>> >> Amazon Stock Moves högre efter HQ2 Announcement

Amazon Stock Moves högre efter HQ2 Announcement

Anonim

Amazonas Jeff Bezos, som renoverar en 27 000 kvadratmeter herrgård i Washington, kommer inte att ha en lång pendling när Amazon öppnar sitt högkvarter nära District of Columbia. (Reed Saxon / AP Photo)

Efter months of speculation och konkurrens meddelade Amazon.com (Nasdaq: AMZN) tisdag att dess andra huvudkontor kommer att delas mellan Arlington, Virginia och New York City. Analytiker säger att de nya platserna ger företaget kritisk tillgång till två av de största finansiella och politiska naven i världen.

Amazon-aktien ökade med 2 procent på tisdag efter meddelandet.

Amazon säger att den planerar att investera 5 miljarder dollar i att utveckla sina två nya huvudkontor och planerar att anställa 25 000 anställda på varje plats. Dessutom öppnar företaget ett möte, transport och supply chain i Nashville som kommer att skapa ytterligare 5000 jobb. Amazon kommer också att behålla sitt ursprungliga huvudkontor i Seattle.

Amazon säger att det nya Arlington-högkvarteret kommer att byggas i National Landing-området, som inkluderar Crystal City och Pentagon City-områdena Arlington och Potomac Yard i Alexandria. New York huvudkontor kommer att byggas i Long Island City. Amazon säger att det kommer att börja anställa anställda till det nya huvudkontoret 2019, och genomsnittslönen för nya anställda kommer att bli 150 000 dollar per år.

"Dessa två platser kommer att tillåta oss att locka världsklass talang som hjälper oss att fortsätta uppfinna kunderna under de kommande åren, säger VD Jeff Bezos i ett uttalande. "Teamet gjorde ett bra jobb att välja dessa webbplatser, och vi ser fram emot att bli en ännu större del av dessa samhällen."

Amazon började acceptera bud från potentiella platser för ungefär ett år sedan, men företaget minskade sin lista över finalister ner från 238 städer till 20 platser i januari. Tre av de 20 finalisterna var belägna i närheten av District of Columbia, där Bezos äger Washington Post.

Wedbush analytiker Daniel Ives säger att Washington var sannolikt noggrant utvalt för att hjälpa till att öka Amazonas chanser att landa viktiga regeringens molnkontrakt, till exempel att Pentagon JEDI-kontraktet på 10 miljarder dollar förväntas bli tilldelat i april.

"Amazon investerade betydande resurser (vi uppskattar ungefär 800 miljoner dollar under de senaste fem åren) bygger upp sin närvaro i Washington DC kring ledande ledarskap, FoU-utveckling, erfarna företagsförsäljare, partners och vidarebyggande av ett AWS-ekosystem med omfattning och omfattning att kapitalisera på ett pågående moln paradigmskifte, säger Ives.

Wedbush har en "outperform" rating och $ 2100 prismål för AMZN-aktien.

XNAS: AMZN | 11: 18: 50 AM

1636, 85

pris (usd)

38, 04 (2, 32%)

daglig förändring

52 veckor låg

1121, 63

52 veckor hög

2050, 50

Se fullständig interaktiv diagram

Data från och med 11:18:50 den 11/13/2018