>> >> 7 smarta sätt att spendera en återbetalning på $ 1.000

7 smarta sätt att spendera en återbetalning på $ 1.000

Anonim

Överväg att starta en akutfond för överraskningskostnader eller investera i dig själv. (Getty Images)

Du kan snart komma till några pengar. Enligt Internal Revenue Service, 2017, fick 111 miljoner amerikaner skattebidrag, med ett genomsnittligt belopp på 2 285 dollar.

Självklart kanske du inte beror något. IRS räknar med att cirka 41 miljoner amerikaner inte kommer att få återbetalningar i år. Men låt oss säga att du får en återbetalning. Vad ska du göra med det? Spara pengarna? Investera det?

Om du letar efter idéer för att hantera din tillströmning av pengar har vi dem. Men med det sagt, ju högre återbetalning desto lättare är det att bestämma vad man ska göra med det. Så säg att du får mycket pengar, till exempel $ 1000 - fortfarande långt under det nationella genomsnittet - här är några pengar-smarta sätt att sätta din återbetalning till god användning.

1. Sätt tillbaka bidraget till ett sparkonto. Den nationella räntesatsen för ett sparkonto är relativt låg men blir högre - 0, 07 procent APY (årligt procentuellt avkastning) enligt Federal Deposit Insurance Corp. Det betyder att över ett år kommer ditt bankkonto att ha en extra 70 cent i den. Men räntorna väntas fortsätta att öka, och poängen att lägga pengar iväg är inte bara att växa, men att få tillgång till det om du behöver det.

2. Använd återbetalningen för att betala av kreditkortsskulden. Att betala av skuld är ett strategiskt sätt att tillbringa din fallfall.

"Den genomsnittliga kreditkortsbalansen bland amerikanerna är på heltid och besparingsgraden per amerikan är den näst lägsta i den registrerade finansiella historien", säger Mark Kohler, ett certifierat offentligt konto och senior skattgivare för TaxSlayer, en e-arkiveringstjänst baserad i Georgien. "Ekonomin gör det bra och vi har möjlighet att använda extra pengar för att komma ur skuld och spara för framtiden."

RELATERAT INNEHÅLL

5 Tecken på en IRS Skatt Scam

Och enligt en 2018-studie från Experian som analyserade tillståndet för kredit och skuld i Amerika har den genomsnittliga amerikanska en kreditkortsaldo på 6 755 dollar. Att betala av $ 1000 skulle inte eliminera all den skulden, men det skulle hjälpa.

3. Sätt tillbaka till din pension. Ett tusen dollar skulle plocka din pensionsfond fint och det är bara nog för att komma igång om du inte har börjat spara för pensionering. Även om vissa finansiella företag kräver minst $ 5000 eller mer för att få ett pensionskonto påbörjat, finns det medel som erbjuds av företag, som Vanguard Group, Charles Schwab Corporation och T. Rowe Price, för att bara nämna några som har pensionskonton som kräva minst $ 1000 för att komma igång.

Och om du behöver någon motivation för att starta ett pensionskonto eller att lägga mer pengar på det, överväga hur mycket du kan öka dina pengar över tiden. Som Judith Ward, en Baltimore-baserad senior finansiell planerare med T. Rowe Price, säger den: "Vår analys visar att om du är på tjugoårsåldern och sparar 250 dollar i månaden i ett skatteavdrag, kan du samla nästan 900 000 dollar av din pensionsålder. "

En annan sak att tänka på: Om du har en 401 (k) och en arbetsgivare som matchar pengar kan du kanske parkera $ 1000 där och fördubbla dina pengar.

4. Använd återbetalningen för bil eller hemunderhåll. Det finns vissa uppgifter som varje husägare och bilägare borde göra, och om du ignorerar dem kan du betala dyrt. Till exempel kan du aldrig rengöra dina takrännor leda till att vatten samlas runt ditt hem, och du kan sluta med en översvämd källare.

Alternativt kan du använda pengarna för din bil, eller behålla den på ett konto och planera att använda den när din bil behöver den. "AAA rapporterar att en av tre personer inte kan betala en bilreparationsräkning på $ 500 till $ 600 utan att ta på sig skuld, " säger Ward. Hon rekommenderar att du också lägger pengar på hemkostnader. "Hemunderhåll eller reparationer kan ge dig tillbaka flera tusen dollar. Om du ställer in pengar för att täcka dessa typer av oförutsedda situationer kan du vara beredd utan att behöva räkna med dina pensionssparande eller betala med ett högkänt kreditkort."

5. Starta en nödfond. Visst har du säkert hört talas om att skapa ett konto för att täcka stora oförutsedda utgifter, men har du en? Och om du har en, skulle pengarna betala för något stort, som att byta ut din bil eller hålla din familj ekonomiskt lösningsmedel om du förlorar ditt jobb?

"Din akutfond bör vara tillräckligt stor för att täcka minst sex månaders levnadskostnader för att hjälpa dig att bekosta dagliga utgifter om du plötsligt blir arbetslös, får en överraskningsräkning eller måste hantera en annan oavsett kostnad", säger Matt Gellene, en Boston- baserad verkställande på Merrill Edge, en online-rabattmäklare.

6. Investera återbetalningen - i dig. "En av de mest värdefulla investeringar som någon kan göra är i sig", säger Jeremy Straub, VD för Coastal Wealth, ett finansiellt planeringsföretag i Fort Lauderdale, Florida. "Det kan vara att starta ett gym medlemskap, besöka doktorn eller gå in i en klass. Studier har visat en aktiv och hälsosam livsstil och främjar en utbildning fördelar nästan alla aspekter av livet."

Eller investera i dina barn. "Du kan börja eller lägga till ditt barns 529 plan", säger John Petosa, en auktoriserad revisor och professor i praktik vid Syracuse University's Whitman School of Management.

7. Glöm inte att "kul" är i ordet återbetalning. Nej, använd inte hela din återbetalning för att kasta en fest. Men vissa personalekonomiska experter föreslår att om du tog 10 procent och gjorde något kul med det, kan det vara smart.

Och det är inget fel med att spendera mer än 10 procent om du är i rimlig ekonomisk form. Ronald Reinstein, senior senior rådgivare med Financial Guys LLC i Williamsville, New York, säger att han ofta berättar för kunder som är på rätt ekonomisk spår för att "ha det kul med familjen. Kanske är det en weekendresa med barnen till en destination som är speciell för dem. "

Medan han skulle vilja se sina kunder spara pengar, är det värde att använda sina pengar för att spendera tid med sina kära, säger han. "Det är deras hårt förvärvade pengar", tillägger han. Fortfarande, om du har besparingar kvar, rekommenderar han att lägga den till en akutfond.

7 nya skatter pensionärer ansikte

Visa alla 9 bilder

Uppdaterad den 28 mars 2018: Denna berättelse publicerades ursprungligen den 21 februari 2017 och har uppdaterats för att inkludera ny information.