>> >> 8 sätt att bygga ett professionellt rykte för excellence startar idag

8 sätt att bygga ett professionellt rykte för excellence startar idag

Anonim

Var lösningsorienterad på jobbet och titta på ditt professionella rykte snabbt. (IStockphoto)

Vad människor tycker om dig när du inte är i rummet är känd som ditt rykte. Och det spelar mycket roll. Du vill att de människor du jobbar med för att uppfatta dig som någon som bryr sig om det arbete du gör och de personer du jobbar med. Det är upp till dig, varje dag, att ta med dig den bästa versionen av dig själv.

Om du inte känner att du får det erkännande du förtjänar, försök att implementera några av dessa idéer idag och se vad som händer.

Master din roll. Innan du är redo att ta på sig nya utmaningar måste du utföra ditt jobb exceptionellt bra. Det betyder mer än att bara utföra tilldelade uppgifter. Du måste göra ditt jobb exceptionellt bra. Prestanda och förståelse för tekniska färdigheter är bara en del av behärskningen. Du måste kunna bevisa att du bryr dig om det arbete du gör. Detta inkluderar att komma fram till jobbet i tid, fullborda projekt före tidsgränsen och visa känslomässig intelligens, vilket är din förmåga att förstå och kontrollera dina känslor och andras känslor. Utse inte vikten av att utveckla din självmedvetenhet, empati, motivation, självreglering och sociala färdigheter.

Champion ett speciellt projekt. När du har behärskat din nuvarande roll, leta efter andra möjligheter inom din organisation att leda ett speciellt projekt. Stor eller liten, varje lag har ett projekt som slutar på bakbrännaren på grund av tidsbegränsningar eller otillräckliga resurser. Tryck på bas med din chef först och fråga om det finns ett uppskjutet projekt som du kan hjälpa till med.

Föreslå förbättringar. I stället för att klaga eller kritisera ett initiativ, tillhandahålla en alternativ lösning som skulle förbättra sig på uppgiften. Det är lätt att hitta fel, men mycket hårdare för att föreslå alternativa lösningar. Och om du talar upp, var beredd att leda projektet.

Advokat för andra. Fortsätt och prata om de stora saker som ditt företag och team har åstadkommit. Ge en offentlig utrop på sociala medier till någon som gick ut ur deras sätt att hjälpa dig att lösa ett problem eller tacka laget för att arbeta tillsammans för att möta en deadline. Det är mycket lättare att markera det arbete andra gör än att främja dina egna ansträngningar.

Bidra till online-samhällen. Du uppnår flera mål när du erbjuder hjälp eller dela lärdomar med andra människor i onlinemiljöer. Var på utkik efter frågor du har haft erfarenhet av att lösa och var beredd att dela med dig hur du övervann hindren. När du bidrar till onlinemiljöer känner inte bara människor att du är en värdefull resurs, de känner igen det faktum att du tog dig tid att hjälpa andra människor. Att vara en medlidande medlem i samhället ger dig också erkännande och respekt.

Gör alltid rätt sak. Det kommer att finnas tillfällen då du kommer att känna dig konflikt. Du ska lyssna på din tarm. Tala upp, stå upp eller gå bort. Från att man undviker kontorsgossip för att ta en moralisk grund på hur man löser en klientfråga är en del av ditt rykte där du står på etiska eller moraliska frågor. Det är upp till dig att hålla fast vid det du tror på. Bara inser, inte alla kommer att ha samma övertygelse du gör. Detta kan bli ett potentiellt problem och kan till och med resultera i att du förlorar ditt jobb. I slutet av dagen måste du stå bakom alla beslut du fattar.

Förbered dig för allt du gör. Förbered dig för ditt kommande möte. Känn fakta och veta hur du presenterar informationen för att bäst ansluta till de personer du talar med. Du kan till och med över förbereda möten där du deltar utan att behöva presentera. Granska ämnena på agendan, granska tidigare minuter eller åtgärdsposter och var beredd att ta anteckningar. Även din arbetsdag kan bli effektivare när du etablerar en produktiv rutin och skapar en lista över åtgärdsposter. Bygg starka vanor idag som kommer att leda dig framåt i din karriär.

Behandla andra vänligt. Det finns ett gammalt ordspråk som innebär att du ska behandla andra som du vill bli behandlad. Med andra ord, var snäll. Kom ihåg enkla saker som att säga tack när någon håller dörren eller gör en tjänst för dig. Det krävs mycket liten ansträngning från din sida för att få någon att känna sig uppskattad. Kom ihåg de små sakerna!


10 sätt att perfekta din personliga varumärke

10 sätt att perfekta din personliga varumärke