>> >> 8 Millionaire Money Tips för resten av oss

8 Millionaire Money Tips för resten av oss

Anonim

Håll ett öga på din ekonomi och glöm inte att låna pengar till vänner. (Getty Images)

Om du knappt går förbi kan det tyckas galen att försöka efterlikna en miljonär. När allt kommer miljonärer har massor av pengar, och det gör du inte. Och medan några miljonärer använde sin visdom och vittnesbörd för att få var de är, finns det förmodligen gott om där som föddes rik och hade många fördelar att växa upp.

Men råd för de rika är ofta universell, och det finns mycket vi kan lära av de rikaste av de rika. Med det i åtanke knackade vi på några finansiella rådgivare som representerar miljonärer och bad dem att dela råd som de ger sina kunder som också gäller för övriga människor.

1. Gör dina pengar för dig. Arbeta inte för dina pengar. Med andra ord, investera i aktier, säger Matt Papazian, finansiell rådgivare på Cardan Capital, baserat i Denver.

Varför det spelar roll. Papazian säger att de rikaste människorna i allmänhet äger egna företag. "Detta gör det möjligt för dem att generera inkomster eller växa tillgångar även när de inte sitter på kontoret", säger han.

Och om du inte har resurser att starta ditt eget företag? Investera i en. "Det bästa sättet att replikera ägandet av ett företag är att äga värdepapper i företag som redan finns. Dessa företag kan sälja iPhone, datorer, godisstänger, tvättmedel, bilar - globalt 24 timmar om dygnet, sju dagar i veckan, och 365 dagar om året. Det är nästa bästa, säger Papazian.

2. Håll en nödfond . Michael Rose, administrationspartner med Rose Capital Advisors i Miami Beach, Florida, betonar detta för sina kunder, varav många är rika atleter och underhållare.

Varför det spelar roll. Även det vildt rika behovet att behålla pengar sparas för nödsituationer, säger Rose. De behöver helt enkelt mer pengar sätta åt sidan än resten av oss. Rose säger att detta är särskilt viktigt för underhållare och idrottare, som kan tjäna mycket pengar men är egenföretagare.

"Det är en boom-and-bust industri", säger Rose och tillägger att utan mycket pengar läggs åt sidan, är idrottare och underhållare ofta en skada eller oproducerad film borta från bysten.

3. Planera för en hälsosituation . Det här tipset kommer från John Voltaggio, senior rådgivare vid Northern Trust i New York City.

Varför det spelar roll. Om du har en make / maka och barn, är de troligt beroende av att du bor i god hälsa. "Vad händer i händelse av en medicinsk nödsituation, oförmåga eller ens död? Har kunden lämplig sjukvård, invaliditet och / eller livförsäkring på plats, vilket i kombination med andra tillgångar kommer att ge efterlevande familjemedlemmar?" Voltaggio frågar.

Även om du inte har många tillgångar och inte är orolig för vem som kommer att få din herrgård och tre bilar eftersom du bor i en lägenhet och tar bussen till jobbet, så länge du har en inkomst som stöder din familj borde du ha livsförsäkring.

4. Granska dina finanser regelbundet. Så säger Anne O'Brien, en planeringsrådgivare med Caplin & Drysdale i District of Columbia. Hon representerar idrottare, underhållare, politiska personer och rika företagare.

Varför det spelar roll. Eftersom pengar är komplicerat, och reglerna, särskilt med skatter, ändras ofta. "En kunds och rådgivares årsskift är viktigt, säger O'Brien.

Självklart kanske du inte har ett lag på plats som O'Brien föreslår. "Åtminstone är advokaten, en revisor och en finansiell rådgivare", rekommenderar hon.

Men även om du hyser med din make och ett program för pengarhantering, är det bättre än att aldrig titta på dina pengar och hoppas allt fungerar bra.

5. Låna inte folk pengar. Det här är enligt Jimmy Lee, VD för Wealth Consulting Group, ett förvaltningsföretag i Las Vegas.

Varför det spelar roll. Det kanske låter kallt, men Lee säger att han har sett för många rika människor förlorar mycket pengar för att de "blir offer för" vänner "som har sina egna ekonomiska intressen i åtanke."

Så tänk på hur mycket kul du får om du inte har mycket - och lånar fortfarande ut pengar.

Lee berättar för sina kunder: "När folk kommer till dig för pengar, skicka dem till mig. Jag säger helt fint och säger" nej "och rufflande några fjädrar om det behövs."

6. Lär dina barn om pengar . Det här tipset är från Michael Chadwick, en certifierad finansiell planerare från Unionville, Connecticut.

Varför det spelar roll. Det spelar ingen roll hur rika eller fattiga du är. Om du inte lär dina barn hur man hanterar pengar, kommer de att få problem.

"Aktivera inte dina barn att vara ekonomiskt analfabeter eller psykiskt svaga. Gör dem inför ekonomisk verklighet ... Rädda inte dem eller slåss mot sina strider för dem", säger Chadwick. "Barn måste veta att livet har vinnare och förlorare. Var inte rädd för att skada deras känslor. De kommer över det och blir starkare på grund av det."

7. Ju tidigare du blir van vid att spara, desto mer pengar får du. Så säger Scott Laue, en Rockford, Illinois-baserad senior finansiell rådgivare på Savant Capital Management.

Varför det spelar roll. Det är bekant råd men fortfarande viktigt att komma ihåg. "Även genomsnittliga Joes och Josephines kan nå miljonärstatus. Du behöver bara följa vissa riktlinjer, säger Laue. "Sammansatt intresse har kallats världens åttonde undrar - ju mer du sparar desto mer sammansatta ränta du tjänar."

8. Förstå vad som driver dig att spendera dina pengar. Det här är nyckeln, säger Kathleen Grace, en förmögenhetschef och verkställande direktör för United Capital Financial Advisers samt författaren till den finansiella planeringsversionen "Prince Not So Charming".

Varför det spelar roll. Oavsett om du är i topp 1 procent av intäkterna eller i botten 1 procent, har vi skäl för hur vi spenderar våra pengar.

"Var inte en känslomässig spenderare", säger Grace och tillägger att det är viktigt att förstå varför du brukar spendera pengar. Till exempel kanske rädsla driver dig att spendera mer än vad du borde, så du fyller på matvaror du inte behöver. Eller kanske du spenderar hänsynslöst helt enkelt för att utgifter och köp gör dig lycklig.

"Om du förstår vad dina fördomar är för att fatta beslut om pengar, har du större insikt och bättre kan du förhindra dig från att ta ekonomiska beslut baserat på känslor", säger hon.