>> >> 8 sätt konsument smakar förändras

8 sätt konsument smakar förändras

Anonim

Inkomsterna är stigande, men konsumtionsutgifterna sänktes i maj efter att ha återhämtat sig i mars och april. (Getty Images)

Konsumentens smak förändras med vinden. Vad är det hetaste objektet en dag senare blir bara en annan krama.

Men det är på återförsäljare, designers och restauranger att förutse vilka konsumenter som kommer att dras till nästa. Och de mest nimble av företagen kommer att reagera först och dra nytta av de nyfunna populära artiklarna eller trenderna.

Euromonitor International har försökt att göra några förutsägelser med sitt årliga blick på konsumenttrender i år. Och medan vissa, som personalisering och välbefinnande, inte är nya, utvecklas de bortom sina ursprungliga iterationer och tvingar företagen att anpassa sig.

Så här ser dessa nya trender ut i år och vad det kan betyda för återförsäljare, tillverkare, designers och till och med restauranger.

Amerikanerna vill vara aktiva. Amerikaner åldras, vilket har förvandlat livslängdsmarknaden till en $ 7, 6 trillion möjlighet.

Men äldre amerikaner verkar inte gamla. De kör maraton, tävlar i triathlons och ser fram emot att fungera bra tidigare pensionsåldern. Produkter är marknadsföring till 55-åringar som vill "leva som 25", säger Marshal Cohen, detaljhandelsanalytiker på NPD Group.

Nike (ticker: NKE) fokuserar på marknadsföring på 55-åringar som strävar efter att vara lika aktiva som de var vid 25. Ny balans, å andra sidan, riktar sig mot äldre amerikaner som ett sätt att åtgärda sjukdomar - som ömma fötter - så De kan tävla som om de är 25, säger Cohen.

Unga barn har en röst när de köper. Unga barn har mer makt i köpbeslut än någonsin tidigare.

"Föräldrar söker sina barns åsikter om alla slags beslut om en gång vuxna, bland annat vart du ska äta middag, vilken typ av bil du ska köpa, även vad du ska bära", säger Euromonitor konsumentutvecklingskonsulent Daphne Kasriel-Alexander.

Återförsäljare anpassar sig till detta genom att spela upp sina barns sektioner. Om barnen vill handla i butiken för sina kläder, så är det en större chans att föräldern också ser något de vill köpa också.

3 sätt att förbättra ditt kreditpoäng

Att betala räkningar i tid är en av de bästa åtgärderna att ta.

Debbie Carlson 23 februari 2017

Inte längre en one-size-passar hela världen. Dagarna med en enstorlek passar alla tillvägagångssätt för shopping har slutat. Konsumenter inser att bara för att de är mindre, större, bredare eller tjockare än genomsnittskunder betyder det inte att de inte ska ha kläder som passar dem korrekt.

Och det är en växande kundbas, eftersom Euromonitor förutspår nästan 43 procent av personer över 15 år kommer att vara fetma i Nordamerika.

Kläder och tillbehörstillverkare måste visa att de har "förmågan att kunna känna sig som om den här produkten är rätt produkt för mig", säger Cohen. Han citerar Levi's Jeans, som nu tillåter kunder att köpa anpassad denim.

Snabbare shoppingupplevelse går in i hyperdrive. Amazon.com (AMZN) utvecklar leverans på samma dag, medan stormarknader arbetar för att utveckla sätt att leverera matbeställningar på mindre än 24 timmar.

Hastigheten i vilken konsumenterna beställer produkter och förväntar sig det i sina händer har blivit snabbare.

Amazon testar nu en brick-and-mortar livsmedelsbutik på sitt huvudkontor i Seattle där shoppare länkar till affären med sin telefon. När de är redo att lämna, går de bara ut genom dörren och telefonen fångar vad shopparen tog med henne. Ingen utcheckning behövs.

Även om detta inte är nytt, blir möjligheten att anpassa sig till specifika behov och önskemål - och i vissa fall även förutsägande - nyckeln till personalisering framåt.

Och varumärken, som matbeställningstjänsten HelloFresh, använder personalisering för att tillgodose kunder. I HelloFresh-saken sammanställer vi återkoppling av kunderna om livsmedelspreferenser för att leverera specifika måltider anpassade till individens smak.

Att stanna hos kunden, efter inköp. En nackdel med tillväxten av online-återförsäljare har varit den verkliga minskningen av kundtjänst efter att pengarna har spenderats.

När man söker retur, handlar kunder ofta om en dator och när de behöver hjälp stöter de ofta på att hitta svaret via ett mail. Men det förändras, eftersom efterköpsprocessen har blivit lika viktig som upplevelsen att köpa.

Vissa modemärken har börjat erbjuda styling råd, till exempel, säger Kasriel-Alexander. Allt kommer tillbaka till vikten av att bygga ett varumärkesrelation med kunderna. Varumärkena inser att det finns kunder där, efter att de köpt.

Varför köpcentra förlorar större återförsäljare

Macy s, sears och jc penney co drar ut ur köpcentra, sätta 48 miljarder dollar av lån i fara.

David OliverOct. 11, 2016

Varumärken måste visa sin äkthet. Det är inte nytt att konsumenterna vill ha äkta erfarenheter, men det är nytt eftersom de har blivit skeptiska till organisationer som använder äkthet för att sälja dem något.

Detta ses i matutrymmet, eftersom samtalet för ekologiskt, naturligt matat och hållbart odlat mat stöds av behovet att bevisa att tillverkarna är sanningsenliga. För att visa denna verklighet gör restaurangerna det till en del av vardagen, säger Cohen.

Panera Bread Co. (PNRA) främjar sin 100 procent hälsosam mat, med initiativ för att förhindra ohälsosamma barnens måltider.

Wellness blir en status symbol. Hälso- och friskvårdsprodukter har blivit ett steg under de senaste åren tack vare framgången med Fitbit (FIT) och smartphone-appar, vilket möjliggör kontinuerlig spårning av rörelser.

Detta visar fortfarande inverkan i dagens miljö, eftersom athleisure förblir högsta uppfattningen för många som vill se passform och hälsosamhet.


De 9 bästa ETF: erna för Retail Power

De 9 bästa ETF: erna för Retail Power