>> >> 8 sätt att spara genom att gå tillbaka till grunderna

8 sätt att spara genom att gå tillbaka till grunderna

Anonim

Försöker man minska utgifterna? Använd din gröna tumme för att spara lite grönt. (Getty Images)

Oavsett om det är förpolitiska, ideologiska, ekonomiska eller miljömässiga skäl - eller för att det bara är roligt - växer ett växande antal människor i gammaldags homesteading. Naturligtvis har människor odlat sin egen mat och växt djur för eoner. Men de senaste åren har sådana metoder tagit sig i städer och förortsområden, och de har särskilt tagit sig ihop med yngre generationer. Den så kallade "urban homesteading" kan involvera allt från att bygga en lägenhet-balkong container trädgård för att fästa av en del av bakgården för kycklingar, eller ens enkla projekt som konservera din egen sylt.

Att spara pengar är bara en del av överklagandet. Många människor har också en stark önskan att "göra något fysiskt i en värld där vi spenderar mycket tid" gillar "saker på Facebook och inte gör något med våra händer", säger Erik Knutzen, som medförfattare "Making It: Radical Home Ec för en Post-Consumer World ", med sin fru, Kelly Coyne. Los Angeles-baserade paret kör också webbplatsen RootSimple.com, om DIY-boende.

Här är åtta sätt DIYers och ambitiösa homesteaders kan snipa sina utgifter och omfamna en back-to-basics livsstil:

Foder din ägg vana. Dessa dagar är det vanligare att stadsborna har en kycklingkaka i bakgården, och många städer har tillåtit invånarna att hålla ägghönsor. "De är väldigt lätta att höja", säger James Bertini, grundare av Denver Urban Homesteading. Han tillägger att kycklingar kräver mindre arbete än att ta hand om en hund. Den stora frågan: Sparar du verkligen pengar med bakgårdshönor? "Jämfört med ekologiska ägg i snabbköpet, ja, men om du pratar billiga ägg, nej. Men vi äter mat av bättre kvalitet, säger han. Enligt BackYardChickens.com kan kostnaden för höns sträcka sig från $ 3 till $ 30 beroende på faktorer som ålder och ras och kosta kostnaden ungefär $ 15 per månad för tre höns. Du kan bygga en coop gratis med lite kreativitet och återvunnet material; annars kan du köpa en för cirka $ 500, enligt webbplatsen.

Var en bakgårdsbesökare. Om kycklingvaddling inte är din sak kan det vara bättre att etablera en bikupa med honungsbi (men kolla lokala förordningar för att se om biodling är tillåten). "Bären är att de tar hand om sig själva, så det är en av de minst arbetsintensiva sakerna du kan göra, säger Knutzen. "Det kan vara lite skrämmande först, men när du väl klarar det är det inte så stor en affär." Han uppskattar att en grundläggande inställning, inklusive lådor och en bee suit, kostar $ 100 till $ 200. En bikupa kan potentiellt producera 50 pund honung per år, säger han, även om du också kan tänka på det som en samhälls pollineringstjänst.

Gå in i trädgårdsarbete. Nu är det en idealisk tid att plantera frön, som med lite uppmärksamhet kan bli en rikedom med hemodlade produkter, du kommer att njuta av hela sommaren. Har du inte en grön tumme? Prova en låghållig örtträdgård, som kan fungera för små utrymmen och kommer att spara dig varje gång ett recept kräver en tesked timjan eller en handfull basilika. Första timers kan också överväga att plantera en salladsträdgård. "Några av mina favoriter är sallader och arugula, helt enkelt för att de är lätta att växa och inte smakar bra från affären, säger Knutzen. Han lägger till:" När det är en kort promenad från trädgården till ditt kök, saker som sallad, som tomater, ger dig bang för din buck. "

