>> >> Apple Stock har begränsad risk i ett handelskrig

Apple Stock har begränsad risk i ett handelskrig

Anonim

President Donald Trump betraktar enligt uppgift ytterligare avgifter på 60 miljarder dollar för kinesisk import. Feng Li / Getty Images

President Donald Trumpis stödjer inte sin protektionistiska handelsretorik och potentialen för ett all-out handelskrig med Kina har investerare från Apple Inc. (Nasdaq: AAPL). Medan ett handelskrig verkligen inte är bra nyheter för Apple, kan hotet om kinesisk vedergällning inte vara så illa som investerarna tror.

Just dagar efter införandet av tariffer på importerat stål och aluminium talade Trump återigen om handelspolitiken på Twitter på onsdagen.

"Vi kan inte hålla koll på de orimliga orättvisa handelspraxiserna mot vårt land!" Skrev Trump.

På tisdagen rapporterade Reuters att en källa som har diskuterat frågan med Vita huset sade att Trump överväger ytterligare avgifter på 60 miljarder dollar för kinesisk import.

Kina har sagt att det inte vill ha ett handelskrig med USA, men det är berett att vidta "nödvändiga åtgärder" om avgifterna påverkar sin ekonomi negativt.

Goldman Sachs listade nyligen Apple som bland 20 amerikanska företag med mest exponering för Kina. Apple genererar cirka 22 procent av sina intäkter från Kina.

Fortfarande finns det flera anledningar till att Kina kanske inte väljer att rikta sig till Apple med sin vedergällning. För det första, om Kina vill vederlägga sig mot Trump personligen skulle det vara mer troligt att utesluta resurser eller företag som är baserade i röda eller svängande stater som potentiellt kan skada Trump och republikaner i kommande val.

Dessutom säger GBH Insights, chef för teknikforskning Daniel Ives, att det kan vara svårt för Kina att gå efter Apple utan att skapa några självtillförda sår.

"Med tanke på den täta vävda integrationen mellan Apple och Foxconn i Kina anser vi att det finns minimal risk för detta förhållande, kostnadsökningar och bakslag till Apple som säljer sina iPhone-enheter inom Kina (inhemsk konkurrens är fortfarande en långvarig oro), vilket är en viktig marknad möjlighet till Apple under de närmaste åren, säger Ives.

Slutligen, säger Ives, Apple, Facebook (FB), Amazon.com (AMZN), Netflix (NFLX) och Alfabet (GOOG, GOOGL) är alla främst serviceföretag, och de flesta av sina plattformar är redan blockerade av den kinesiska regeringen.

Utsikterna till ett handelskrig kan väga på Apples marknadsintresse för nu, men Ives säger att det för det mesta bara är "en skrämmande rubrik som i slutändan kommer att få minimal ekonomisk inverkan på Apple, FANG och andra tekniska namn".

GBH Insights har ett "mycket attraktivt" betygsätt och $ 205 prismål för AAPL-aktien.