>> >> Svar på dina brännande frågor till en rekryterare - från en tidigare rekryterare

Svar på dina brännande frågor till en rekryterare - från en tidigare rekryterare

Anonim

Undvik att dö över aspekterna av en arbetssökning som du inte kan kontrollera. (Getty Stock)

En av de främsta orsakerna som jag lämnade företagsrekrytering var så att jag kunde dela med sig av att bemyndiga arbetssökande. Varje gång jag förlängde ett erbjudande var det så mycket kvar osynligt, men jag var tvungen att bita på min tunga. Till exempel berätta för dem att helt enkelt begära $ 5000 mer på sin lön eftersom jag visste att hyreschefen skulle gå så hög ah, men bara om de frågade.

Nu när jag inte längre är i den positionen är jag glad att kunna dela den informationen. Så här är svar på två brännande frågor som jag nyligen frågade, och det är säkert många av er kommer att fråga minst en gång i din karriär.

Efter rundor med bra intervjuer, varför fick jag inte jobbet - eller ett formellt avslag?

En kandidat var så upphetsad för sitt potentiella jobb i kommunikation! Hon tog värdefull ledig tid mer än en gång för att intervjua, fick henne hopp och bara så hoppades hennes hopp. Det var den som kom undan.

Här är saken: När den är den blir den din enda. Och ja, det är helt normalt att få dina förhoppningar och bli upphetsad, särskilt när du kommer närmare och närmare ett erbjudande. Det är ju mer anledningen till att du måste aktivt intervjua och näta ännu mer än tidigare!

Du har drivkraft och kraft som jobbsökare för att driva många kvalitetsjobb på en gång. Vänta inte, tveka inte. Tänk: Arbetsgivare intervjuar inte bara en kandidat; de intervjuar så många kvalificerade kandidater som möjligt. Du borde göra detsamma.

Det kan därför hända att det inte är en perfekt kopia av originalet. Och när du ber om feedback, kommer arbetsgivare många gånger inte att avslöja verkligheten, eftersom det ger dem en ansvarsrisk. Ja, det var kanske något du sa att intervjuaren tog fel väg och ja det är bra att vara självkritisk så att du kan förbättra för nästa arbetsgivare.

Men bo inte för mycket på stängda dörrar heller. Ofta intervjuade jag stöldkandidater och trots att de fick intervjuer fick de fortfarande inte jobbet. I vissa fall drog finanserna tillbaka och undrade vem som godkände arbetsöppningen när den borde ha stagnerats fram till det nya räkenskapsåret. I andra fall intervjuade interna kandidater också, men hyreshanteringen tog inte HR in i slingan förrän de hade gjort egna intervjuer scheman också. I andra fall blir arbeten kombinerade och anställningsbehoven förändras.

Återigen är det alla yttre skäl som inte är relaterade till huruvida du är en enastående kandidat. Så, nästa gång du inte får ett eftertraktat jobbbjudande, kom ihåg vikten av att hålla nummer ett i åtanke. Fortsätt att intervjua på flera ställen, sök efter sätt att ständigt förbättra din intervju färdighet uppsättning (som artikulerar dina styrkor och varför du är en tillgång) och viktigast av allt, fokusera inte för mycket på stängda dörrar som ligger utanför din kontroll. I stället fokusera på vad du kan styra: din strävan att landa ett nytt jobb.

Många gånger, när människor ursprungligen blev bummade ut att de inte fick ett erbjudande för sitt drömjobb, var jobbet som de slutade acceptera mycket bättre än det ursprungliga ändå.

Är det åldersdiskriminering? Jag är 60 och ingen ringer mig tillbaka.

Inte nödvändigtvis. En arbetssökande är 60, och ingen ringer henne om sina ansökningar. "Ugh" är mitt svar. Ja, det kan vara frustrerande om du inte hörs tillbaka och börjar undra om arbetsgivare ser ensam på din ålder. Men att gå ner den mentala vägen kommer inte hjälpa dig att få ett nytt jobb. Du kan dock göra några saker.

Först, se till att du är uppdaterad om alla relevanta tekniker och tekniker som jobbet listas som krav. Oavsett om du aldrig har använt ett visst verktyg tidigare eller känner att du måste borsta upp dina färdigheter, finns det online kurser som du enkelt kan ta för en uppdatering. Eller om det finns en relativt ny certifiering till branschen, borde du försöka få det - oavsett din ålder, ger detta kandidater en konkurrensfördel. Och det visar att du är medveten om industrins utvecklingsbehov och anpassar, proaktivt.

När det gäller din tidigare erfarenhet, var noga med att markera alla dina prestationer - av betydelse, inte när du uppnådde dem. När jag var rekryterare ville jag alltid jobbsökare som hade stor erfarenhet - det är utan tvekan en tillgång till organisationer. Så om du har ett funktionellt CV, lista det med färdigheter och roller, inte en tidslinje. (Men var noga med att lista datumen i det här fallet - det skulle vara en röd flagga annars). Men om du har ett kronologisk CV, börja ta bort några av de äldsta arbetsgivarna och istället markera prestationerna framåt.

För att ge ett exempel: För tre år sedan intervjuade jag en kvinna som var sannolikt under 60-talet och hennes CV började med erfarenhet från 1994. Hon inkluderade inte examensåret på hennes CV och när vi träffade uppgav hon att hon studerade hemma ämnen . Hon gjorde mycket av de rätta sakerna när det kom till hennes CV och hjälpte sig förbi den första omgången gatekeeper (mig). Men hon fick inte jobbet i slutändan för att hennes tekniska och mjuka färdigheter verkade lite inaktuella. Det tar stor erfarenhet såväl som beprövade, fortsatta investeringar i dig själv och din bransch att lyckas - oavsett hur gammal du är.