>> >> En Prisvärd Mexikansk Kust Pensionering

En Prisvärd Mexikansk Kust Pensionering

Anonim

Du kan gå i pension nära stranden för mindre pengar i Mexiko. (Getty Images)

Mexiko erbjuder manytempting kustalternativ för pensionering. En av bästa är Mazatlán.

Mazatlán ligger ungefär nio mil söder om Kräftandkretsen på Stilla havet. Det har soliga vintrar och året runt varmt vatten som drar besökare från resten av Nordamerika, däribland från någon annanstans i Mexiko. Men Mazatlán är mer än en annan stad vid stranden. Mazatlán grundades år 1531 och har också ett historiskt kolonialt centrum, vilket innebär att pensionärer kan njuta av det bästa av livsstil i både strand och stad.

Mazatláns koloniala centrum, hjärtat av denna stad och en viktig del av sitt överklagande, börjar vid stranden. Koloniala centra i de flesta spanska koloniala städer är bara några kvarter arkitektonisk arkitektur i kolonialstil, men det historiska distriktet i Mazatlán är stort och varierat och erbjuder en rad fastighetsstilar och priser. Den autentiska spanska koloniala inställningen erbjuder enkel tillgång till stranden och erbjuder traditionell snarare än semesterort.

Fram till nyligen var detta område bäst beskrivet som smutsigt och förfallande. Detta förändras snabbt. Mazatláns historiska zon genomgår en renässans. Fler av sina gamla strukturer återställs månad för månad, och det här området är alltmer attraktivt och gångbart. Resultat av tidigare tumbled-ner hem har omsorgsfullt restaurerats och ljust målade av nya ägare. Gatorna repareras och trottoarer byggs upp och utökas av staden.

Som Mazatláns historiska hjärta fortsätter att städa sig och locka upp mer uppmärksamhet, blommar stadens restaurangscene. Dolda bland de nu restaurerade gamla byggnaderna finns fina restauranger där kockar arbetar hårt för att imponera. Ground zero för den historiska stadens renässans är torget som heter Plazuela Machado, som nu omges av en samling trevliga utomhuskaféer och internationella restauranger. På västra änden av torget är Teatro Angela Peralta, stadens mest kända teater, som öppnade sina dörrar 1874.

Ca fyra kvarter väster om Plazuela Machado är Olas Altas (eller "höga vågor"), närmaste strand till Centro Histórico. Olas Altas är en halvmåneformad sandy vik ungefär en kvart mil runt vars strand kantas med kaféer, restauranger och ett par hotell. Tidigt varje morgon fyller borden på dessa kustplatser med lokalbefolkningen och expats som kommer att njuta av en god kopp kaffe och frukost vid havet. Gå bara två kvarter norrut och två kvarter österut från Plaza Machado, och du är mitt i ett livligt centrum som är autentiskt latinamerikanskt, med hundratals små butiker, banker, företag, producerar marknader och parker.

En annan sak som gör Mazatlán till ett intressant livsstilsalternativ är möjligheten att leva bland lokalbefolkningen eller andra expats. Mazatlán är en stad med nästan en halv miljon människor. När du flyttar här kan du välja att vara en del av det etablerade amerikanska samhället, tala mest engelska och lätta dig in i Mazatlán med hjälp av människor som du som redan har gjort ett drag. Eller du kan välja att bli en del av en mexikansk miljö där du talar mest spanska och fördjupa dig i det här rikets kultur.

Förutom sitt historiska centrum erbjuder Mazatlán nästan 20 miles av vackra stränder. Staden ståtar mil efter mil av välskötta sandstränder med varmt, simmbart vatten. Mycket av denna strand gränsar till en bred strandpromenad som normalt är upptagen med människor promenader, jogging eller cykling.

Tack vare det varierande samhället erbjuder Mazatlán både lokala butiker och mexikanska stormarknader, stora och små. Det finns också big-box shopping från Home Depot till Walmart. Det är möjligt att hitta allt du kan leta efter, inklusive artiklar som kan vara svåra att hitta i de flesta Latinamerika.

Den gynnsamma växelkursen för amerikaner gör Mazatlán särskilt överkomlig just nu. Vid nuvarande växelkurs mellan US-dollar och Mexiko-peso är allt från middagar till ett nytt hem en bra affär. De bästa egenskaperna köps ofta i mexikanska pesos eller kanadensiska dollar, men många av fastigheterna till salu är fyndiga jämfört med andra strandmarknader runt om i världen.

När du överväger köp av fastigheter i Mazatlán, notera att önskan är mätad av avståndet från Plazuela Machado. Närhet till stranden i detta område, medan önskvärt, är sekundär. Om du är intresserad av att köpa ett hem i den historiska zonen, förstår du också att det inte går att ändra fasaden. Staden är strikt för att bevara integriteten i sina historiska egenskaper. Eventuella renoveringsarbeten på dessa pärlor är föremål för arkitektonisk granskning, och stadsbyggnadsinspektörer strömmar över gatorna efter brottslingar. Icke-ursprungliga hem i Gamla stan har inte denna begränsning.

Priserna är högsta i området runt Plazuela Machado, men fortfarande mycket rimligt vid dagens växelkurs. Du kan äga i ett bra område för så lite som $ 150, 000. Utanför den eftertraktade zonen runt Plazuela Machado sjunker priserna kraftigt. Du behöver inte gå långt för att hitta hus som går för att fråga priser runt 350.000 eller 400.000 mexikanska pesos. Till den nuvarande växelkursen är det så lite som $ 20.000.

Kathleen Peddicord är grundaren av Live and Invest Overseas Publishing Group .