>> >> Är stållager en bra köp i 2016?

Är stållager en bra köp i 2016?

Anonim

Arbetare hälla smält metall från kolv i gjuteriverkstad (Getty Images)

Stålindustrin har varit på ritt värd för bergbanorna med sin produkt.

Hittills har Dow Jones US Iron & Steel-index ökat med 26, 5 procent, men under det senaste året är indexet 5, 8 procent, med ett stort dopp i mitten. Aktiekurserna för ståltillverkare har blivit whipsawed sedan 2014 bland de vagaries av Kinas stål aptit, efterfrågan från den inhemska fordonsindustrin, byggande och energisektorerna och en handelsstrid över lågprisimport.

Experter skiljer sig åt om det nu är en köpmöjlighet och till och med om stålbestånd är värdiga långsiktiga investeringar eller kortare affärsverksamheter.

Här är en titt på för-och nackdelarna med att sätta pengar i stålsektorn.

Pros. Stålbeståndet studsar nyligen är ett drag av extremt låga nivåer, och nu kan det vara en bra tid för långsiktiga investerare att komma in, eftersom det finns större potential att efterfrågan stiger än att falla, säger analytiker Aldo Mazzaferro, Macquarie Securities.

Mellan nu och tredje kvartalet ser han amerikanska stållager överraskande Wall Street med bättre än förväntat resultat.

Branschens karaktär kan vara till fördel för investerare, säger analytiker Garrett Nelson, BB & T Capital Markets. Det ser ut som resultatet kommer att förbättras i år och nästa, säger han.

En fördel att investera just nu är att efterfrågan börjar bli bättre vid någon tidpunkt, även om utbudet redan håller stålpriserna förhöjda och hjälper företagets resultat, säger analytiker David Lipschitz, Credit Agricole Securities.

Trots att efterfrågan är mjuk, har amerikanska företag hjälpt till med tullar på vissa utländska stålproducenter och kan se en 15 procent ökning av fraktvolymen, säger Mazzaferro.

"Mycket sällan får du ett tvåsiffrig rörelse", säger han.

Nackdelar. Den största oro för att investera i stålföretag just nu är att deras lager har haft sitt drag högre, säger Mazzaferro.

Många förväntade vinster har redan prissatt till aktierna, säger Nelson.

Andra risker är svagare ekonomiska data från Kina och förändringar i stålpriserna, säger Lipschitz, som är baisse inom sektorn. Till exempel kan det finnas en tillströmning av stål från svängimportörer som Japan, Turkiet och Spanien om stålpriserna fortsätter att stiga, säger Mazzaferro.

När ska man investera? Charles Bradford, president för New York-baserade metaller och gruvforskningsföretag Bradford Research, säger att industrin i allt större utsträckning kommer att möta headwinds när Federal Reserve höjer räntorna. Höga räntor kommer sannolikt att stärka dollarn, vilket skulle göra ståleksporten dyrare och importera mer attraktiva.

Bradford rekommenderar att köpa när prisvinstmultiplarna är höga, eftersom det är när vinstdelen är lägst och aktiekurserna ligger förmodligen i botten. "Tiden att köpa dessa lager är när de verkligen ser dåligt ut", säger han. "Om Fed höjer räntorna och dollarn går upp som ger dig en ny chans."

Bradford, som äger aktier i AK Steel Holding Corp. (ticker: AKS) och ArcelorMittal (MT), ser stålföretag som kortfristiga affärer mot dollarn. "De är inte långsiktiga investeringar", säger han.

De som vill hålla fast på stålbestånd måste överväga kapitalstrukturer och konjunkturcykeln, säger analytiker PhilBibb, KeyBanc Capital Markets. Stålbestånden tenderar att fungera bra i början och slutet av USA: s konjunkturcykler, säger han.

Amerikanska stålbestånd att överväga. Steel Dynamics (STLD) och Nucor Corp. (NUE): Gibbs tror att dessa företag, som tillverkar stål från återvunnet skrot, skulle kunna öka marknadsandelen genom att producera metall billigare än högre kostnadstillverkare som har tvingats ta ut produktionskapacitet offline.

Ståldynamik har också en bra blandning av förädlade stålprodukter och en rörlig kostnadsstruktur, säger han. Nelson säger att bolaget har genererat mycket kassaflöde de senaste månaderna och balansräkningen fortsätter att förbättras.

Företag som nämns i denna artikel

Se statistik, priser, diagram och rankningar.

  • Ak Steel Holding CorpAKS
  • ArcelorMittal NY Registrerad ShsMT
  • Steel Dynamics IncSTLD
  • Nucor CorpNUE
  • United States Steel CorpX

Använd vårt lagerfält "

Företaget är Nelson: s toppval eftersom den har ett branschledande kapacitetsutnyttjande och tillsammans med Nucor skulle kunna göra förvärvade förvärv när andra företag kan kämpa, säger Nelson.

Liksom Steel Dynamics, ser Gibbs Nucor som kan växa sin marknadsandel och utdelning. Han gillar också sin kontantposition för att antingen minska skulden eller göra förvärv.

Mazzaferro ser Nucor, såväl som Ståldynamik, som alla väderbestånd.

Nucor och Steel Dynamics är säkrare satsningar eftersom deras huvudsakliga ingångsmaterial är skrotstål, vilket ger dem mer rörliga kostnader och låter dem hålla marginalen även om stålpriserna faller eftersom skrotpriserna kommer att falla lika bra, säger Nelson.

AK Steel och United States Steel Corp. (X): Gibbs anser att dessa företag är riskfyllda satsningar, men de kan erbjuda mer uppåt om oljepåhöjningarna går till $ 60 per fat, dollarn försämras med 10 procent och Kina beslutar att begränsa produktionen. Av de två gillar han AK Steel bättre på grund av det fria kassaflödesproduktionen.

Mazzaferro har AK Steel på en överträffande rating, men säger att det är mer riskabelt på grund av skuldbelastningen, och det behöver en starkare marknad för långsiktig lönsamhet.