>> >> Amazon.com (AMZN) fick sitt högsta prismål

Amazon.com (AMZN) fick sitt högsta prismål

Anonim

Amazons detaljhandel dominans har precis börjat, förutspår analytiker Tom Forte. Richard Drew / AP

Precis när det förmodade förväntningarna för Amazon.com, Inc. (Nasdaq: AMZN) inte kunde få något högre, har aktieforskningsföretag DA Davidson satt två nya prismål för AMZN-aktien som representerar nya högvattenmärken på Wall Street.

På onsdag inledde analytiker Tom Forte täckning av Amazon med "buy" -betyg och satte ett 12-till-18-månaders prismål på $ 1, 300. Dessutom fastställde Forte ett femårigt prismål på 1800 USD.

Enligt CNN ligger båda prismålen över några andra mål på Wall Street. Av de 37 analytiker som för närvarande täcker Amazon, är det näst högsta prismålet $ 1, 275, och medianmålet är $ 1, 150.

Företaget är en juggernaut med en marknadsvärde på 470 miljarder dollar. AMZN-aktien har ökat med 275 procent under de senaste fem åren och 30 procent sedan den 1 januari. Bolaget meddelade torsdagen att det skulle bygga ett andra huvudkontor i Nordamerika som skulle kosta 5 miljarder dollar och anställa 50 000 arbetstagare.

Forte säger att Amazonas detaljhandel dominans bara har börjat och företaget kommer att ligga i spetsen för Internet of Things Things i detaljhandeln. Amazons senaste förvärv av Whole Foods Market ger den ännu en marknad för att attackera och understryker dess drivkraft mot en omni-kanalförsäljningsmodell, säger Forte.

"Nu när Amazon har fullt omfamnat fysiska butiker, med förvärvet av Whole Foods i augusti, är det klart att ta ännu större marknadsandelar inom detaljhandeln, " skriver han. "Vi förväntar oss att företaget fortsätter att rampa sin användning av fysiska butiker för att maximera sina intäkter med, åtminstone tillägget av fler bokaffärer och att använda varje kvadratmeter av sina Whole Foods-platser (inklusive för att främja sin proprietära hårdvaruinsats och tillhandahålla konsumenterna en annan kommersiell plats för att ta emot och returnera online-inköp). "

På onsdag sade Loop Capital Markets analytiker Andrew Wolf att Amazon går direkt efter Wal-Mart Stores (WMT) med sina aggressiva Whole Foods prissänkningar.

"Baserat på våra konversationer i butikerna verkar det som om Walmart butikshantering visar Amazon som den främsta marknadsandelskonkurrenten för de flesta allmänna varukategorierna, skriver Wolf. "Våra butikskontroller bekräftade vår försiktiga syn på livsmedelsbutiken, som vi fortsätter att se i en ökad konkurrenscykel."

Trots det enorma marknadskapitalet på 466 miljarder dollar, förutspår DA Davidson en imponerande sammansatt årlig omsättningstillväxt på 18, 7 procent för Amazon mellan 2017 och 2020.

XNAS: AMZN | 11: 00: 02

967, 80

pris (usd)

11, 36 (1, 17%)

daglig förändring

52 veckor låg

710, 10

52 veckor hög

1083, 31

Se fullständig interaktiv diagram

Uppgifter klockan 11:02 AM den 9/7/2017