>> >> 9 sätt att hjälpa din 401 (k) att växa snabbare

9 sätt att hjälpa din 401 (k) att växa snabbare

Anonim

Du känner känslan. Ditt 401 (k) konto verkar inte växa tillräckligt snabbt.

Visst, du har gjort grunderna. Du lägger in tillräckligt med pengar för att kvalificera dig för hela matchen som ditt företag erbjuder - utan att slösa gratis pengar, eller hur? - men dina pensionsbesparingar svarar inte som du vill.

Faktum är att efter en marknadsfluktuation kan en titt på ditt portföljbalans även göra dig sjuk i din mage.

Om detta låter bekant, här är några tips som hjälper din pensionsfond att växa snabbare och bättre.

När du får en höjning, höja ditt pensionsbidrag. "Det är enkelt, när du granskar tidsrullar och du får en höjning, öka ditt anställdas uppskjutna bidrag med 1 eller 2 procent beroende på inkomstökningen", säger Jeff Jones, certifierad finansiell planerare för Longview Financial Advisors i Huntsville, Alabama .

"Idealt sett skulle du öka ditt bidrag till kontot för hela höjningen", säger han. "Detta ökar din sparande potential väsentligt samtidigt som du undviker livsstilskryp när du lyfter upp, helt enkelt absorberas i din budget." Försök att automatisera det så att du inte känner smärtan.

Var aggressiv med dina investeringar när du är ung. Lager har i allmänhet högre avkastning, men har större risk. "Dessa dagar är räntorna på historiska nivåer och obligationer är inte lika värdefulla, så leta efter en räntefördelning i enlighet med din ålder men fördelas annorlunda än bara obligationer", säger Ari Fischman, finansiell rådgivare med Eagle Strategies i Michigan.

"Om du är 40 år borde du ha 60 procent i en diversifierad aktieportfölj, kanske med en stor bit i en börsnoterad fond som speglar Standard & Poors 500 index, (och) 40 procent i fast- inkomstbilar som energi, fastigheter, kort- och långfristiga obligationer ", säger Fischman.

Hitta indexalternativ. Avgifter kan äta bort 25 procent av dina besparingar under årtionden, så försök att minska dem genom att hitta några lågkostnadsindexoptioner i din arbetsgivarplan, säger Stephanie Genkin, en finansiell planerare i New York. "Om din arbetsgivarplan endast erbjuder en eller två indexfonder - säg i en S & P 500 och en internationell storkapitalfond - överväga att investera dina 401 (k) bidrag i dessa fonder och runda ut din tillgångsallokering genom att investera i annan tillgång klasser, till exempel små och medelstora företag eller tillväxtmarknader, i din IRA. Det finns många billiga alternativ att välja mellan på den öppna marknaden. "

När du lämnar ditt jobb, överväga en 401 (k) rollover. "Varför betala administrationsavgifter eller höga kostnader som vanligtvis finns i en 401 (k) plan när det finns ett antal bra lågprisleverantörer som Vanguard, Schwab och Betterment?" Genkin säger.

Fråga frågor. När det gäller ditt pensionskonto ta kontroll genom att fråga dig själv och din rådgivare några frågor, säger Thomas Ferrara, grundare och partner hos Future Value Associates, i Pound Ridge, New York.

"Vad händer om någon matchande formel finns hos företaget? Vilka fonder finns tillgängliga? Är fonderna väl diversifierade? Finns det måldagsfonder som kan sätta mig på autopilot för ett framtida pensionsdatum? Vilken inkomst kommer jag behöva när jag går i pension ?" Ferrara säger.

Investerare bör också bestämma sin risk tolerans, avgifterna, lånereglerna och planernas genomförande, och om de enkelt kan prata med en rådgivare om de har frågor på vägen, säger han.

Spara minst 10 procent av din lön. Det här borde vara ditt pensionsmål - och om du börjar på 40-talet kanske du behöver satsa 20 procent, säger Joe Ready, chef för Wells Fargo Institutionell Pension och Förtroende baserat i Charlotte, North Carolina. "Personer i pension behöver i allmänhet minst 80 procent av sin förtidspension, säger Ready, och kommer troligen att behöva det varje år i 25 år.

Har mer än ett konto . Även om du redan bidrar till din arbetsgivare-sponsrade plan, starta en Roth IRA för att bygga potentiellt skattefria besparingar utöver din skatteförskjutna 401 (k) plan, säger Ready. "IRA-bidragsgränser kan innebära att du måste spara extra i skattepliktiga konton, som ett mäklarkonto." Om du är 50 år och äldre, gör ytterligare $ 6000 du får tilläggsavgifter varje år, säger han.

Använd ditt hälsokonto för att spara för pensionering. Pengar i konton kan när som helst nås för sjukvårdskostnader, och efter 65 för icke-medicinska kostnader, säger Steve Auerbach, VD för Alegeus Technologies, ett Massachusetts-baserat företag som tillhandahåller teknik för företag som erbjuder konsumenthälsoplaner.

"Hälsokostkonton är ett övertygande långsiktigt sparande fordon, vilket erbjuder större skattefördelar än till och med en 401 (k)", säger han. "HSAs är fördelaktiga med tre skatter, vilket betyder att de inte beskattas av avgifter, inte beskattas på vinst och inte beskattas av uttag för kvalificerade utgifter."

Försök att inte knacka på din HSA till pension. "För att uttrycka det i specifika dollar och cent, kan en anställd som är inskriven i en HSA och med en årslön på 60.000 dollar ta hem 2 025 dollar eller mer varje år genom att välja att bidra med maximala kontotröskeln", säger Jody Dietel, chefens övervakningsansvarige konsumentinriktad förmånsleverantör Wageworks i San Mateo, Kalifornien.

Det genomsnittliga paret som går i pension 2015 förväntas spendera 245 000 dollar på sjukvårdskostnader vid avgång, enligt Fidelity-undersökningen.