>> >> 7 Tekniska tecken på att upptäcka en marknadssamling

7 Tekniska tecken på att upptäcka en marknadssamling

Anonim

Lagerbräda med ökning (Getty Images)

Makingmoney på aktiemarknaden är objektivt inte svårt. Köp en indexfond, luta dig tillbaka och vänta. På sikt gör du en snygg summa.

Men det finns ett problem med den strategin: Det är inte kul - och det är mindre lukrativt än att faktiskt slå marknaden. Medan långsiktiga investerare använder en buy-and-hold-strategi använder de flesta kortfristiga investerare teknisk analys - studerar diagram för att ta reda på var marknaden är på väg. Om det görs korrekt kan en näringsidkare få en berättigad fördel gentemot andra investerare.

Här är några av de viktigaste signalerna att leta efter som visar att en hausseuropeisk trend är till hands.

Femtio dagars glidande medel närmar sig 200-dagars glidande medelvärde. Flyttande medelvärden är en viktig del av teknisk analys för att läsa aktiemarknaden. De berättar för aktörernas genomsnittliga tillgångspriser över tiden, vilket ger dem en bättre uppfattning om marknadsutvecklingen. 50- och 200-dagarsgenomsnittet är två av de mest populära att använda. När 50-dagarsgenomsnittet passerar över 200-dagarsgenomsnittet är det en övertygande signal att kortsiktigt momentum börjar bygga och tjurarna kommer ut att spela. Traders kan designa anpassade indikatorer genom att använda olika glidande medelvärden, men det är alltid hausstarkt när det kortsiktiga genomsnittet passerar den långsiktiga.

Fairmount Santrol Holdings (ticker: FMSA) visade en konvergens av de 50 dagars och 200 dagars enkla glidande medeltal den 14 maj. Se FMSAs interaktiva diagram här.

Viktat sätta / ringa förhållande. Ibland letar du efter alternativmarknaden kan vara ett bra sätt att berätta var aktierna går. När sälj / samtalet är högt, tror alternativhandlare att marknaden är övervärderad. Det var det som hände när det viktiga sätta / samtalskvoten steg över 1, 6-nivå i slutet av december. Du vet vad som hände nästa: 2016 började med den värsta 10-dagarsprestationen Wall Street någonsin sett. Marknaderna är stabila när satsen / samtalet står på en rimlig 1, 0.

Standard & Poor's 500 index träffar årligen högt . Var tacksam: Annat än "momentum" finns det inget fancy shmancy namn för den här. S & P 500-indexet bröt igenom 2.100 för första gången i år den 19 april. Nästa dag nådde den en intradag hög på 2.111, ungefär 1 procent under den 52 veckors höga (och hela tiden höga) 2 141 i juli i juli. Att nå nya höjder för året betraktas sällan som en baisseindikator. När referensindexet når högre höjder och högre nedgångar vet kortsiktiga investerare att rallyet är på.

Bollinger Bands. Tekniska handlare använder ofta Bollinger Bands för att bestämma när de ska gå in och ut ur en handel. Inventad av marknadstekniker John Bollinger i gådagarna på 80-talet finns tre grundläggande egenskaper hos Bollinger Bands. Mellanbandet visar det 20-åriga enkla glidande medlet, och de övre och nedre banden ställer in två standardavvikelser från SMA. När ett lager närmar sig övre bandet, är det överköpt; Det motsatta är sant när det närmar sig det lägre bandet.

Priset på Jacobs Engineering Group-lageret (JEC) höll i toppen av Bollinger Band i maj. Se JECs interna aktiekart här.

Keltner kanaler. Liksom Bollinger Bands är Keltner-kanalen ett tekniskt analytiker för handelsverktyg som ser till när man bestämmer om ett lager är överköpt eller överlämnas. Mellanlinjen beräknas genom att ta den 10-dagars SMA av det "typiska priset", vilket Keltner definierade som genomsnittet av en akties dagliga höga, dagliga låg- och slutkurs under den perioden. Sedan läggs 10-dagars SMA i höglågsområdet (och subtraheras) från mittlinjen för att definiera de övre (och nedre) kanallinjerna.

TTM squeeze på S & P 500. TTM-pressningen mäter förhållandet mellan Bollinger Bands och Keltner-kanalen, som utgör en "superindicator" av sorter. Bollinger Bands och Keltner-kanalerna ger handlare övre och nedre rörliga genomsnittsband; i varje fall när övre bandet bryts är lagren överköpta, när den lägre bryts är de översoldda. TTM-pressen berättar när dom båda handlar Bollinger Bands mellan de utåtgående Keltner-kanalbanden, vilket indikerar lägre momentum. När det övre Bollinger Band bryts från det området är det en hausseindikator.

Flyttande genomsnittlig konvergensdivergens. Även kallad MACD, det här är en av de mer populära indikatorerna som tekniska analytiker använder. Liksom TTM-pressningen mäter MACD skillnaden mellan två andra figurer, den här tiden subtraherar det 26-dagars exponentiella glidande medlet (EMA) från 12-dagars EMA. Detta är ritat över "signallinjen" bildad av en nio dagars EMA i MACD. MACD är en momentumindikator, så när den bryter över signallinjen visar den positiv kortsiktig moment och vice versa.