>> >> Apple-lager kan leda till 2019

Apple-lager kan leda till 2019

Anonim

Apple kommer att fortsätta att kämpa med förlorade iPhone X-nummer 2018, säger analytiker. (Andy Wong / AP)

Apple Inc. (Nasdaq: AAPL) aktien ligger under 8, 7 procent under den senaste månaden efter att iPhone X "supercycle" visade sig inte vara så super som investerare hade hoppats. Medan det fortfarande kan finnas ett långsiktigt värde i Apple-lager, säger analytiker Rod Hall, Goldman Sachs, att investerare inte borde ha bråttom att köpa.

Hall säger att svagheten i iPhone-enhetens försäljning som vägde på Apple-aktien efter den första kvartalsresultatrapporten för första kvartalet kommer att förbli en albatross för Apple-aktier i minst två kvartaler.

[ Se: 7 av de bästa tekniska lager att köpa för 2018.]

"I synnerhet ser vi nackdelen med konsensus iPhone-intäkter prognoser i juni kvartalet och tror att aktier är osannolikt att överträffa medan risken för uppskattningar revisioner kvarstår, säger Hall.

Hall säger att det fortfarande finns gott om saker att tycka om Apple, särskilt den ekonomiska flexibiliteten företaget kommer att ha 2018 när det repatrierar nästan 200 miljarder dollar i kontanter. Det är emellertid oklart huruvida en högre utdelningsutdelning, fler återköp av aktier och potentiella sammanslagningar och förvärv kommer att räcka för att övervinna effekterna av mjukning av iPhone-försäljningen.

Goldman är särskilt optimistisk om potentialen för en aggressiv utdelningshöjning som kan ta Apples utbyte från 1, 5 procent till över 3 procent, vilket sätter beståndet bland de 10 högst givande Dow Jones-komponenterna.

"Utöver Juni ser vi en väg för vinst och kursutveckling, men tror att investerare kommer att leta efter förtroende som uppskattningar har bottnat, vilket kanske inte sker förrän i 2019, " säger Hall.

GBH Insights chef för teknikforskning Daniel Ives säger att långsiktiga investerare som är villiga att uthärda kortsiktig turbulens i aktien bör inte tveka att köpa Apple på nuvarande nivåer.

"Vi ser upp skogen genom träden, vi uppskattar att Apple har ungefär 350 miljoner iPhones som finns i fönstret för möjligheter att uppgradera under de kommande 12 till 18 månaderna, nu handlar det om vilken modell och prispunkt" träffa ett ackord "för dessa kunder att slutligen uppgradera eftersom efterfrågan på iPhone X har blivit mjukare efter att ha nått en leverans / balansnivå i slutet av december, säger Ives.

Goldman Sachs har en "neutral" rating och $ 161 pris mål för Apple. GBH Insights har ett "mycket attraktivt" betyg och $ 205 mål för AAPL-aktien.

XNAS: AAPL | 4: 00: 00 PM

159, 54

pris (usd)

-3, 49 (-2, 14%)

daglig förändring

52 veckor låg

131, 12

52 veckor hög

180, 10

Se fullständig interaktiv diagram

Data från och med 16:00 på 2/7/2018