>> >> Runt Vattenkylaren Med CVS Caremans Helena Foulkes

Runt Vattenkylaren Med CVS Caremans Helena Foulkes

Anonim

Helena Foulkes (Courtesy of CVS Caremark)

Helena Foulkes har slutfört fyra maraton och sprang från tjurar på gatorna i Pamplona, ​​Spanien, men hennes stränga (och lite farliga) fysiska sysslor är en promenad i parken jämfört med hennes karriärambitioner.

CVS Caremark - en av de största apotekshälsovårdsföretagen i USA - utsåg Foulkes till vice verkställande direktörens och chefhälsovårdsstrategins och marknadschef när företaget skapade rollen under 2011. Innan dess foulkes, som tjänade en BA och MBA från Harvard University, var vice vd och chef marknadschef och hade flera höga titlar sedan han började CVS Caremark 1992.

CVS / apotekskunder med ett ExtraCare-kort har Foulkes tack för att du sparar några dollar vid utcheckningen, eftersom hon hjälpt till att starta lojalitetskortet samt Pharmacy Advisor-programmet, vilket främjar medicinsk compliance genom mer kommunikation mellan apotek och patienter med kronisk betingelser.

Idag har Foulkes, 48, blivit fokuserad på patientskydd och prisvärd vårdslagen, som fungerar som en förbindelse mellan regeringstjänstemän och 7.300 CVS / apotekstjänster rikstäckande för att säkerställa att konsumenterna får de bästa alternativen för låg kostnad hälso-och sjukvården enligt lagen. Dessutom ansvarar hon för företagets filantropiska insatser och utvecklar en digital strategi för att hjälpa patienter att navigera vad hon kallar "apotekets värld".

Providence, RI bosatt kokade ner vad arbetsgivare och anställda behöver veta om nationens hälsovård reform och delade hennes hemliga vapenfråga hon frågar på den första dagen av ett nytt jobb. Hennes svar har redigerats.

The Affordable Care Act är förvirrande för många människor. Vad kan anställda göra för att bättre förstå lagen och hur det påverkar dem?

Det bästa råd jag har på detta är att prata med din HR-avdelning och läsa om de förändringar som händer under ACA online. Många anställda i stora företag som redan har en arbetsgivarsponserad sjukförsäkring kanske inte märker en stor förändring, speciellt om deras företag, som vår, väljer att fortsätta tillhandahålla privat försäkring till sina anställda.

Men oavsett din situation, kunskap om ämnet hjälper dig bara att förstå hur du kan påverkas och vad, om några nya alternativ finns tillgängliga för dig och din familj. En resurs är hälso- och hälsovårdsministeriets hälsovårdsområde. Det verkar svara på många frågor som folk har just nu om hälsovårdsmarknaden och de kommande kraven som påverkar individer.

Få arbetsgivare har läst alla 906 sidor av lagen. För dem som vill ha en CliffsNotes-version, vad är tre viktiga saker de borde veta när det gäller att tillhandahålla vårdgivare för sina anställda?

Det finns tre saker som jag tycker att arbetsgivare måste ha uppfattning om. För det första bör arbetsgivare fråga sig: "Behöver jag ändra min hälsoplan berättigande regler för att följa patientskydd och prisvärd omsorgslagen?" Detta är den del av lagen som försenades nyligen till 2015. [Obama-administrationen förlängde tidsfristen från 1 januari 2014 till 1 januari 2015 för arbetsgivare med mer än 50 anställda att erbjuda sjukförsäkring.]

Två, förstår de kommunikationskrav som är förenade med lagen. Till exempel måste du kommunicera introduktionen av utbyten till alla anställda, och inte bara till dina heltidsförmåner - berättigade anställda.

Och slutligen, när man förbereder sig för att följa lagens rapporteringskrav, är det viktigt att arbetsgivarna arbetar med alla sina hälsoplanpartners, varav många utvecklar verktyg och resurser för att hjälpa företagen att uppfylla sina krav på överensstämmelse.

Byt ut växlar lite - låt oss säga att du har en arbetsintervju om några timmar, men känner dig under väder. Vad skulle du rekommendera att göra i den här situationen?

Jag rekommenderar att du spänner upp och dyker upp för intervjun. Människor vill veta att jag anställer någon med en stor arbetsetik och fasthet, och många dagar har vi alla personliga problem som vi konfronterar, men vi måste övervinna dem och dyka upp. Så även om du dyker upp och säger, "Jag har varit väldigt sjuk, men det var så viktigt för mig att jag kom till denna intervju, " jag tror att det faktiskt skickar ett bra budskap.

Om du vill ha ett bra intryck på den första dagen, vad ska du göra?

Jag tycker att det viktigaste du kan göra när du börjar ett nytt jobb är att verkligen definiera framgång. Jag gillar att starta nya roller som ställer många frågor till de personer jag jobbar med eller de personer jag ska jobba med över företaget. Jag gillar att veta hur de skulle se framgång ett år från nu. Så är frågan ofta, "Om vi ​​verkligen lyckades med det här, hur skulle det se ut som ett år från nu?" Jag tror att när du gör det börjar folk svara på riktigt intressanta sätt och du börjar förstå vad som är viktigt för de personer du tjänar eller arbetar med.

Finns det en hälsoprodukt som du alltid borde hålla i kontorslådan?

För mig är den produkt som jag håller i min låda och faktiskt håller i min ficklitteratur CVS-varumärket smärtstillande eftersom jag får huvudvärk ibland.

Vad är det bästa karriärråd du någonsin har fått?

Det bästa karriärråd jag någonsin har fått är att vara fokuserad, men ändå flexibel. Det är väldigt viktigt ur karriärperspektiv att ha en plan, att veta vad du vill, för att förstå vad du är bra på - och det är all fokus. Jag tycker också att det är lika viktigt att vara flexibel, eftersom det ibland finns möjligheter som inte är planerade för, eller som gör dig nervös eller som gör dig obekväma, och de kan ofta vara de mest intressanta besluten som en person gör. Någon måste verkligen vara öppen för sådana möjligheter, så jag pratar alltid om det när det gäller att vara fokuserad och flexibel.

Redaktörens anmärkning: Around the Water Cooler är en pågående serie där US News pratar med företagsledare för att få sina karriärråd för anställda och chefer.