>> >> 8 saker att tänka på när man köper investeringsfastigheter

8 saker att tänka på när man köper investeringsfastigheter

Anonim

I flera månader har TheU.S. bostadsmarknaden har hindrats av att för få bostäder jagas av för många köpare, begränsar valet för potentiella köpare och stiger hempriserna - och till och med resulterar i att erbjuda krig på heta marknader.

Den vidhållande bristen på fastigheter resulterade i det minsta antal kontrakt på ett år att köpa befintliga bostäder i januari, enligt National Association of Realtors, som varnade för att snabba bostadsinventarier kunde sakta ner bostadsmarknaden precis som vårsäsongssäsongen pågår.

Bristen på fastigheter är ett problem inte bara för dem som letar efter bostad, men för dem som vill investera i fastigheter, ser avkastning i form av hyresintäkter eller vinst som härrör från försäljningen av rehabbed bostäder.

"Inköpare av alla slag, inklusive investerare, tycker att det är en utmaning att hitta hem på vår marknad på grund av låg inventering", säger Monica Ajer, en agent med Coldwell Banker Residential Brokerage i Berkeley, Kalifornien. När våren närmar sig går fler fastigheter på marknaden, men det finns fortfarande fler köpare än hem, säger Ajer.

"Bostäder som behöver betydande reparation och uppgradering men är på varma platser kan vara kloka investeringar", säger hon, men budgivningskrig bryter ut bland dem som känner igen den potentialen.

Det är sant inte bara i Bay Area, där Ajer säljer, men också på marknader rikstäckande. Denver, Dallas / Fort Worth, Portland, Oregon och Richmond, Virginia, är bland 10 av landets hetaste marknader för 2016, enligt Zillow, en webbplats för fastighetsinformation.

Oavsett om du funderar på att köpa ett multi-enhetskomplex för omedelbar uthyrning, köpa ett hem nu med tanken på att sälja det några år eller dra nytta av köp av en fixer-övre som kan återförsäljas till ett mycket högre pris, så här ser du ut för när man överväger fastigheter som en investering:

Planera på en stor utbetalning. Hypotekförsäkring är inte tillgänglig för investeringsfastigheter, så en 20 procent nedbetalning krävs för att få traditionell finansiering. Och att lägga ännu mer ner kan resultera i en bättre ränta. Lånekostnaderna är också generellt högre för investeringsfastigheter.

Njut av att vara praktisk och fixa saker. Valet för hyresvärdens rutt medför många utmaningar, bland annat reparationer. Var noga med att ha tillräckligt med besparingar för att hantera eventuella oväntade reparationer på kort sikt - innan hyreskontrollerna börjar rulla in.

Intäkterna varierar. Hyresgäster kommer och går, och det kan ta ett tag att hyra ut en nybörjad enhet - speciellt om det behövs betydande reparationer eller rehabbing, vilket minskar din inkomst. Men du måste fortfarande betala räkningarna, inklusive inteckning, fastighetsskatt och försäkring.

Fastighetsskatt. Beroende på vilken typ av hyresfastighet som köpts och hur länge den hålls kan investerare upptäcka en stor ökning av fastighetsskatten, om ett undantag för hemvist hade införts för tidigare ägare.

Akta dig för fixer-uppers. Om du är ny att investera i fastigheter, akta dig för att ta en större utmaning än du kan hantera. Om du inte har färdigheter för storskalig förbättring - eller känner till någon som arbetar med kvalitet på fyndpriser - kommer du förmodligen att betala för mycket för att rehabilitera fastigheten och fortfarande göra vinst på försäljningen. Ett bättre alternativ är att leta efter egenskaper som behöver blygsamma reparationer som prissätts till lägre marknadspriser.

Börja små. Även om reparationer utgör en utmaning kan du köpa en större fastighet än du är redo att hantera. Börja små - köpa en enda lägenhet, lägenhet eller duplex, till exempel - kan hjälpa dig att få grunden i tanken att investera i fastigheter och bestämma om det verkligen är rätt steg för dig.

Välj dina partners klokt. Om du inte har råd att köpa egendom på egen hand och önskar engagera medinvesterare, var noga med att du inte bara är bekväm med din affärspartner men avtalet slog upp för att köpa och hantera investeringen.

Tänk på en REIT. Om de dagliga utmaningarna att köpa och hantera ett hyresljud är för tunga, finns det fortfarande ett sätt att dra nytta av att investera i fastigheter: fastighetsinvesteringar. REITs är privata eller offentligt ägda företag som använder investerarnas pengar att köpa och hyra fastigheter. REITs är lätta att köpa - bara öppna ett mäklarkonto - och de ger många av samma fördelar med att egentligen äga fastigheter, såsom rutininkomst (i form av kvartalsutdelningar), och de erbjuder vanligtvis bättre och mer pålitlig avkastning.