>> >> Är du verkligen redo att köpa ett hem?

Är du verkligen redo att köpa ett hem?

Anonim

Husägare är inte rätt för alla. (Getty Images)

Låt oss säga att du är aveteran hyresgäst och du blir trött på att se dina pengar gå direkt till din hyresvärds bankkonto. Du vill börja bygga värde i ett eget hem och tanken på att köpa ett hus blir alltmer frestande.

Ska du göra det?

Det beror på. Homeownership är inte en säker väg att bygga rikedom om du använder en inteckning som de flesta homebuyers gör. Sanningen är: Du kommer att betala mycket och inte få någonting i gengäld i form av hypotekslån, hypotekslån, fastighetsskatt, egendomsförsäkring, bostadsrättsföreningsavgifter och hemunderhåll. Alla dessa pengar försvinner helt enkelt - den enda delen som faktiskt bygger rikedom för dig är den lilla fraktionen av din hypotekslån som går mot din balans.

Det finns faktiskt många ekonomiska och livssituationer där hyra är överlägset bättre, precis som det finns många ekonomiska och livssituationer där man köper är bättre.

Ett bra steg att ta är att använda den här praktiska "hyran mot köp" -kalkylatorn. Det är ett spektakulärt verktyg för att hjälpa dig att springa siffrorna och ta reda på om du är redo att köpa ett hem på papper. Men på papper är bara en del av historien. Är du verkligen redo för husägare? Gör realiteterna i ditt liv dig redo?

Fråga dig själv dessa frågor innan du bestämmer dig.

F: Planerar du att bo i området på lång sikt?

Under de första åren av ett hypotekslån bygger husägare väldigt lite eget kapital i sitt hem. Den del av deras hypotekslån som faktiskt går mot huvudmannen av deras inteckning är liten, vilket betyder att du efter några år fortfarande bara äger en liten del av ditt hem.

Således, om du bara planerar att bo i området för en kort stund, är du nästan alltid bättre att hyra. Värdet av bostadsägande avslöjar inte sig förrän du har bott där en stund.

Fråga: Kan jag spara en stor del varje månad för en förskottsbetalning?

Husägare kommer med många fler kostnader än att hyra. Som hyresgästen innefattar praktiskt taget dina enda räkningar för ditt bostadsutrymme hyror, verktyg och hyresgäster försäkring. Om du är en husägare, stämmer du med din hypotekslån, hypotekslån, fastighetsskatt, husägare försäkring, bostadsrättsförening avgifter och alla underhållskostnader som följer med ett hem.

Om du, som hyresgästen, är ekonomisk så stram att du inte kan spara mycket varje månad för en förskottsbetalning, skulle kostnaderna för bostadsägande troligen sträcka din budget väsentligt utöver vad du har råd med. Möjligheten att spara en betydande mängd varje månad för en förskottsbetalning är ett utmärkt litmusprov om huruvida dina finanser är redo att hantera kostnaderna för bostadsägande.

F: Hur kommer mina pendlingskostnader att förändras?

Ofta hittar du personer som hyr fastigheter som ligger ganska nära var de arbetar, men sedan köper ett hem som är långt ifrån jobbet.

Om du köper ett hem betyder det att du inte längre kan gå eller cykla till jobbet, kommer dina pendlingskostnader att höjas. Även om du kan ta masstransit från din nya plats, kommer du fortfarande att betala räkningen. Ditt beroende på en bil kan nu gå upp, om ditt drag sätter dig längre från livsmedelsbutiker och andra nödvändiga bekvämligheter.

Inkludera kostnaden för transportförändringar i dina beräkningar, annars kan du hitta dig själv på en mycket grov plats.

Fråga: Överdriver jag mig?

Även efter att ha tänkt igenom dessa frågor blir människor fortfarande ofta kär i ett hem som helt enkelt ligger utanför deras budget. Om de dyker in kan de finna sig att gå ihop i många år eftersom de hanterar bördan av en enorm hypotekslån och höga extrakostnader.

Ja, det kan löna sig om allt går perfekt, men när är livet perfekt? Om du köper för första gången är du mycket bättre i ett rimligt prissatt hem som fortfarande kommer att öka i värde samtidigt som du ger dig något ekonomiskt andningsrum när du lär dig insatserna och att vara en husägare. Du kan säkert hoppa till "drömhemmet" senare, men gör det inte ditt första drag efter att du hyrde.

Fråga: Har jag tid?

Om du ständigt befinner dig pressad för tid som hyresgäst, kommer det inte att bli bättre när du flyttar in i ett hus som har underhålls- och gräskomsbehov, som du ensam ansvarar för.

Har din nuvarande schema dig tid att ta itu med att reparera hemreparationer, klippa gräsmattan och gräva till grönska? Om inte, bör du vara försiktig när du överväger att flytta in i ett hem, särskilt en som tillhör en husägareförening.

Homeownership kan vara ett mycket dyrt förslag och det är lätt att göra stora missteg tidigt genom att hoppa in innan du är ekonomiskt redo. Ta dig tid att göra rätt val när det gäller det största ekonomiska beslutet i ditt liv.