>> >> Marknaderna hakas på låga priser?

Marknaderna hakas på låga priser?

Anonim

En stor anledning Wall Street är fast i tjurläge är marknader vet att Fed har sina händer bundna på priser. (Getty Images)

Wall Street blomstrar - det industriella genomsnittet för Dow Jones och Standard & Poors 500-index har både slagit höga priser och aktier har snyggt spårat framsteg i den bredare ekonomin. Den nuvarande ekonomiska expansionen är 84 månader gammal, nästan dubbelt så stor som den genomsnittliga utvidgningen sedan 1900, vilket var bara 46 månader.

Tyvärr finns det en försiktighet. Den blomstrande aktiemarknaden kan vara mer Federal Reserve-fueled fantasy än Bonafide Bull Rally.

Intäkterna verkar verkligen inte betyda så mycket som de en gång gjorde: Prisutvecklingsförhållandet på S & P 500 har drevs från under 16 år 2010 till cirka 25 idag. Med tanke på de svaga globala tillväxtutsikterna - särskilt i en efter-Brexit-värld - har bottenlånskostnaderna en utomordentlig effekt på värderingar.

Och marknaderna kan inte få nog av det.

Under hela sju plusårsstraffet med noll eller nära nollräntor i USA har centralbanker världen över "försökt använda låga räntor för att uppblåsa tillgångspriserna, inklusive aktiemarknaderna, i hopp om att det kommer att sparka starta ekonomin, säger Matthew Tuttle, certifierad finansiell planerare och VD för Tuttle Tactical Management i Connecticut.

Resultaten av det monetära experimentet på den amerikanska aktiemarknaden är otvivelaktigt avgörande: Den sju plus årets nollräntemiljö har matchats med ett sju plus års rally på Wall Street. Sedan den 9 mars 2009 har S & P samlat 220 procent, vilket ger en mer än trefaldig vinst för patientindexinvesterare.

I efterhand är rushen i aktier inte särskilt överraskande, eftersom låga priser tvingar investerare att söka avkastning på andra ställen än ränteintäkter, som aktier. Ännu äldre investerare och sparare, som normalt kan dras till lågriskskatteinstrument, har börjat ta till aktiemarknaden av nödvändighet.

Robert Johnson, VD för American College of Financial Services, säger att avkastningen är så otroligt låg att de "väsentligen tvingat investerare i aktier".

Nyligen säger Johnson att avkastningen på 10-åriga amerikanska statsobligationer föll "under 1, 4 procent för första gången i landets historia. Kontrast till att ge 10-åriga statsobligationer på över 15, 3 procent i september 1981."

Medan många investerare sannolikt kommer att dra sig tillbaka mot räntebärande innehav när räntorna stiger, är utdelningslagen för närvarande en bättre investering, säger Tuttle. "När du kan tjäna mer på utdelningsandel än du kan på ett obligationslån, har du verkligen inget val."

Men kanske den mest oroliga orsaken Wall Street är i unapologetic tjurläge är att marknader vet att Fed har sina händer bundna på priser. Eftersom enkla pengepolicyer också uppmuntrar företagen att låna billigt och investera pengar som de kanske inte har annars ger de marknaderna ytterligare en anledning att rallya.

Investerare vet det här, och förutse låga räntor under överskådlig framtid, verkar satsa på extremt låga priser genom att erbjuda aktier högre - trots den negativa resultatutvecklingen i kvartalet det här kvartalet.

För närvarande är lagren den enda insatsen i stan.

Yellen har sina händer bundna. Federal Reserve Chair Janet Yellen sitter fast mellan en sten och en hård plats just nu - det ser helt enkelt inte ut som Fed har viljestyrka, rättfärdigande eller modvilja att höja räntorna helst snart.

Men varför?

Först och främst har Fed två huvudmål i sitt stadga: att upprätthålla en rimlig inflation och hålla arbetslösheten under kontroll. Med arbetslöshet på 4, 9 procent, gör Fed bara bra på den andra punkten. Men inflationen, som centralbanken har sagt att den vill se med 2 procent, kom bara till 1 procent i juni.

Höjningstakten skulle lägga ytterligare tryck på inflationen och skulle sannolikt stärka dollarn eftersom utländska investerare hällde pengar i amerikanska statsobligationer med dollar som söker utbyte.

En högre dollar är just vad amerikanska multinationella företag inte vill se just nu: 48 procent av S & P 500 företagsintäkter kommer från utlandet. Apple (ticker: AAPL), det största offentliga företaget i världen, såg 62 procent av sina intäkter från utlandet i fjol. Alfabetet (GOOG, GOOGL), det näst största offentliga företaget på planeten, får 54 procent av sina intäkter utanför USA

Punktet är att några av aktiemarknadens största namn skulle drabbas väsentligt om dollarn fortsatte att växa kraftigt mot världens största valutor.

Kom ihåg, ekonomiskt sett, "världen är platt" och Fed kan inte bara ignorera det. Nya händelser som Brexit och en rad terrorattacker har lämnat globala marknader på osäker grund.

Johnson säger att det skulle vara utmanande för Fed att höja priserna i dagens miljö: "De vill inte förhindra den svaga ekonomiska återhämtningen vi ser genom att höja priserna för snabbt, de vill inte bidra till en global ekonomisk avmattning och de vill inte bli anklagade för att spela politik. "

Avvänjning Så är aktiemarknaden på en sjuårig lätt pengarna bender och det är liten chans att det snart kommer att tas ur droppen. Vad är slutspelet här? Vad händer när priserna oundvikligen börjar återgå till mer normala nivåer?

Peter Nigro, professor i finans vid Bryant University, säger att marknaderna helt enkelt kommer att gå in i taktutslag på ungefär samma sätt som en missbrukare kan kämpa för att anpassa sig till det nyktera livet efter att ha gått av såsen.

Om priserna svängde högre "kunde det verkligen hamra aktier - särskilt högavkastande utdelningsaktier. Det här är ocharterat territorium och kan leda till problem om Fed ökar priserna snarare än nuvarande förväntningar", säger han.

"Oavsett när de gör det kommer det dock att bli en omfördelning till traditionella räntebärande instrument när räntorna stiger, " säger Nigro.

Eftersom det är okänt territorium, är den goda nyheten att det kan vara en "mjuk landning" där marknaderna gradvis anpassar sig till funktionen igen på egen hand utan onaturligt låga priser som fungerar som en krycka.

För nu har marknaderna litet val men att fortsätta glädja Yellens medicin.

11 sätt President Trumps skatteplan kan påverka amerikanerna