>> >> Tittar du på skatteavdrag?

Tittar du på skatteavdrag?

Anonim

Om du misslyckas med att utnyttja dessa avdrag kan du låta pengar glida bort. (Getty Images)

Uncle Sam innehåller skattelättnader och avdrag, och medan vissa är välkända, såsom avdrag för hypotekslån, finns det många andra övervägande skattekrediter och avdrag.

Skattelagen ändras också årligen så att vissa skatteavdrag och krediter fasas ut, vilket gör skattesäsongen 2016 det senaste året för att utnyttja dessa besparingar.

Inte alla kan dra nytta av alla avdrag. Steve Grove, verkställande direktör i CBIZ MHM i Tampa, Florida, säger att många skattekrediter och avdrag är föremål för inkomstgränser, så höga tjänstemän kanske inte kvalificerar sig.

Brion Collins, VD och koncernchef på Bronfman EL Rothschild nära Milwaukee, säger dock att skatteförvaltare vars inkomster har förändrats väsentligt under det gångna året på grund av arbetsförlust eller andra omständigheter bör granska om de är berättigade till dessa krediter.

Säjarens kredit . Bara en av tre amerikanska arbetstagare är medvetna om spararens kredit, en skattekredit som Internal Revenue Service erbjuder till stödberättigade skattebetalare som bidrar till 401 (k), 403 (b) eller IRA (inklusive myRA), säger Catherine Collinson, president av Transamerica Center för pensionsstudier i Los Angeles.

"Det finns en missuppfattning om krediten, för att den alltid har kallats för låginkomst (filers)", säger hon. "Vissa människor inser inte att de kan kvalificera sig för det, särskilt beroende på var du bor i landet."

För 2016 är inkomstgränsen $ 30.750 för en enda person, medan de som gifter sig och arkiverar gemensamt måste göra mindre än $ 61 500 eller $ 46 125 för hushållschefen. Beroende på intäkterna, för de första $ 2.000 som bidragit till en kvalificerad plan, kan sparare få upp till $ 1 000, plus det finns de skattemässiga uppskjutna besparingarna, säger Collinson.

Collins instämmer också i denna kredit är mycket ofta en missad möjlighet eftersom det är mindre känt och vissa människor inser inte att de kvalificerar sig för det.

"De kan bokstavligen få fria pengar", säger han.

Vad man ska veta om skatter i pensionen

Du kan mildra din skattesats vid pensionering genom att följa dessa tips.

Kate Stalter 29 februari 2016

Välgörenhetsgivande donationer . Det är lätt att ta emot kontantdonationer, men Collins säger att folk ofta undervärderar icke-kontanta donationer. Ta dig tid att specificera donationer som kläder eller hushållsartiklar. Webbplatser som Itsdeductible.com kan uppskatta det verkliga värdet av dessa varor, och det kan ge betydande pengar.

"Det kan vara hundratals eller tusentals dollar att om du inte skulle ha tagit dig tid att specificera skulle du förmodligen inte ha tagit mer än ett par hundra dollar totalt", säger han.

Människor som kör eller tar kollektivtrafik för att frivilligt vid välgörenhetshändelser kan skriva ut kostnaden.

"Om du bager en gryta för kyrkan, ta ett avdrag för vad du spenderade", säger han.

Rebecca Walser, en certifierad finansiell planerare på Walser Wealth i Tampa, säger med tanke på ökningen av aktiemarknaden, kan många överväga att sälja aktier och donera intäkterna. I stället säger hon, om välgörenheten accepterar lager, gör det uppskattade beståndet donationen.

Bilbidrag är också populära, men ofta doneras bilar utan att instruktioner säljs på grossistauktioner och donatören erhåller en avskrivning baserad på försäljningspriset. Men, Walser säger, om bilen är värd mer än 500 dollar och är i drift, kan folk donera fordonet till en välgörenhet och ange att det är en behövlig familj.

"Vad det gör gör det möjligt för dig att få donationens värdefulla marknadsvärde Blue Book-värde i stället för att få vad de (välgörenheten) fick i grossist för kontanter", säger hon.

Försäljningsskatt . I stater där det inte finns någon inkomstskatt kan filers dra av moms, säger Ivy Chou, marknadschef och PR-direktör på San Jose, Kalifornien-baserade konsumentwebbplats, DealsPlus.com

"Om du spenderat mycket pengar på bil eller smycken, så kan det vara värt det, " säger hon.

Grove säger att filers kan specificera eller använda ett standardbaserat IRS-baserat baserat på deras justerade bruttoinkomst, vilket är en genomsnittlig korg av varor i IRS: s bedömning baserat på stora biljettobjekt som bilar, båtar eller flygplan. Grove säger att det är oftast bättre att specificera.

Även i stater där det finns inkomstskatt, är det ibland lättare att ta avdragsavdraget, säger Collins.

"Om statliga inkomstskatter är lägre än vad du spenderade på ett större köp, som en bil, kan det vara en stor kostnad", säger han. "Vi ser fler människor gör bostadsrenoveringar, de kan tillbringa $ 10 000 eller $ 20 000 i renoveringar. Försäljningsskatten kan då överstiga inkomstskatten."

Chou tillägger, om renoveringarna görs för medicinska ändamål - som att lägga till rullstolsramper eller göra badkar eller dusch mer tillgängligt, till exempel - kan filers dra av kostnaderna.

Indexfonder kan packa en skattepenga

Investerare måste titta på för leverans av en ful överraskning.

Jeff Brown 7 december 2016

Jobbutgifter . Filer som letade efter ett nytt jobb år 2016 kan dra av kostnader, så länge det är i samma arbetssätt. Kostnaderna inkluderar vägtullar, parkering och betalar en rekryterare, säger hon. Men karriäromkopplare kan inte specificera sina utgifter, tillägger hon.

Chou och Al Zdenek, VD, VD och grundare av New York-baserade Trust Sollus Wealth Management och författare till "Master Your Cash Flow: Nyckeln till att växa och behålla välstånd", säger personer som flyttat till ett nytt jobb kan dra av de rörliga kostnaderna också.

Zdenek säger att personer som sprider sig i ett andra kalenderår, till exempel december till januari, kan dra av kostnaderna på två års skatteformulär. "Folk glömmer det. De kan ha tagit av det för 2015, men glöm det för 2016", säger han.

Sista tillfälliga avdrag . Inloggningsperioden 2016 ser ett par avdrag som slutar, säger Grove. Förutom solpaneler är avdrag för de flesta bostadsförbättringar av energieffektivitet, som nya fönster, dörrar eller värme / kylsystem sola.


7 Utdelningslager för att dra nytta av Trump Skatteförändringar

7 Utdelningslager för att dra nytta av Trump Skatteförändringar