>> >> 9 steg att ta innan du går i pension

9 steg att ta innan du går i pension

Anonim

Arkitekt som granskar ritningar och pratar mobiltelefonbyrå (Getty Images)

För människor på 50-talet är drömmen om pensionering precis runt böjen. Pensionslivet kan innefatta att man flyttar till en billig södra del av gränsen exotisk lokal, eller bor i ditt hem med en vanlig golfrutin. Eller kanske bara bara spendera mer tid med barnbarnen.

Oavsett målet finns det kritiska penninghanteringssteg som investerare i 50-talet måste ta för att deras drömmar kan bli sanna.

Utveckla en omfattande finansiell plan. Det är svårt att komma någonstans utan en karta. Utan en tydlig bild av både där en person befinner sig och där de försöker få det är dumt att försöka utveckla en strategi, säger Craig Bartlett, regionchef på US Bancorp Investments i Minneapolis. "På US Bancorp använder vi vår RealSteps-process för att få en förståelse för var människor är vad gäller deras ekonomiska situation, vad de hoppas uppnå under sin pensionering och då rekommenderar vi lämpliga strategier", säger han.

Få ett handtag på din nuvarande och framtida budget. Folk bör göra en noggrann bedömning av deras nuvarande och framtida förväntade pensionskostnader, säger Ann Minnium, certifierad finansiell planerare vid Concierge Financial Planning i Scotch Plains, New Jersey. "Klienter klagar alltid på att det här är en smärtsam process, men hur kan jag - eller dom - avgöra om de kan gå i pension om de inte vet hur mycket de ska spendera?" Minnium säger. "Jag föreslår vanligtvis att kunder går igenom sina bankkort och kreditkortsräkningar för att bestämma exakt vad de spenderar varje månad. När folk har bestämt sina nuvarande utgifter kan de uppskatta vilka kostnader som kan förändras vid pensionering. Kanske kommer skulder att betalas eller pendlingskostnader kommer inte längre att vara en faktor. De kan också bestämma vilka utgifter de för närvarande kan göra utan. "

Spara mer. Investerare borde spara 10 procent av sina inkomster, säger John Piershale, certifierad finansiell planerare på Piershale Financial Group i Crystal Lake, Illinois. "På en lön på $ 60.000 per år som sparar 10 procent per år - i 10 år med 5 procent kan en person realistiskt samla omkring 75 000 dollar, säger han.

Max uthoppningsbidrag. Förse inte fördelarna som Uncle Sam erbjuder dig. När du slår 50 år kan du dra nytta av "catch-up" -bidragen till 401 (k), 403 (b) och IRA. "För 2016 kan personer över 50 år bidra med ytterligare 6 000 dollar för totalt 24 000 dollar till 401 (k). Att komma ikapp för en IRA är $ 1 000 för totalt 6 500 dollar, säger Minnium.

Överväga att köpa långtidspensionsförsäkring nu. Det kan vara svårt eller dyrare att komma senare, speciellt om hälsofrågor växer upp. "Jag föreslår att människor också försöker fokusera på deras hälsa. Gör ett försök att leda en hälsosam livsstil", säger Minnium. "Jag har ett klientpar, Peter och Susan, som ansökte om långtidsomsorg i slutet av 40-talet. Det var bra de gjorde förrän när Peter var 52 hade han fått diagnosen flera hjärtsjukdomar och skulle inte längre kvalificera sig för rapportering."

Betala ner skulden. Människor ska planera att gå i pension utan skuld, säger Minnium. "Att betala en utestående skuld borde vara en prioritet före pensionering. Att behöva betala ett inteckning vid pensionering kan bli mycket besvärligt, särskilt då inflationen, till och med i låg takt, äter bort vid köpkraften av dina besparingar", säger hon. Hon uppmanar investerare att "leva mindre" om det innebär att inte längre ha en inteckning efter att de slutat arbeta. "Mina kunder som har möjlighet att bekvämt gå i pension på 60-talet bor små, bra inom sina medel och har ingen skuld när de går i pension."

Tweak din aktie- och obligationsallokering. När du närmar dig pensionsåldern övergår till en mer konservativ tillgångsfördelning mellan aktier och obligationer. Om en stor nedgång på marknaden inträffar strax före eller efter pensionen kommer du att ha en mycket svår tid att ta upp förlusten på grund av återstående portföljliv och fördelningar som tas ut för levnadskostnader.

Människor tenderar att tro att att ta mer risk kommer att förbättra deras avkastning och sannolikhet för pensionssuccess, men det är ofta inte fallet, säger Minnium, som påminner om att arbeta med ett par oroade för ekonomin efter att en av dem var avskedad vid 64 års ålder.

"De var 80 procent investerade i aktier, vilket inkluderade volatila tillväxtmarknader. Inte bara visade deras riskbedömning att de var mer måttliga investerare, men deras närhet till pension och ålder visade att en mer konservativ portfölj skulle vara mer lämplig", säger hon säger. "(Deras) sannolikhet för plansucces förbättrades avsevärt genom att man antog en mer konservativ 55 procent aktieportfölj / 45 procent obligationsportfölj", säger Minnium.

Gör ändringar i din pensionsplan. Om du inte fyller fullt ut bidrag till din arbetsgivares sponsrade pensionsplan, gör du det, säger Piershale. "Detta sänker din skattepliktiga inkomst och hjälper dig att finansiera din egen pensionering - gör dig själv en tjänst."

Om du har lämnat ett företag, rulla din gamla arbetsgivares sponsrade pensionsplan över till en IRA. "Det finns fler investeringsval och det är bara lättare för din efterlevande make eller barn att administrera boendets planering med en IRA i motsats till en arbetsgivarplan om du dör", säger Piershale.

Bestäm hur du ska spendera den mest värdefulla varan: tid. Innan pensionen behöver investera måste man också överväga hur de ska spendera sin tid när de inte längre arbetar, säger Piershale. "Människor som har saker att göra och ställen att gå, finner att de mår bättre om sig själva och är mer uppfyllda än dem som inte har något på gång."