Brew din egen öl eller vin. Grundleveranserna och ingredienserna kommer att kosta dig, men att göra flera gallon öl eller vin - som kan göras på en eftermiddag - kan vara ganska ekonomiskt, säger Trent Hamm, US News My Money blogg bidragsgivare och grundare av TheSimpleDollar.com. Han uppskattar att $ 35 av ingredienser kommer att göra sju sex-packar eller porter. Din startkostnad blir högre: Figur $ 80 för ett homebrewing kit som innehåller en primär fermentor, flaskhink, sifon och andra tillbehör. "Utöver kostnadsbesparingarna är en stor del av nöjen av homebrewing möjligheten att experimentera och prova nya ölstilar och smaker som du inte kan köpa i butiker och att finpussa dina favorit ölstilar tills de är helt perfekta för din smak knoppar, "Hamm skrev i ett email.

Repurpose, repurpose, repurpose . Visst, du kan köpa en kompostkorg i toppklass, men du kan också återanvända en gammal skräpburk eller bygga din egen med galvaniserad kycklingstråd. Vill du spara på trädgårdsbehållare? Konvertera en plastkiddiebassäng eller plantera en salladstuga i en gammal trädstubbe. Om du behöver leveranser till ett hantverks- eller hemförbättringsprojekt, se om det finns en organisation i ditt samhälle som säljer återvunna material, föreslår Melissa Massello, redaktör för ShoestringMag.com. "När folk börjar göra DIY-projekt på Pinterest, finner du att det finns så många sätt att slösa bort tusentals dollar - du kan blåsa igenom dina besparingar utan att visa något för det, säger hon. Innan du slår upp hantverksbutiker och hemförsäljningsställen, kolla först sparsamhetsbutiker, Craigslists "fria" avsnitt och placera som Habitat for Humanity's ReStore, säger hon.

Omhändertagna hemlagade rengöringsprodukter. Dessa är populära make-at-home-saker eftersom deras ingredienser är enkla, billiga och ofta bara kräver en resa till skafferiet. "Rengöringsprodukter är en icke-brainerande och det enklaste i alla våra skrivningar", säger Knutzen. "Det är någonting även människor i lägenheter kan göra - var du än är, med treenigheten av ättika, Castilipåpa och bakpulver, kan du bli av med kommersiella rengöringsmedel." En bonus: Dessa livsmedelstillbehör är billiga och icke-toxiska. Massello sparar citrusskal och lagrar dem i en burk med vit vinäger och en nypa salt. Sex till åtta veckor senare, spårar hon ut skalen. "Det gör den bästa hushållsrengöringen ... det skär genom ugnsvärde av stovetopfett bättre än någon infomercial-produkt", säger hon.

Anpassa kryddor. Om du har utvecklat en vana med splurging på high-end varm sås, kan din plånbok känna bränningen. Såser, spreads och chutneys är ofta enkla att göra och kräver billiga ingredienser. Dessutom kan du anpassa dem till din smak. Har en överflöd av mint eller basilika? Blanda dem i pesto och frysa tillägget. "Smaktillsatser som senapar, jästa chili såser.

du kan göra några fantastiska saker, och mycket billigare och bättre, säger Knutzen.

Blanda dina egna personliga produkter . Det här är en enkel introduktion till DIY-världen, säger Massello, och det hjälper dig också att ta bort toxinerna från ditt kosmetiska skåp. Hon gör sin egen solskyddsmedel, myggavstötande och fuktkräm, som alla delar en gemensam ingrediens. "Ända sedan kokosolja har blivit en vanlig marknadsplatsklämma, skämtar vi nu att kokosnötolja är det nya kanaltape", säger Massello. Hon tillägger: "Det är lite dyrare än olivolja, men inte så dyrt som vad som helst som du hittar på en stormarknadskiosk." Andra lättillgängliga produkter inkluderar socker- och saltskrubb. Till exempel, när grapefrukt säljs, syser hon frukten och lägger till några matskedar av saften, en kopp smält kokosolja och en lika blandning av havsalt och Epsom-salt. "Det gör den mest fantastiska vinterfoten svagare och generell exfoliant", säger Massello. Ett slutgiltigt tips: Håll blandningen i kylskåpet, så det tar längre tid.