>> >> Är Donor-advised Funds det bästa stället för dina välgörenhetsdollar?

Är Donor-advised Funds det bästa stället för dina välgörenhetsdollar?

Anonim

Donor-rådgivna medel stiger, men är de rätt för dig? (IStockPhoto)

När investerare närmar sigPam Friedman om att inrätta ett fordon för välgörande givande, rekommenderar hon en donor-rådgiven fond. Hon är en sådan fläkt som hon planerar att starta en själv i 2015.

"För regelbundna givare som jag är en donor-rådgiven fond ett planeringsverktyg som gör att jag ger mer kostnadseffektiva", säger Friedman, en partner vid Silicon Hills Wealth Management i Austin, Texas. "Och alla vet självklart att en donor-rådgiven fond är ett verktyg för att kompensera skatter, särskilt om du har en betydande skatteskuld men vet ännu inte vilka välgörenhetsorganisationer du vill stödja."

Enkelt uttryckt är en donor-rådgiven fond ett filantropiskt fordon etablerat med en allmän välgörenhet. Det gör det möjligt för givare att göra ett välgörande bidrag, och sedan rekommendera bidrag från fonden över tiden. Skattemässiga fördelar med en donoradvisad fond är betydande, vilket i stor utsträckning förklarar varför de har exploderat i popularitet de senaste åren.

Mer än 217 000 donoradvisade medel finns, 34 procent högre under de senaste sju åren, enligt National Philanthropic Trusts rapport om donor-advised fund 2014, som använder 2013-data. Den nationella filantropiska förtroendet är en allmän välgörenhet för att ge filantropisk expertis till givare, stiftelser och finansinstitut. Välgörenhetstillgångar i donorrådade fondkonton uppgick till över 50 miljarder dollar för första gången 2013, en ökning med nästan 20 procent jämfört med föregående år.

Donorer får en omedelbar skatteavdrag när de gör ett välgörande bidrag till en donor-rådgiven fond. Avdraget utgör upp till 50 procent av justerad bruttoinkomst för kontantgåvor och upp till 30 procent av justerad bruttoinkomst för gåvor av uppskattade värdepapper, fonder, fastigheter och andra tillgångar.

Investeringsföretag som Fidelity, Charles Schwab, Vanguard och Goldman Sachs har gynnats av tillväxten av givarrådade medel. De välgörenhetsorganisationer som skapades av dessa företag, ofta kallade "presentfonder", starkt marknadsgivare som rådgivande fonder som ett lätt alternativ för att skapa välgörenhetsstiftelser. Uppkomsten för dessa företag är att de samlar in avgifter för att administrera givarrådade medel.

Donor-advised fonder har kommit under brand i vissa kretsar. En givare kan låta pengarna sitta i en donoradvisad fond på obestämd tid, utan att ett öre fördelas i en givares livstid, även om dessa medel i slutändan måste spenderas på välgörenhetsprogram och -tjänster. År 2013 kallade The Boston Globe donor-advised funds platsen "där välgörenhet går att vänta."

Donorer förlorar också direkt kontroll över tillgångarna. Som namnet antyder blir den givare som etablerar en fond en rådgivare som kan rekommendera men inte kontrollera utbetalningar från fonden. Vissa kritiker har krävt en strängare federal övervakning av givarrådade medel.

"För mig är det bästa sättet att [donera pengar] vara att välja en välgörenhet du gillar och ge den direkt till den välgörenhetsorganisationen", säger filantropisten Lewis Cullman, kanske den mest kritiska kritiken av givarrådade medel. "Varför behöver du en mitten man?"

Cullman har givit bort nästan 500 miljoner dollar till välgörenhetsorganisationer de senaste 20 åren, inklusive New York Public Library och Museum of Modern Art. Eftersom donor-rådgivna medel inte kräver en omedelbar fördelning, säger han att kongressen bör passera en lag "som straffar pengar för att hålla pengarna för långa eller ge incitament för att de ska ge bort det."

Cynthia Strauss, Fidelity Charitable forskningschef, beräknar att 64 procent av bidraget till Fidelity-givarrådade medel har gått ut sedan 1991, totalt 17 miljarder dollar. Under första halvåret 2014 gav Fidelitys givaradministrerade medel 341 miljoner dollar till utbildningsinstitutioner genom nästan 40 000 bidrag, vilket gör den till den största sektorn som de donerar.

"När vi tittar på landskapet, är vi passionerade för att hjälpa våra givare att ge, " säger Strauss. "Därför finns vi. Vi ser att 90 procent av inkommande avgifter normalt utökas som bidrag inom ett decennium. Det är pengar i rörelse. "

Utomstående experter är överens om att givaranmälda medel erbjuder viktiga fördelar utöver skattelättnaderna.

"[Donor-advised funds] ger ett mycket billigare alternativ till alla företag eller rika individer som driver sina egna små stiftelser", säger Thomas Hall, docent i ekonomi och ekonomi vid Christopher Newport University i Newport News, Virginia. Han noterar stiftelser har ofta höga administrativa kostnader och drar upp tid och energi från VD, styrelseledamöter och givare. "Genom att kollapsa dem och återinvestera intäkterna till en [givarrådgiven fond] går mer pengar till välgörenhetsorsaken i motsats till de administrativa kostnaderna."

Stiftelser kräver också mycket mer i pengar och tillgångar att börja, medan en givaradvisad fond ger en välgörenhetsstruktur för givare med mer blygsamma medel. "Under de senaste sex åren har jag sett en ökning av välgörande gåva från mina kunder, säger Scott Michalek, huvudansvarig och ekonomisk rådgivare vid Wescott Financial Advisory Group i Philadelphia. "Jag tycker att det är direkt korrelerat med ett ökat intresse för [givarrådade medel]. Det gör det möjligt för mina kunder att använda uppskattade värdepapper för alla sina välgörande presentationer, även med gåvor så små som $ 50. "

Fortfarande finns det andra meningsfulla skäl att välja en donoradvisad fond. När Bijan Golkars far gick bort kunde han snabbt dra slutsatsen att en donoradvisad fond skulle ge den bästa välgörenhetskanalen för att hedra hans minne.

"Inom ramen för min fars död gjorde det möjligt för vår familj att hjälpa till att forma sitt arv på ett omtänkt och orört sätt", säger Golkar, VD, koncernchef och senior rådgivare vid FPC Financial Advisory i Petaluma, Kalifornien . "Nu med fonden etablerad, är vi fria att fatta tryckfria beslut om var pengarna ska gå och när."