>> >> 7 sätt du kör dina medarbetare galen

7 sätt du kör dina medarbetare galen

Anonim

Ge medarbetare samma respekt och utrymme som du tror att du förtjänar. (IStockPhoto)

Den som någonsin har haft jobb känner till det speciella helvetet av irriterande medarbetare som får sin sista nerv på jobbet och från vilken du inte kan fly undan för att du måste arbeta tillsammans. Men har du någonsin funnit att du kan vara den irriterande medarbetaren för några av dina kollegor?

Om du gör något av följande sju saker på jobbet är chansen ganska hög att du är den som några av dina medarbetare väntar på familj och vänner när de går hem varje dag.

Kopiera chefer regelbundet på e-postmeddelanden när du inte behöver. Det finns säkert tider när det är lämpligt att cc någon chef, till exempel när det finns ett problem som du inte har kunnat lösa genom att prata med personen direkt eller när chefen har bett att hållas i loop på ämnet i fråga. Men om du regelbundet kopierar en chef eftersom du tror att det kommer att få ditt meddelande tas mer seriöst eller närvaro till snabbare eller för att du vill få någon korrigerad ovanifrån kommer du att bli målet för en seriös medarbetares vrede . Du säger väsentligen: "Jag litar inte på dig att ta hand om detta om inte din chef tittar på dig." Om du vill ha hjärtliga relationer med dina kollegor, bör du betala dem respekten för att lita på dem att göra sina jobb på egen hand (tills och om de inte visar på annat). Dessutom kommer du troligen att irritera cheferna du cc'ing också, eftersom de förmodligen litar på sin personal att utföra sina arbetsuppgifter utan ständigt tillsyn och de har ett lag specifikt så att de inte behöver hantera med varje objekt som kommer upp.

Spelar martyren. Om du ständigt pratar om hur överarbetat du är och hur sent du arbetade igår kväll, om du aldrig tar en semester (även om din chef skulle stödja dig för att få bort tid) eller om du kommer till jobbet sjuk och smittsam är det ett ganska säkert antagande om att dina medarbetare är trötta på ditt martyrdom. Du kan också oavsiktligt leda människor att undra varför du inte kan arbeta mer effektivt eller prioritera din arbetsbelastning.

Låt tekniken regelbundet distrahera dig under möten. På de flesta kontor är det inte så mycket att diskret titta på din telefon en eller två gånger under ett möte. Men om du regelbundet blir distraherad av din telefon eller din e-post, är du oförskämd mot kollegor. Detta är speciellt fylld när det finns en kraftdynamik i spel; om du träffar någon mer junior, kommer den personen förmodligen inte att kunna ringa dig ut på det eller till och med hövligt be dig att ge dem din fulla uppmärksamhet - men de vill absolut ha det.

Föräldraskap till dina medarbetare. Dina medarbetare är förmodligen vuxna och behöver inte påminnas om att ta en jacka till lunch när det är kallt ute, äta en hälsosammare frukost, vidta säkerhetsåtgärder när man reser till ett farligt område eller på annat sätt utföra sig som vuxna. Ibland tar folk den här typen av föräldraansats mot yngre kollegor och visar att det är ett genuint varmt och till och med tillgiven sätt att uppträda, utan att inse hur övertygande det kan komma över för människor i mottagaränden.

Kommentera dina medarbetares mat eller kost. Du kanske tror att du bara är vänlig när du kommenterar vad en medarbetare är eller inte äter, men många människor vill inte att deras matval granskas. Det är särskilt sant om dina uttalanden innehåller värdebelastade kommentarer om dieting eller att vara tunna. Kommentarer som, "Det måste vara trevligt att inte behöva oroa sig för din midja", när en medarbetare äter pommes frites eller "Kom igen, leva lite", när en medarbetare slår ner ett muffin är olämpligt gräns-trycka. Du vet inte heller om en medarbetare kan kämpa med en ätstörning. Det är mycket mer artigt och betungande att inte kommentera andra människors matval.

Uppföljer dina e-postmeddelanden med ett telefonsamtal. Om du är skyldig att skicka ett e-postmeddelande och sedan omedelbart ringa mottagaren för att se till att de har tagit emot den - eller sämre, släppa personligen för att säga, "Har du sett min email ännu?" - Du bryter mot professionell etikett och du måste sluta omedelbart. En del av e-postadressen är att mottagaren kan läsa den när det är bekvämt, och du irriterar dina kollegor om du inte ger dem en rimlig tid att läsa och svara innan du checkar in igen.

Störa kontoret med din mobiltelefon ring. Om du går till ett möte och lämnar din mobiltelefon bakom ditt skrivbord utan att dämpa ringsignalen kommer du sannolikt att återvända till sjuka medarbetare som har blivit avbrutna av din höga ringsignal, eventuellt om och om igen. Och om du vill ringa ringsignaler om din ringer måste vara påslagen på jobbet (och det är i sig tvivelaktigt), se till att din ringer är något diskret och professionell, inte något högt och krossat. I synnerhet, om du väljer en popsång, fortsätt med stor försiktighet.