>> >> 7 smarta saker att göra med en skatt återbetalning

7 smarta saker att göra med en skatt återbetalning

Anonim

Man som håller en amerikanska regeringskassakontroll (Getty Images)

Det finns inget som känner av plötslig fallfall som en skatteåterbäring kan ge. Möjligheterna verkar oändliga - plötsligt kanske du känner att du har råd med en betalning på hus eller bil, en examen eller semester.

Förra året analyserade IRS 270 miljarder dollar i bidrag till 100 miljoner människor. Den genomsnittliga återbetalningen var $ 2.700 - och var förmodligen en av de största kontrollerna som många amerikaner fick hela året.

En bankräntestudie säger att 31 procent av amerikanerna i år planerar att spara eller investera sina återbetalningar, 28 procent planerar att betala ned skulden, 27 procent planerar att spendera det på nödvändigheter som mat eller verktyg och 6 procent planerar att splurge på en semester eller shopping spree.

Det är viktigt att komma ihåg att ett skattebidrag inte är en gåva från regeringen. Det är dina hårda intjänade pengar som tillfälligt lånades till regeringen för att du överbetalt dina skatter under året. Du kan justera ditt belopp för att hålla det i lönecheck året runt.

Men så länge du får återbetalning, få ut det mesta av det.

Betala ner skulden. "Att investera i konsumentskuld, som kreditkort, är som att simma med ett knäckt ben. Det ger ingen mening, säger Winnie Sun, VD och grundare av Sun Group Wealth Partners i Irvine, Kalifornien.

Kreditkortsräntorna kan sväva långt över 10 procent (vissa har stigit upp till 79 procent) trumpet precis om någon annan form av garanterad investeringsavkastning. Avgifterna kommer snabbt att äta i din ekonomi.

När du överväger dina mål är det viktigt att bara överväga alternativ som du har råd med på lång sikt. Till exempel, gör inte en betalning på en bil eller lastbil om de efterföljande månatliga betalningarna kommer att landa tillbaka på ditt kreditkort, säger Jean Wilczynski, finansiell rådgivare vid Exencial Wealth Advisors i Old Lyme, Connecticut.

Köpa ett hus. Sjuttioåtta procent av millennierna vill köpa ett hus under det närmaste decenniet, enligt en studie från Sun Group. Och med räntor som fortfarande är låga, kan det vara den bästa tiden att investera i starthuset.

Det finns 83, 1 miljoner tusen år i USA, enligt folkräkningsuppgifter, överstigande baby boomers med 7, 7 miljoner. Baby boomers skapar bubblor och trender helt enkelt genom deras befolkningens köpkraft, så du kan tänka dig vad tusenåriga kommer att göra.

Experter säger att de flesta tusenåren är nu i sina hemköpsår och kan skapa en boom i branschen, vilket kan driva upp bostadspriset under de kommande åren.

Investera i utbildning. En matte-, ingenjörs- eller datavetenskaplig grad kan ge dig högre intjäningspotential - mekaniska ingenjörer hade en medianlön på $ 83 060 år 2014.

Personer med examen hade löner 20 procent högre än kandidatexamen, enligt en 2012-undersökning av National Association of Colleges and Employers.

Det finns också värde för att stanna aktuellt. "I dagens informationsålder innebär det att man håller på med teknik, sociala medier och företag också att återinvestera i din skicklighet och utbildning", säger Sun. "Ta din skatteåterbäring och investera i högre utbildning klasser online eller i klassrummet, eller överväga att deponera det i ett 529 college sparkonto för högre utbildning senare på vägen."

Genom att upprätta en 529-plan för att betala för högskola, utbildnings- eller yrkesskola kan du få statliga inkomstskattavdrag, säger John Jordan, en kundsegment och prioriterade verkställande vid Bank of America i Charlotte, North Carolina. "En farförälder kan till exempel få statligt inkomstskatt samt betydande skatteförmåner genom att bidra till barnbarns plan. Om en student får stipendium kan planägaren, utan straff, dra tillbaka några av fonderna, frigöra dem för andra användningsområden ", säger han.

Spara för pensionering. Använd din ekonomiska stormfall för att leva mer bekvämt under dina kommande år genom att öka arbetsplatsplanens bidrag till minst 10 procent, säger Jordanien. "Att bidra till att utnyttja eventuella matchande bidrag från din arbetsgivare till din 401 (k) plan är också ett smart sätt att öka besparingarna och kan till och med leda till minskade skatter. Om du inte har en arbetsplatsplan, överväga en traditionell IRA, som erbjuder en skatteavdrag, eller en Roth IRA för framtida skattefria uttag. "

Köp aktier och obligationer. "Att sätta in din skatteåterbäring i storkapitalandelarna, med hjälp av Standard & Poor's 500-index som en proxy, skulle förmodligen tjäna dig 4, 5 procent, medan en investering i högkvalitativa obligationer sannolikt skulle tjäna dig cirka 2 procent", säger Ben Doty, senior investeringsdirektör för Koss Olinger & Co. i Gainesville, Florida.

Jämför det med din ränta du kanske betalar på dina intecknings- eller studielån, och räkna skatteavdrag i ekvationen. "Du kan betala av studielån eller bostadslån och spara dig en genomsnittlig ränta på nära 4 procent", säger han.

Starta en nödfond. " Om innehållet i ditt sparkonto är jämförbart med din barndoms spargris, överväg att använda din återbetalning för att höja den till en mer vuxen värdig nivå", säger Andrea Woroch, en Kalifornienbaserad konsument och sparande expert.

"Ringa snafus, bilolyckor och medicinska nödsituationer är i sig oförutsägbara, och det är ovärderligt att ha lugnet att betala för den oväntade utgiften under sådana stressiga situationer."

Om du verkligen är avsedd för familjesemestern men inte uppfyller dina pensionsinvesteringar eller akutfondsmål, säger Wilczynski att "överväga att dela återbetalningen och bara använda en del för den roliga semestern."

Byt ut en felaktig apparat. Blåsa inte ditt återbetalningsbidrag på en köpcentrum, men överväga att fixa eller byta ut en viktig apparat som en tvättmaskin eller ett kylskåp, säger Woroch. Undersöker du innan du köper men eftersom vissa apparater faktiskt kan spara pengar medan andra är mer benägna att vandra din elräkning eller behöver reparationer.

Om du säljer ditt hem, överväga även en hemuppdatering, som att ersätta föråldrade ljusarmaturer för att lägga till curb appeal, säger Woroch.

"Dra ut dina återbetalningsdollar ytterligare genom att handla och förhandla om möjligt, " säger hon. "Fråga om erbjudanden på golvmodeller eller clearance och jämför alltid priser eftersom de flesta större butiker kommer att matcha priser."