>> >> 9 Skattelättnader du kan överväga

9 Skattelättnader du kan överväga

Anonim

Ge dig själv en paus. (IStockPhoto)

Att utnyttja taxwrite-offs är ett enkelt sätt att minska din skattesats. Den goda nyheten är att du inte behöver vara expert på skattekod för att dra nytta av avdrag. Här är några skatteavdrag som du kanske saknar:

Lärarens utbildningsutgift

Som en tidigare förskollärare kan jag intyga hur vanligt det är för lärare att betala ficka för klassrumsförsörjning. Lyckligtvis kan lärare, instruktörer, chefer och lärares assistenter som arbetar minst 900 timmar i grundskolan eller gymnasieskolan under året dra av upp till 250 dollar av oskadade skolkostnader. Böcker, förnödenheter och datorutrustning är bara några exempel på saker du kan dra av, så samla in dina kvitton och få din skatteavbrott.

Flytta kostnader

Om du flyttat för att byta jobb eller av affärsskäl i fjol, kan du skriva av kostnaden för flytten. För att ta detta avdrag måste din nya arbetsplats vara minst 50 miles längre än ditt gamla hem till ditt gamla jobb. Du måste också arbeta på ditt nya jobb heltid i minst 39 veckor under de första 12 månaderna efter att du flyttat.

Studentlånsintresse

Du kan skriva ut studielån ränta du betalat för dig själv eller en beroende. Precis som med de flesta avdrag, finns det fint tryck. Högsta studentlånsräntan du kan dra av är $ 2500. Din ändrade justerade bruttoinkomst eller MAGI måste också ligga under $ 80 000 för att dra full nytta av detta avdrag (eller $ 160 000 om giftsökning gemensamt). Studielånets ränteavdrag är en som avvecklas. Det innebär att skatteavdraget gradvis minskar ju närmre MAGI kommer till 80.000 dollar.

Klubb- eller medlemsavgifter

Du kan eventuellt dra av medlemsavgifter för professionella klubbar eller din lokala handelskammare om du är medlem kan du göra affärer. Landsklubbar och andra klubbar avsedda för underhållning kvalificerar sig inte.

En viktig sak att notera: Medlemsavgifter tillsammans med de återstående avdragen på denna lista faller i kategorin diverse utgifter. Du kan dra av mängden av diverse kostnader som överstiger 2 procent av din justerade bruttoinkomst eller AGI.

Till exempel, om ditt AGI är $ 60 000, vad du än spenderar över $ 1200 i diverse utgifter kommer att vara avdragsgilla. Dubbelkontrollera dina kontoutdrag och leta efter kvitton för att se om du kan lägga upp tillräckligt med kostnader för att dra nytta av avdraget.

Arbetsrelaterade utbildningsutgifter

Detta skriv ut täcker utbildning för att hålla dina yrkeskunskaper färska. Några exempel kostnader inkluderar undervisning, leveranser och labbavgifter. Denna avdrag är inte avsedd för kurser eller utbildning som kvalificerar dig till ett nytt yrke helt. Det är speciellt avsett att hålla dina färdigheter aktuella i ditt nuvarande yrke.

Kostnaden för jobbjakt

Att anlita någon att spruce upp ditt CV eller betala en arbetsförmedling för att hjälpa dig att landa en position är två exempel på utgifter du kan skriva ut för jobbjakt. I vissa fall är även resekostnader till och från intervjuer avdragsgilla.

Tänk på att arbetssökningsutgifterna är likvärdiga om du söker ett nytt jobb i samma arbetssätt som du befinner dig i. Du kan inte dra av arbetssökningsutgifterna när du söker för ett nytt jobb i ett annat fält.

Affärsunderhållningskostnader

Obetalade företagsunderhållskostnader är avdragsgilla. Se till att om du tar det här avdraget, registrerar du det. Du behöver datum, tid och plats för utgiften, plus ditt förhållande till personen du underhöll om du granskas.

Tax Prep Services

Om du betalat för en skatteförberedare eller online skatt programvara förra året kan du dra av kostnaden i år. Återigen kommer du bara se nytta av detta avdrag om din totala diverse kostnad överstiger 2 procent av ditt AGI.

Kontorsmaterial och affärsutgifter

Om du har en bystörning kan du dra av reklam, utrustning och andra verktyg. Även om du måste ha i åtanke måste din sida ha faktiskt tjäna pengar och inte vara en förhärligad hobby för att kvalificera sig för dessa avdrag.

Anställda kan också skriva av tjänster som sin mobilplan om det inte är ersatt av en arbetsgivare, men är nödvändigt för att göra sitt jobb. Återigen, se till att du registrerar allt du skriver av för säkerhetskopiering.

Att läsa igenom skatteregler kan känna att läsa ett annat språk, men det betyder inte att du måste missa avdrag. Sök råd om du har frågor om din momsavkastning. Du kan alltid avskriva kostnaden för en rådgivare nästa år.