>> >> 9 billiga och tankeväckande examen gåvor

9 billiga och tankeväckande examen gåvor

Anonim

En bra examen gåva behöver inte vara dyrt. Tänk på användbara saker som kokböcker, kvalitetsskrivningsverktyg och flash-enheter. (Getty Images)

Graduation säsong är där, och för många av oss innebär det att hitta bra examen gåvor för eleverna i våra liv. Högskoleexamen, högskoleexamen, forskarskolan - alla fyller en del av sina liv och går vidare till en annan, och med den prestationen kommer firandet som ofta åtföljs av en gåva.

Många presentgivare håller helt enkelt pengar eller checkar in på ett kort som minns examen, men pengarna spenderas ofta på något helt förgettabelt, som gas. Det är en anledning att söka en meningsfull och mer personlig present till examen, men det är en svår uppgift. Finns det något som en meningsfull gradering gåva som inte kostar en arm och ett ben? Kanske är det bättre att gå till en verkligt praktisk gåva.

Här är nio bra presentidéer för grader som är billiga men tankeväckande.

En grundläggande kokbok. En kokbok med massor av grundläggande recept och beskrivningar av kulinariska tekniker är en ovärderlig gåva för en ny grad som går ut i den verkliga världen efter college. "Markera Bittman" är ett klassiskt val, som är "Joy of Cooking" av Irma Rombauer.

Billiga plattor och koppar. En uppsättning ljusa, diskmaskin- och mikrovågssäkra plattor och koppar (i gradens favoritfärg) är otroligt användbar om mottagaren lämnar hem för första gången. Dessa plattor kommer inte att vara de som de använder för resten av sitt liv, men de kommer att fungera perfekt i en sovsal eller första lägenhet.

"Jag behöver ..." kort . Detta är en smart presentationsgåva idé. Ge några stämplade kort som är adresserade till dig och säg saker som "Jag behöver kakor!" eller "Jag behöver toalettartiklar!" När studenten skickar de föradresserade korten i posten får du dem och kan skicka de saker som de begär. Detta är en underbar gåva för en högskoleexamen som är högskolabunden, särskilt en som lämnar hem för sin första längre tid. Inte bara det, men ett "Jag behöver ..." -paket är en utmärkt möjlighet för dig att glida i en tankeväckande, motiverande anteckning.

En enkel flash-enhet (med en överraskning). Flash-enheter är fortfarande till nytta på högskolans campus, även i den tid som tränger igenom trådlöst internet. Ibland behöver du bara flytta en fil till en annan dator. Så här kan du göra det speciellt, men: Skapa en katalog på den flash-enheten och fyll i den med bilder som han eller hon kommer att hitta minnesvärd och sentimental av saker som fondly minns familjevenemang och semester.

Kvalitet bärbara datorer och skrivverktyg. En uppsättning stora pennor för skrivning (som Uni-ball 207s eller Pilot G2s) eller några högkvalitativa robusta bärbara datorer (som Rhodias) kan göra bra examensgåvor. Få saker är mer frustrerande än att rippa en sida i en anteckningsbok på grund av billigt papper eller med en penna som inte fungerar eller läcker bläck. Kvalitet basmaterial kommer att åtgärda det problemet.

En smart personlig finansbok. Många nya grader står inför den verkliga världen för första gången, så en smart personlig finansbok kan vara värdefull. Det är inte något som de kommer att få tag i och börja sluka omedelbart efter examen, men det kommer att vara till hands när de behöver det, och de kommer sannolikt att behöva det vid någon tidpunkt. "The Broke and Beautiful Life: Small Town Budget, Big City Dreams" av Stefanie O'Connell är ett bra val, som är "Your Money or Your Life" av Joe Dominguez och Vicki Robin.

Grundläggande kvalitets toalettartiklar . En låda fylld med saker som god deodorant, tandkräm eller tvål är en utmärkt present till examensdagen, vilket är något som en rakhyvelabonnemang. Ofta faller högskolestudenter i fällan att köpa de billigaste toalettartiklarna de kan hitta, så vissa högkvalitativa föremål kan göra en stor skillnad i sin dag.

Lätt att förbereda mat. Livsmedel som lätt kan förberedas i en kollegie sovsal miljö, som just-add-water soppa koppar och varm choklad blandningar, gör för stora examen gåvor. En låda av dessa objekt kan gå direkt till skolan med studenten och göra deras freshman år lite enklare. Snackmat fungerar också bra för högskolestudenter, liksom matbytesstänger, så lagra dem på granola barer och proteinstänger.

En personlig utvecklingsbok. En annan omtänksam gradering gåva är en bok om hur man bor, som "En guide till det goda livet" av William Irvine. Det kanske inte läses omedelbart, men det kommer att vara tillgängligt för det ögonblicket när han eller hon omprövar saker. Skriv en inskription på framsidan av boken som säger att du hoppas att det kommer till nytta för tillfället i livet när de behöver det.

Dessa enkla presentidéer är mycket mer praktiska, användbara och tankeväckande än många typiska examensgåvor, plus du kan använda möjligheten att lägga tanken på att välja bra versioner av dessa objekt med mottagaren i åtanke.