Det finns ingen playbook för något sådant.

"Jag har varit på marknaderna 30 plus år, och detta och Lehman 2008 är de två händelserna som verkligen kommer att tänka på när du tänker på marknadsföringshändelser, säger Gaffney.

Det är inte att säga att Brexit fallout och den resulterande ultra-low-rate miljön saknar möjligheter för enskilda investerare. Tvärtom. "Aktier som konsekvent betalat bra utdelningar kommer att vara efterfrågan, för det finns bara ingen ränta tillgänglig någon annanstans", säger Gaffney.

Lyckligtvis finns det fortfarande gott om dem att välja mellan. Lager som Chevron Corp. (CVX), Colgate-Palmolive Co. (CL), Coca-Cola (KO), Procter & Gamble (PG) och Consolidated Edison (ED) har årligen utdelat utdelningar i mer än 100 år.

Under tiden har Brexit verkligen inte gjort livet enklare för bankbestånd, men det betyder inte att det är dags att karate hacka den glänsande röda "sälja" -knappen och dölja all din exponering mot finanssektorn.

Scott Hanson, certifierad finansiell planerare och en senior partner och medgrundare av Hanson McClain Advisors, ett Kalifornien-baserat finansiell rådgivande företag, rekommenderar att man tar ett mer tempererat tillvägagångssätt.

"Från en investerares synvinkel måste de verkligen titta på sina anslag nu och om de finner att de är överviktiga i ekonomi måste de fråga sig varför det är och jag tror för de flesta investerare att de vill minska deras fördelning så att de inte är överviktiga. "

Med tanke på den senaste snabba återhämtningen i finanserna ser det ut att Wall Street hade samma idé.

Majorbankaktier

Bank of Montreal

BMO

HSBC Holdings PLC

HSEA

HSBC Holdings PLC

HSEB

Toronto-Dominion Bank

TD

Royal Bank of Canada

RY

Bank of Nova Scotia

BNS

Westpac Banking Shs Sponsrade amerikanska Depåbevis Repr 1 Shs

US Bancorp

USB

Bank of New York Mellon Corp

BK

BB & T Corp

BBT

Stock

Pris

1 års återkomst

$ 63, 3110, 74%
$ 26, 8810, 51%
$ 26, 359, 15%
$ 42, 633, 97%
$ 58, 910, 13%
$ 48, 710, 73%
$ 21, 806, 53%
$ 39, 737, 62%
$ 38, 3710, 34%
$ 34, 7412, 52%

Aktieinformation korrigerad per 30 juni 2016, 10:30

Eller se den amerikanska nyhetslistan över stora banker "